Nieuwsbrief

Programma Citerreeks 2018

Bekijk het jaarprogramma 2018 online!

 

 

 

 

 

 

 

De vierenveertigjarige Franny loopt op alle terreinen vast: in haar huwelijk, in de opvoeding van haar twee kinderen en in haar werk als verpleegkundige. Haar geloof biedt haar weinig steun. Met haar familie heeft ze nauwelijks contact – de band met haar moeder, die ver weg woont, is ronduit slecht. Als ze elkaar al spreken, zijn het vaak nietszeggende telefoontjes. Tot haar vriendin José Franny een boek geeft, dat haar ontzettend raakt. Ineens komt Franny op een keerpunt in haar leven te staan.

Nettie Dees debuteert in de Citerreeks met De derde dochter. De auteur uit het Zeeuwse Serooskerke is moeder van vier kinderen en schreef in het verleden al jeugdboeken. De derde dochter is haar eerste roman voor volwassenen.

 

Simone heeft een vreselijke jeugd gehad. Ze is jarenlang misbruikt door haar stiefvader. Het misbruik leidde uiteindelijk tot een zwangerschap, die ze met veel steun uit haar omgeving heeft voldragen. Haar dochter heeft ze na de geboorte afgestaan. Al deze gebeurtenissen hebben Simone voor het leven getekend. Eén ding weet ze zeker: voor haar geen man meer. Maar dan verschijnt Jochem op het toneel, en hij valt als een blok voor Simone. Zij kan zich er echter niet aan overgeven.

Thea Zoeteman-Meulstee won in 2015 de Valentijnprijs met haar roman De verloren zoon. Nu werkt ze aan een trilogie onder de naam Een nieuwe morgen, waarvan deze roman Moedig verder het tweede deel is. Het eerste deel Nieuw begin is overal verkrijgbaar en het slotdeel is in voorbereiding.

 

De achttienjarige Emma staat met haar koffer bij de bushalte. Ze gaat naar Garderen, naar haar oom Gradus. Deze is net weduwnaar geworden en kan zichzelf niet goed redden. Daarom moet Emma alles wat haar dierbaar is – haar fijne huis, haar baantje – achterlaten om haar oom te gaan helpen in de huishouding. Oom Gradus is geen prettig gezelschap, maar Petra, het dienstmeisje van de buren, is dat wel. Dan komen er twee studenten van de hogere landbouwschool op de boerderij werken en logeren. Daniël en Lex brengen verhalen mee over de oorlog waarin oom Gradus heldendaden zou hebben verricht, maar Emma gelooft dat niet. En dan gebeurt er iets waardoor juist niemand Emma meer gelooft.

Hanny van de Steeg schrijft al ruim twintig jaar romans voor de Citerreeks, waaronder in twijfel gevangen en De regenboog. Ze heeft ook een aantal jeugdboeken op haar naam. Naast haar schrijverschap werkt ze parttime als inval-leerkracht op een basisschool.

 

Jasmijn is de jongste in een gezin van vijf. Toen haar moeder van haar in verwachting raakte, kon ze daar niet blij mee zijn. Ze had wel genoeg aan haar vier oudere kinderen. Zodoende groeit Jasmijn vanaf het prilste begin op als buitenstaander in het gezin. Gelukkig heeft ze wel een goede band met haar overgrootmoeder en heeft ze een vriendin, Rosanne, die net als zij op de mavo zit. Dan krijgt Jasmijn een vriendje. Jordy zit ook in hun klas en ze gaan naar dezelfde kerk. Op een avond gaat ze na de catechisatie met hem mee naar huis. Zijn ouders zijn er niet en ze gaan te ver… een gebeurtenis die gevolgen heeft die nog veel verder gaan.

Jetty Hage is een vaste auteur in de Citerreeks. Haar romans hebben een herkenbare christelijke identiteit en vaak neemt het gezinsleven een vaste plaats in. Eerder verschenen van haar onder meer Verbonden met het verleden en Niet gezocht.