Nieuwsbrief

Vluchtstrook + Zij zoeken de vrede

Annie Oosterbroek-Dutschun, Jos van Manen Pieters

ISBN: 9789401906999
Uitgeverij: Z&K
Uitvoering: Book
Omvang: Onbekend
Afmeting: 213 mm x 141 mm x 34 mm
Verschijningsdatum: 02-09-2015
Taal: Nederlands
Genre: Streek- en familieromans
Pakket met 2 boeken: `Vluchtstrook`van Jos van Manen-Pieters, Luuk Meyevelt, een sportleraar van midden dertig, lijdt aan de ziekte van Bechterew, een reumatische aandoening die hem ongeschikt maakt zijn beroep uit te oefenen. Als gescheiden man zonder werk voelt hij zich op een zijspoor gezet. Dit verandert als hij tijdens een vakantie kennis maakt met de 16-jarige vaderloze Isabel en haar familie. Zowel voor het meisje als voor de moeder gaat hij een waardevolle rol spelen zodat ze alledrie van hun 'vluchtstrook’ af de ‘levensweg’ weer op durven gaan.
Jos van Manen Pieters schreef in totaal dertig familieromans, waarbij ze gevoelige onderwerpen niet schuwde. Haar bekendste uitgaven zijn De Tuinfluiter trilogie en de Rosemarie-trilogie. Maar ook haar andere romans zijn het (her)lezen meer dan waard! `Zij zoeken de vrede` van Annie Oosterbroek-Dutschun, Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, breekt een spannende tijd aan op de Erve Bronkhorst, de statige boerderij van de familie Bronkhorst. Dat geld geen garantie is voor geluk, blijkt helaas al snel: het gezin, met vier volwassen kinderen, wordt niet gespaard. Voor Hanna Bronkhorst lijkt het geluk niet te zijn weggelegd, maar dat heeft ze wellicht te snel gedacht – uiteindelijk gloort er hoop aan de horizon. Het is alleen af en toe wel erg lastig om dat te zien.

Annie Oosterbroek-Dutschun (1918-1983) heeft een roerig leven geleid. Als dochter van een Britse moeder en een Duitse groeide ze op in een pleeggezin. Pas in 1950 verscheen haar eerste roman, waarop er meer dan vijftig volgden, en in totaal werden van haar boeken meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht.

€ 30,00 Niet op voorraad

Andere boeken van Annie Oosterbroek-Dutschun

Andere boeken van Jos van Manen Pieters