Nieuwsbrief

Programma Romanserie 2020

Bekijk het Z&K Romanmagazine 2020 online

 

 

 

 

 

 

 

Januari 2020
Ze is het vertrouwen in álle mannen kwijt. Is dat wel terecht?

Gerda van Wageningen is een van de populairste auteurs in de Romanserie en geniet landelijke bekendheid als schrijfster van historische romans. Met het zelfstandig te lezen Geschonden vertrouwen trapt zij de nieuwe jaargang van de Romanserie geheel in stijl af.

 

 

 

 

De liefde is flauwekul, vindt Bertus. Zijn dochter Annie voelt dat het tegendeel waar is.

Clemens Wisse schrijft naar eigen zeggen ‘historische boerenromans’, een genre waar hij evenveel van houdt als van het prachtige Groene Hart, waar zijn boeken zich afspelen. Er verschenen van zijn hand al meer dan veertig romans.

 

 

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Deze titels ontvangt u in februari.

Februari 2020
Op zoek naar de waarheid over haar oma ontdekt ze ook veel over zichzelf.

Sandra Berg schrijft al vele jaren intrigerende romans met een hoge mate van karakterontwikkeling en een vaak mysterieus plot. De auteur woont en werkt in Zweden, maar dit boek speelt zich af in Finland. Een aanwinst voor de lezers van de Romanserie!

 

 

 

 

Het winnen van een groot geldbedrag brengt onwelkome heisa met zich mee.

Marleen Schmitz koos voor haar nieuwe roman als uitgangspunt een boeiende vraag: wat gebeurt er als je van de ene dag op de andere steenrijk bent? Dat het leven er niet plotsklaps veel makkelijker van wordt, werkt ze in Het gouden lint overtuigend uit.

 

 

 

 

 

Maart 2020
De familie verbergt grote geheimen, waar Sara stukje bij beetje achter komt.

Simone Foekens woont in Almelo, waar hoofdpersoon Sara uit de buurt komt, maar laat haar roman zich grotendeels afspelen aan de Noord-Hollandse kust. Het is al eerder voorgekomen dat personages van haar daarheen verhuisden, zoals de zoon van de hoofdpersoon in SchelpenwitNu is het ook echt het decor van het verhaal.

 

 

 

De vijfenzeventigjarige Andries krijgt een levensveranderend telefoontje.

Eén vonk is het los te lezen vervolg op de prachtige oorlogsroman Stil vuur, waarin we Amanda al goed hebben leren kennen. In deze roman wordt weer een heel andere kant van het verhaal belicht, die minstens zo aangrijpend is.

 

 

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Deze titels ontvangt u in april.

April 2020
Een overtuigende roman over hoe je omgaat met het leven als dat bijna afgelopen is.

Olga van der Meer schrijft moderne romans met een sterkt karaktergedreven verhaal. Haar inspiratie put ze uit waargebeurde verhalen, die vaak heftig kunnen zijn, maar te midden daarvan ook mensen dichter bij elkaar brengen.

 

 

 

 

Aan het ziekenhuisbed van haar moeder hoort Silke dingen die ze nooit had moeten horen.

Kirstin Rozema debuteert in de Romanserie met Zo anders. Dit boek gaat over onmacht en onwil, over vragen waar geen antwoord op mag komen en over ontdekkingen die onontdekt hadden moeten blijven. Of is het toch beter om iets te weten en ermee aan het werk te gaan?

 

 

 

 

Mei 2020
Kritiek, gebrek aan inzet, kinderloosheid: Jacob en Hermina krijgen het zwaar te verduren.

Marja Visscher schreef eerder al Lied van wind en water, het eerste deel in de trilogie over Jacob en Hermina. Zij waren hun tijd ver vooruit en in de Badhoeve-trilogie laat Marja Visscher zien hoe moeilijk ze het daardoor hadden.

 

 

 

 

Prachtige roman over de bijzondere band tussen een leerkracht en een jong meisje.

Gea Veldkamp kan als geen ander schrijven over ontluiken, opbloeien, tot wasdom komen. Haar hoofdpersonages zijn vaak in zichzelf gekeerd, maar leren langzaamaan om zich te laten zien – op hun eigen manier, met hun eigen kracht.

 

 

 

 

Juni 2020
Een onverwachte zwangerschap is voor Josien in alle opzichten rampzalig.

Johanne A. van Archem is de auteur van vele historische romans die zich afspelen in de periode van eind negentiende eeuw tot aan de oorlogstijd. Haar boeken spelen veelal in Twente en haar kracht is ook dat ze de eigenheid van de bewoners laat zien in haar romans.

 

 

 

Het verleden blijft haar achtervolgen en maakt het opbouwen van een toekomst lastig.

Wat zei ik is het vervolg op de roman Stapstenen, waarin Victorien een extra kind onder haar hoede kreeg omdat haar man een buitenechtelijke relatie had gehad. Ze maakte een dappere keuze, maar ook een heel zware. Dat blijkt in deze nieuwe roman van Margreet Maljers eens te meer.

 

 

 

 

September 2020
Wat Betsy zelf diep in haar hart verborgen houdt, lijkt tamelijk uitzichtloos.

Met De dochter van de lichtwachter brengt Gerda van Wageningen het eerste deel van een nieuwe trilogie die gaat over het intrigerende leven rondom een vuurtoren, een origineel onderwerp waar ze veel onderzoek voor heeft gedaan.

 

 

 

 

Nooit kan Fleur tippen aan haar perfecte, sprankelende, vrolijke, overleden zus.

Ina van der Beek is een van de bekendste auteurs in de Romanserie. Haar romans gaan over heel persoonlijke thema’s, vaak heftig, maar zo invoelend beschreven dat je je het als lezer volledig kunt voorstellen. Dat geldt absoluut ook voor In de schaduw.

 

 

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Dit zijn de boeken die in oktober tegemoet kunt zien.

Oktober 2020
De pijn van hun verbroken relatie komt bij Akke in alle hevigheid naar boven.

Martin Scherstra is verreweg de bekendste mannelijke familieromanauteur van Nederland. Hij werkt naast zijn schrijverschap voor de gemeente Dokkum en zijn vrije tijd brengt hij veelal door met zijn vrouw Pietie. Als hij thuis is en niet aan het schrijven of lezen, dan maakt hij graag poppenhuizen.

 

 

 

Een lange treinreis moet haar wegvoeren van haar stalkende ex, maar, reist hij haar achterna?

De Vlaamse auteur Anne-Marie Hooyberghschrijft zowel historische als moderne romans. Bewijs het maar is een modern verhaal over hoe het is om een relatie te hebben met een moeilijke man, en hoe het is om gescheiden te zijn van diezelfde moeilijke man.

 

 

 

 

November 2020
Elk probleem is er om opgelost te worden. Maar wat als er geen oplossing is?

Greetje van den Berg laat in Onder de linde zien dat een mens een heleboel ballen in de lucht kan houden, maar dat als er dan eentje valt, de rest vaak ook valt. Dit jaar is Greetje van den Berg 35 jaar auteur, de veelzijdigheid van onderwerpen is haar kracht in deze lange schrijversloopbaan.

 

 

 

Veestapels worden afgemaakt, boeren komen in opstand, de Haarlemmermeer is een oord van kommer en kwel.

Een schone getuigenis is na Lied van wind en water en Sporen in het polderland het laatste deel in de imposante Badhoeve-trilogie van Marja Visscher, die het verhaal vertelt van de drooglegging van de Haarlemmermeerpolder uit het perspectief van een heel bijzonder echtpaar.

 

 

 

 

Heeft u aangegeven om ook de uitgaven in de RomanseriePlus te willen ontvangen?
Dit zijn de boeken die u in december tegemoet kunt zien.

December 2020
Niemand weet, niemand weet… dat ze naast Maaike ook Imke heet.

Simone Foekens neemt je in deze roman vanuit twee perspectieven – dat van Maaike en dat van Imke – mee in een heerlijk klassiek romantisch verhaal vol misverstanden, karakterontwikkeling en opbloeiende liefde.

 

 

 


Ze heeft wat hulp nodig om haar weg te vinden in haar nieuwe wereld.

Annemartien Berkelaar neemt je in De toekomst tegemoet mee naar de sprookjesachtige wereld van kasteel Sinderen, waar het leven echter niet alleen rozengeur en maneschijn is.