Nieuwsbrief

In de schaduw van een kind; Onrecht op de Vennehoeve; De bekentenis

Henny Thijssing-Boer, Clemens Wisse, Hetty Luiten

ISBN: 9789401906784
Uitgeverij: Omniboek
Uitvoering: Book
Omvang: Onbekend
Afmeting: 211 mm x 139 mm x 52 mm
Verschijningsdatum: 06-06-2015
Taal: Nederlands
Genre: Streek- en familieromans

In de schaduw van een kind: Als Geertje nog maar vijftien is, moet ze haar ouders vertellen dat ze zwanger is. Haar vader, een rijke boer, kan de schande niet verdragen en dwingt haar het kind ergens ver weg ter wereld te brengen en ongezien af te staan. Dit tragische feit blijft als een schaduw over haar leven hangen, ook als ze later tegen de wil van haar ouders met een arme boer trouwt.

Onrecht op de Vennehoeve: Marie Balter leert in korte tijd zowel de student Han ten Brechtschaete als Gerrit Overveen kennen. Ze trouwt met Gerrit als ze erachter komt dat ze zwanger is en zeven maanden later wordt dochter Rika geboren. Gerrit begint steeds meer te drinken en dat wordt hem uiteindelijk fataal. Om aan de kost te komen, wordt Marie meid op de Vennehoeve.

De bekentenis: Vlak voor het overlijden van haar moeder ontvangt Ineke, de oudste dochter, een brief die ze niet mag openen voordat haar vader is overleden. Ze belooft het haar moeder, maar enkele weken later kan ze zich niet beheersen en leest ze ‘de bekentenis’ tóch. De brief zet haar wereld volledig op z’n kop en haar stilzwijgen trekt een zware wissel op haar huwelijk.

€ 45,00 Niet op voorraad

Andere boeken van Henny Thijssing-Boer

Andere boeken van Clemens Wisse

Andere boeken van Hetty Luiten