Nieuwsbrief

Programma Romanserie 2018

Bekijk het Z&K Romanmagazine 2018 online

 

 

 

 

 

Januari 2018
Bij een ramp van zo’n omvang vallen alle kleine besognes is het niet… of toch niet?

Gerda van Wageningen is de bekendste streekromanauteur van Nederland. Deze historische roman speelt zich af ten tijde van de Watersnoodramp, die op 1 februari 2018 65 jaar geleden plaatsvond. De auteur woont zelf niet ver van Zeeland en heeft een grote liefde voor die provincie, die is terug te lezen in Het water komt.

 


Roman over leren omgaan met het perfect imperfecte leven

Gea Veldkamp weet mensen met al hun onvolkomenheden prachtig geloofwaardig te schetsen, in romans die herkenning en begrip oproepen tegelijkertijd. In Haar eigen melodie speelt de viool een grote rol, het instrument dat Gea zelf ook met veel liefde bespeelt

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Deze titels ontvangt u in februari.

Februari 2018

De wereld krijgt honderdduizend kleuren als ze de liefde van haar leven ontmoet.

Simone Foekens won in 2017 de Valentijnprijs met Schelpenwit. Ze heeft sindsdien niet stilgezeten. Onvervangbaar is weer minstens zo’n ontroerend en prachtig geschreven roman, van een talentvolle auteur van wie we hopelijk nog veel meer gaan lezen.

 

 

Haar man krijgt na de dood van hun zoontje een relatie met een andere vrouw.

José Vriens schrijft moderne familieromans met altijd weer onverwachte wendingen. Ze behoort tot de meest gelezen auteurs van Nederland, en haar naam is in een kleine tien jaar tijd uitgegroeid tot een ijzersterk merk.

 

 

Maart 2018
Niets is voorspelbaar in het leven en de liefde.

Elke dag is anders is het afsluitende deel van de trilogie waarmee Marja Visscher haar naam vestigt als streekromanauteur. De eerdere delen Verloren tijd en Tot de maan en weer terug gingen vooral over Driek en Janna; dit afsluitende deel gaat over de levens van hun zoons.

 

 

Vertrouwen is moeilijk als alles wat je kende op zijn grondvesten schudt

Ina van der Beek brengt met Verdrongen herinnering het eerste deel van een tweeluik waarin twee verschillende oorlogen een rol spelen. Oorlog zet alles op scherp, zeker menselijke relaties. Zie ook het tweede deel Blijvende herinnering, verschijnt in november 2018.

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Deze titels ontvangt u in april.

April 2018

Dat haar ouders haar afstonden, was het beste wat haar kon overkomen. Maar dan moet ze terug.

Anne-Marie Hooyberghs schrijft familieromans die zich veelal afspelen in Vlaanderen, waar ze zelf ook woont. Anna’s reis is een gevoelige roman waarin het geluk wordt gevonden op onverwachte wijze, misschien zelfs tot twee keer toe.

 

 

De excentrieke Thea komt precies op het juiste moment in Simones dorp en in haar leven.

Annemartien Berkelaar debuteert in de Romanserie met Opnieuw beginnen. Ze woont zelf in de Achterhoek, waar haar debuutroman zich ook afspeelt. Ze combineert haar gezin en haar werk als gemeenteambtenaar met het schrijven van romans.

 

 

Mei 2018
De wereld is groot, maar soms toch ook heel erg klein.

Schemerduister is een heerlijke historische roman van Johanne A. van Archem, die het voor deze gelegenheid wat verder van huis zoekt.

 

 

 

 

Waarom zou ze het eigenlijk niét doen?

Greetje van den Berg is een naam die geen toelichting behoeft. Zij publiceerde al meer dan vijftig romans over de wonderlijke wegen van de liefde. Met haar verbeeldingskracht en sprankelende schrijfstijl blijft ze verrassen.

 

 

Juni 2018
Twee zussen streven ieder hetgeen na waar ze de ander om benijden.

Ria van der Ven-Rijken schrijft meeslepende familieromans voor een breed lezerspubliek. In Lieve vrede staan twee zussen centraal die veel aan elkaar hebben, ook al is er onderling evenmin altijd sprake van lieve vrede.

 

 

 

Niet één, niet twee, maar drie nieuwe relaties. En dan wil haar ex haar ook nog terug!

Simone Foekens won in 2017 de Valentijnprijs met Schelpenwit. Ze heeft sindsdien niet stilgezeten. Onvervangbaar is weer minstens zo’n ontroerend en prachtig geschreven roman, van een talentvolle auteur van wie we hopelijk nog veel meer gaan lezen.

 

 

 

September 2018

Ze houdt niet van haar man. maar des te meer van haar Jan.

Gerda van Wageningen is op haar best als ze schrijft over vroeger, maar dan wel met vrouwen in de hoofdrol die zich niet zomaar laten vertellen hoe ze hun leven moeten leiden. In plaats van getrouwd te blijven met een ploert, pakt Marie haar spullen en gaat ze het zelf rooien. Met haar kinderen als belangrijkste drijfveer! Bakkersliefde is het eerste deel van een nieuwe trilogie.

 

 

Roman over twee verschillende vrouwen en hun overlappende liefdeslevens.

Margreet Maljers schrijft al jaren voor de Romanserie, zowel historische als moderne romans. In Vlucht naar het eiland schitteren twee vrouwen die allebei sterker zijn dan ze zelf gedacht hadden, hoewel ze allebei een man nodig hebben om dat te gaan inzien. Na Vlucht naar het eiland (2006) en Eiland van mijn hart (2007) is het afsluitende deel nu een feit!

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Dit zijn de boeken die in oktober tegemoet kunt zien.

Oktober 2018

Haar vader betaalt zijn ouders, dus dan mag zij logischerwijs zijn vriendin zijn – toch?

Clemens Wisse heeft met Treesje van de Zonnehof weer een heerlijke streekroman geschreven. Zijn boeken blinken uit in beschrijvingen van het boerenleven rond het jaar 1900 en de personages die hij opvoert zijn uit robuust, maar toch romantisch hout gesneden. Op en top genieten.

 

 

Ze mist haar man wel duizend keer per dag.

Marleen Schmitz maakte naam in de Romanserie met boeken als Zand en zilver en Wintervlinder. In haar boeken komen personages voor levensveranderende gebeurtenissen te staan en komt het erop aan dat ze handelen, ook wanneer ze denken daar niet eens toe in staat te zijn.

 

 

November 2018

Al gaat het heden nog zo snel, het verleden achterhaalt je wel!

Dit zelfstandig te lezen vervolg op Verdrongen herinnering van Ina van der Beek (zie maart 2018) speelt zich af twintig jaar na het eind van het eerste boek, en laat zien hoe diep wonden kunnen zitten – en dat je herinneringen nooit echt helemaal kunt verdringen, al zou je het nog zo graag willen.

 

 


Degene die ze allebei op de schoolreünie hadden gehoopt te zien, is er niet – dus gaan ze samen op zoek.

In Heimwee laat Greetje van den Berg een van de dingen zien waar ze zo goed in is: spanning opbouwen!

 

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Dit zijn de boeken die u in november tegemoet kunt zien.

December 2018

Zijn nieuwe liefde volgt wel heel snel op het overlijden van zijn vrouw.

Olga van der Meer verweeft in Niets te kiezen op ingenieuze wijze drie verhaallijnen met elkaar van drie gezinsleden die elk hun eigen relatieperikelen hebben, wat uiteindelijk hun onderling begrip en hun band zal versterken.

 

 


Met je kop in het zand wordt de wereld niet lichter.

Martin Scherstra is de auteur van romantische streekromans die zich meestal afspelen in Friesland, waar hij zelf woont. Zijn beschrijvingen van personages en landschappen zijn ook in Overstag net zo sterk als altijd, en hij voegt daarbij een overtuigend verhaal over de worsteling van een jonge vrouw wier leven in korte tijd twee keer over de kop gaat.