Nieuwsbrief

Programma Romanserie 2017

Januari 2017
Rumoer op Dostie is het tweede deel in de Schouwen-trilogie van
Gerda van Wageningen. Eerder verscheen Dostie en eind van dit jaar verschijnt het derde en laatste deel van deze trilogie, Water rond Dostie.

 

 

 


Ina van der Beek schrijft zowel luchtige familieromans als wat
zwaardere, waarin ze onderzoekt hoe broos, maar ook hoe
mooi het leven kan zijn. De broosheid van het leven is
een zijdelings vervolg op het vorig jaar verschenen De reis van je leven.

 

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Deze titels ontvangt u in februari.

Februari 2017

Johanne A. van Archem is een ware ster in historische romans vol spanning en intrige. Isabel, dat zich afspeelt in de jaren 1930, is een heerlijke roman om helemaal in te verdwijnen.

 

 

 

 

Olga van der Meer woont zelf in het Westland, maar haar verbeelding brengt haar overal. Eindpunt is een ontroerende roman over de niet-maakbaarheid van het leven.

 

 

 

 

Maart 2017
Marja Visscher debuteerde bij Zomer & Keuning met de historische roman Tussen rang en stand, die ze baseerde op het levensverhaal van Sara Louisa du Faget van Assendelft. Verloren tijd is een fictieve historische streekroman en het eerste deel van een trilogie.

 

 

 

Greetje van den Berg schrijft in Rotsvast over een gezin dat alles op alles zet om zich te wapenen tegen de buitenwereld, tegen vooroordelen en veroordeling. Ze laat overtuigend zien dat het kleinste scheurtje catastrofale gevolgen kan hebben, maar ook hoe sterk mensen samen kunnen staan in de storm.

 

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Deze titels ontvangt u in april.

April 2017

José Vriens vindt het heerlijk om te schrijven over relaties en vooral de misverstanden die er tussen mensen in kunnen staan. Het huis aan de overkant is daarmee weer een heerlijke weglezer van een van de populairste familieromanauteurs van Nederland.

 

 

 

Clemens Wisse is de auteur van vele historische streekromans die zich afspelen in het Groene Hart, waar de auteur zelf ook woont. Zijn romans bieden altijd prachtige sfeertekeningen van die omgeving en van de tijd waarin ze zich afspelen, rond het eind van de negentiende en begin van de twintigste eeuw.

 

 

 

Mei 2017
Simone Foekens begon als kinderboekenschrijfster en is daarnaast al enkele jaren succesvol auteur van familieromans bij Z&K. Haar verhalen kenmerken zich door de moderne setting, met dilemma’s van nu.

 

 

 

 

Ria van der Ven-Rijken schrijft familieromans vanuit een christelijke levensvisie. Naast het
schrijven heeft ze een baan als ziekenverzorgende en is ze samen met haar man pastoraal betrokken bij een evangelische kerkgemeenschap.

 

 

 

Juni 2017
De naam Ina van der Beek behoeft eigenlijk geen toelichting. Haar romans hebben vaart, humor en houden op een luchtige manier een belangrijke spiegel voor. Altijd weer een feest om te lezen.

 

 

 

 

Margreet Maljers is een van de meest veelzijdige auteurs in de Romanserie. Ze schrijft historische en
moderne romans en verkent daarin allerlei verschillende thema’s.

 

 

 

 

September 2017

Tot de maan en weer terug is het tweede deel van een trilogie historische romans van Marja Visscher, die in korte tijd furore maakt als auteur in dit genre. Het eerste deel is Verloren tijd.

 

 

 

 

Na de bevrijding is het afsluitende deel van een trilogie van Johanne A. van Archem waarin eerder Over de streep en De trein van 12:10 verschenen. Een prachtige, realistische roman over hoe het leven voor veel mensen eruitzag in de naoorlogse jaren – hoopvol, maar met een niet te negeren knauw.

 

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Dit zijn de boeken die in oktober tegemoet kunt zien.

Oktober 2017

Als er één Fries met romantisch bloed bestaat, is het Martin Scherstra wel! Deze schrijver doet
niets liever dan zich verliezen in romantische verhalen. Die spelen zich vrijwel allemaal af in of rond Friesland of op de Waddeneilanden, want ook daar kan de liefde wortel schieten. En hoe!

 

 

 

Af en toe lees je een boek dat je bijblijft en tot nadenken aanzet. Zoete wraak is zo’n boek. Anne-Marie Hooyberghs stelt morele dilemma’s als eigen rechter spelen aan de orde en graaft steeds dieper in de psyche van een ontsporende vrouw. Een roman die nadreunt.

 

 

 

November 2017

Greetje van den Berg brengt met Diep Water een prachtige familieroman over het vermogen fysieke én mentale klappen op te vangen. Haar sterke karakters en subtiele schrijfstijl maken indruk.

 

 

 


Water rond Dostie
is het afsluitende deel in de
Schouwen-trilogie van Gerda van Wageningen, waarin eerder Dostie en Rumoer op Dostie

 

 

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Dit zijn de boeken die u in november tegemoet kunt zien.

December 2017

Marja van der Linden is terug van gelukkig niet al te lang weggeweest! Haar schrijversbloed kruipt waar het maar gaan kan, dus na de geboorte van enkele kleinkinderen en een paar mooie reizen is ze weer aan de slag gegaan met een nieuwe roman: Andere plannen.

 

 

 


Dansen in de regen
is een wat indringende roman van Simone Foekens, doordrongen van een ongekende hoop en levenslust. Een roman die zelfs de donkerste dag een stukje lichter maakt!