Nieuwsbrief

Programma Romanserie 2019

Bekijk het Z&K Romanmagazine 2019 online

 

 

 

 

 

Januari 2019
Twee jongemannen tonen interesse. Maar Martha heeft andere dingen aan haar hoofd.

Gerda van Wageningen bracht vorig jaar in de Romanserie het boek Bakkersliefde, het eerste deel in de trilogie die verdergaat met Zussenliefde. Dit is de honderdtwintigste roman die van Gerda’s hand zal verschijnen.

 

 


Haar vriend is jaloers omdat Annemieke ook mannelijke patiënten behandelt.

Simone Foekenswoont in Almelo. Ze houdt van lezen en vooral, natuurlijk, van schrijven. Haar romans en jeugdboeken worden door velen met plezier gelezen. Voor haar roman Schelpenwit, die ook in de Romanserie verscheen, kreeg zij de Valentijnprijs.

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Deze titels ontvangt u in februari.

Februari 2019

Waarom staat voor haar vader haar geluk niet voorop?

Clemens Wisse schrijft met De dochters van Venhove opnieuw een heerlijke streekroman over standsverschillen en verwachtingen. Eerder verschenen van hem onder meer Trees van de Zonnehof en Bloemen voor een boerendochter.

 

 

Keuzevrijheid is een groter goed dan alle rijkdom van de wereld.

Anne-Marie Hooyberghs is al vele jaren verbonden aan de Romanserie. Zij schrijft romans die zich voor een groot deel afspelen in Vlaanderen, al maakt ze zelf al jarenlang uitstapjes naar Nederland. Nu doet haar hoofdpersoon dat ook – maar dan noodgedwongen.

 

 

Maart 2019
Haar oma stelt al haar leven langf mensen teleur. Waarom verbaast het Amanda dan toch?

Greetje van den Berg schrijft indringende familieromans waarin ze op een subtiele mani-er laat zien dat vrijwel niets ooit zwart-wit is. Familierelaties heb-ben zoveel facetten en mensen hebben zoveel meegemaakt, dat er altijd een diepere laag is.

 

 

Roman tegen de achtergrond van de grote brand die Enschede verschroeide, maar niet verwoestte.

Johanne A. van Archem schrijft historische romans, vooral over Twente en omgeving. De eerste grote brand van Enschede, waarover deze roman gaat, was misschien wel een nog grotere ramp dan de vuurwerkramp van mei 2000. Maar ook toen bewees de stad zijn veerkracht.

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Deze titels ontvangt u in april.

April 2019

De mensen die voor de jonge Rita belangrijk zijn, vallen om verschillende redenen weg.

Marleen Schmitz brengt met Een verre vriend een prachtige coming-of-age-roman over een jonge vrouw die met vallen  en opstaan haar weg weet te vinden in het leven.

 

 

Ze wordt smoorverliefd op de vader van het vriendje van haar dochter.

Annemartien Berkelaar debuteerde als schrijfster met Opnieuw beginnen. Haar tweede roman Scheerlicht is een waardige opvolger: vol onverwachte wendingen, heel menselijk, en heerlijk weg te lezen.

 

 

 

Mei 2019
Het contrast met haar jachtige normale omgeving is enorm.

Gea Veldkamp is al sinds haar debuutroman Verbonden met jou een rasechte romanserie-auteur. Ze schrijft verhalen waarin ze veel aandacht heeft voor de menselijkheid en psychologie van haar personages. Eiland van verloren stilte is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 

 

Ze komt al snel op de tweede plaats bij workaholic Jacob.

Marja Visscher brengt met Lied van wind en water het eerste deel in de Badhoeve-trilogie, een nieuwe trilogie in de romanserie. Ze schreef eerder de trilogie Tussen stad en streek en meerdere historische romans.

 

 

 

Juni 2019
Ze heeft het gevoel dat alleen hij haar begrijpt.

Als de weg verborgen is van Ina van der Beek is een klein en intiem verhaal, over twee mensen die worstelen met hun eigen gevoelens. Wat mag je eigenlijk voelen en wat niet? En wat kun je doen als je gevoelens niet in overeenstemming zijn met je geloof?

 

 

Een stoffelijk overschot in het huis dat ze erft. Wat kan hier gebeurd zijn?

Ria van der Ven-Rijken verweeft in Alles heeft zijn tijd drie moderne verhaallijnen met een tragische gebeurtenis uit de naoorlogse jaren. Langzaam wordt duidelijk wat er vroeger is gebeurd, en wat voor de mensen van nu de juiste weg is.

 

 

September 2019

Haar man Bob vertelt haar op zijn sterfbed dat hij nog een kind heeft.

Margreet Maljers is bekend van haar eigen romans en van de romans die ze samen met haar zus Reina schrijft. Stapstenen is een aangrijpende roman over een vrouw die niet haar gekrenktheid en verdriet laat overheersen, maar vooruit kijkt en verdergaat.

 

 

Er moet toch brood op de plank komen. Maar Lina’s passie is het bakkersleven niet.

Onvoorwaardelijke liefde is
het afsluitende deel van de bakkerstrilogie van Gerda van Wageningen.

 

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Dit zijn de boeken die in oktober tegemoet kunt zien.

Oktober 2019

De familie De Witte heeft al jaren ruzie, Maar de onwetende Chris en Nynke worden juist verliefd op elkaar.

Martin Scherstra schrijft familieromans met schwung en vaart, waarin de gevolgen van dramatische familiegebeurtenissen hun plek krijgen. Oud zeer leest heerlijk weg. Scherstra won met zijn roman Adempauze de Valentijnprijs in 2018.

 

 

Het leven lijkt zich voor drie vriendinnen ten goede te keren. Maar is dat ook echt zo?

Olga van der Meer schrijft naast haar romans ook als journalist voor onder meer Mijn Geheim. Daaruit haalt ze veel inspiratie voor haar boeken, want waargebeurde verhalen zijn vaak haast te heftig om waar te zijn. Toch gebeuren dit soort dingen, en daar kan ze dus als schrijver dankbaar uit putten.

 

 

November 2019

Margriet ontfermt zich steeds vaker over Luca, totdat zijn vader opduikt.

Greetje van den Berg heeft een lange staat van dienst als auteur in de Romanserie. Met De vader van Luca bewijst ze opnieuw waar ze dat aan verdient. Een prachtige roman over de ongewone band tussen een jonge vrouw en een eenzaam ongetje.

 

 


De enige die ze nu nog heeft, is niet eens haar echte vader.

Ina van der Beek brengt met Je hoort erbij opnieuw een aangrijpend en meeslepend verhaal over familiebanden, eenzaamheid en je eigen weg vinden.

 

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Dit zijn de boeken die u in november tegemoet kunt zien.

December 2019

Elk van hen komt op haar eigen manier tot de conclusie dat ze mag zijn wie ze is.

Simone Foekens is net als de hoofdpersonages uit Zoals je bent bijna vijftig. Ook zij heeft met vallen en opstaan zelf ontdekt wie ze is, en dat ze mag zijn zoals ze is. Zoals je bent is haar manier om te laten zien dat het leven absoluut niet voorbij is als je de vijftig aantikt.

 


Waarom haar ouders zo tegen haar omgang met Rinus zijn, kan Dirkje niet begrijpen, want ze vertellen er niks over.

Johanne A. van Archem zou Johanne A. van Archem niet zijn als er geen goed mysterie in haar roman zat. Ze vindt het heerlijk om te spelen met geheimen en daar dan toch flink in te gaan graven. Dat is ook als lezer een genot en zorgt ervoor dat er een grote kans is dat deze laatste titel van het jaar ook voor het einde van het jaar is uitgelezen.