Nieuwsbrief

Programma Romanserie 2021

Benieuwd welke boeken u in 2021 ontvangt in uw Romanserieabonnement? Op deze pagina vindt u per maand een korte beschrijving van de boeken die u kunt verwachten. Per maand staat ook vermeld in welke abonnementprogramma de boeken vallen.

Bent u nog geen lid van onze Romanserie maar wilt u wel deze prachtige boeken ontvangen? Meld u zich dan hier aan!

Wilt u het gehele Romanseriemagazine lezen, bomvol met een kijkje in het huis, tuin en keuken van Martin Scherstra, Marja Visscher en Marleen Schmitz, een fijn kort verhaal bij de Vuurtorentrilogie van Gerda van Wageningen en een prijspuzzel? Het magazine leest u hier.

Januari 2021

Klein & Basis abonnement

Stilte voor de storm - Gerda van Wageningen

Het runnen van een pension brengt veel zorgen met zich mee

Gerda van Wageningen heeft al meer dan 125 romans op haar naam. Stilte voor de storm is het tweede deel van de Vuurtorentrilogie en het vervolg op De dochter van de lichtwachter. Van Wageningen neemt de lezer mee terug naar Haamstede tijdens de oorlogen en de ongewisse tijd die daarop volgt.

Onderstroom - Ria van der Ven-Rijken

Een heerlijke roman over vriendschap, liefde en nieuwe toekomst

Onderstroom van Ria van der Ven is een aangrijpende roman over de twee totaal verschillende levens die door een woningruil onlosmakelijk met elkaar verbonden raken. Zoals veel van haar romans is ook Onderstroom een verhaal waarin thema’s zoals trauma, verlies maar ook hoop aan bod komen.

Februari 2021

Plusserie

Bloemen in de winter - Anne van der Valk

Heleen gooit het roer om, maar is ze bereid het écht om te gooien voor de liefde?

Bloemen in de winter is de debuutroman van Anne van der Valk. Zij neemt de lezer mee naar een schilderachtig dorp waar uiteindelijk geluk en zorgen, liefde en bedrog net zo dicht bij elkaar blijken te liggen als overal.

De terugkomst van de kraanvogels - Sandra Berg

Ieder jaar komen de kraanvogels terug, maar misschien keert er dit jaar nog wel meer terug

Sandra Berg woont en schrijft in Zweden. Sinds vele jaren spelen haar romans zich ook daar af. De terugkomst van de kraanvogels is een prachtig verhaal waaruit blijkt dat het nooit te laat is om de liefde toe te laten in je leven.

Maart 2021

Klein & Basis abonnement

Samen alleen - Ina van der Beek

Wat als één beslissing alles op het spel zet?

Ina van der Beek (Harmelen) schrijft in Samen alleen met veel inlevingsvermogen over de twee heel verschillende koppels Trude en Maarten en Hugo en Clara. Een aangrijpende roman over geluk, verlies en troost.

Een nieuwe naam - Greetje van den Berg

Nu de oude linde er niet meer is, heeft het huis een nieuwe naam nodig

Een nieuwe naam is het vervolg op Onder de linde, waarin Greetje van den Berg (Emmeloord) terugkeert naar het gezin van Ruud en Gemma. Deze aangrijpende familieroman laat zien dat liefde alles overwint.

April 2021

Plusserie

Geen weg terug - Marleen Schmitz

De nieuwe weg lijkt het begin te zijn van allerlei verschuivingen

Geen weg terug is alweer de negende roman van Marleen Schmitz, die een vaste plek heeft verworven als auteur in de Romanserie. Eerder verschenen van haar onder meer Het gouden lint en Een verre vriend.

Het omstreden erfdeel - Clemens Wisse

Jongste zoon Dirk is een vrijbuiter die zijn geluk wil beproeven in Suriname

Clemens Wisse staat bekend om zijn heerlijke boerenromans. Met Het omstreden erfdeel gaat hij in op de keuzevrijheid van kinderen, ook als hun keuze tegen het verlangen van ouders ingaat.

Mei 2021

Basis abonnement

Geef me de moed - Simone Foekens

Vind de moed om te veranderen wat je kunt en de wijsheid om te accepteren wat je niet kunt veranderen

Geef me de moed geeft een eerlijke kijk in het leven met een chronische ziekte. Simone Foekens (Almelo) zet je aan het denken en het verhaal van Karel en Corné laat je niet meer los.

Hotel Piek - Marja Visscher

Leendert ziet het niet meer zitten als het leven zich tegen hem keert, maar Neeltje hoopt met een hotel hun leven weer op de rit te krijgen

Marja Visscher (Klaaswaal) schrijft in Hotel Piek over het authentieke leven van de familie Piek, die noodgedwongen het familiebedrijf verruilt voor het leven als hotelbeheerders. Zoals veel van haar romans is ook Hotel Piek een overtuigende historische roman die ten diepste gaat over wat familie voor elkaar betekent.

Juni 2021

Basis abonnement

Engele - Johanne A. van Archem

Engele zoekt haar dochter, maar Johannes zit haar op de hielen

Engele is het zelfstandig te lezen vervolg op Een uur van onbedachtzaamheid, waarin Engele Souburg ook al een rol vervulde. Johanne A. van Archem vertelt een verhaal over oorlog, angst en verzoeningen.

Stil verdriet - Anne-Marie Hooyberghs

Het jongetje is slechts een dag ouder dan haar eigen overleden zoontje. Karen is meteen verkocht

Stil verdriet van Annemarie Hooyberghs is een aangrijpende roman gebaseerd op ware gebeurtenissen in opvanghuizen voor kinderen uit moeilijke gezinssituaties. Hooyberghs verhaalt van de pijn die het verliezen van een kind teweegbrengt en het opnieuw geloven in de kracht van de liefde.

September 2021

Klein & Basis abonnement

Verduisterd licht - Gerda van Wageningen

Wie kan Coby nog vertrouwen en wie niet?

Gerda van Wageningen keert in Verduisterd licht voor de laatste maal terug naar Haamstede. Dit derde deel in de Vuurtorentrilogie is het verhaal van een heel gewone vrouw tijdens de gruwelijke Tweede Wereldoorlog.

Kindlief - Greetje van den Berg

Wat gebeurt er wanneer jouw kind anders blijkt te zijn dan anderen?

Greetje van den Berg (Emmeloord) schrijft romans waarin de psychologische ontwikkeling van haar karakters centraal staat. Kindlief is een intrigerende roman over wat er gebeurt wanneer het leven anders uitpakt dan gedacht.

Oktober 2021

Plusserie

Keerpunt - Olga van der Meer

Hoe kan ze voor zichzelf zorgen als ze al voor haar moeder én haar dochter moet zorgen?

Olga van der Meer schrijft herkenbare en moderne romans over thema’s die velen zullen herkennen. Keerpunt gaat over de zogeheten ‘sandwichgeneratie’, van mensen die tegelijkertijd moeten zorgen voor hun kinderen als voor hun ouders – en ook nog voor zichzelf.

Van alle tijden - Johanne A. van Archem

Het verdriet om haar verbroken verloving slaat om in woede als haar vader onterecht wordt beschuldigd

Johanne A. van Archem schrijft historische romans die zich vaak afspelen in Twente. Zelf woont ze in Nijverdal en ze onderzoekt graag de plaatselijke geschiedenis. Van alle tijden gaat over de naoorlogse jaren, waarin de oorlog nog niet echt weg was.

November 2021

Klein & Basis abonnement

Lief en leed - Martin Scherstra

Hij heeft het lekker op de rit, maar zij heeft andere dingen aan haar hoofd

In Lief en leed beschrijft Martin Scherstra de herkenbare gezinssituatie van de familie Franken. Hij neemt je mee in de ups en downs van een huwelijk op een manier die ervoor zorgt dat je de roman uiteindelijk met een glimlach dichtslaat.

Kringen in het water - Simone Foekens

Zal het Suze lukken de cirkel van goede daden rond te maken?

Simone Foekens (Almelo) laat met Kringen in het water zien hoe groot de impact kan zijn van een kleine goede daad. Ook dit boek is als een steen in het water en inspireert de lezer om zelf iets te doen voor zijn medemens.

December 2021

Plusserie

Wie ben ik? - Kirstin Rozema

Anne vindt haar overzichtelijke leven wel fijn, Marie verlangt juist naar rust. Ze ontmoeten elkaar op een camping in Twente en dan verandert alles

Kirstin Rozema debuteerde vorig jaar in de Romanserie met Zo anders en schrijft nu opnieuw een boek over twee tegenpolen. Althans, zo lijkt het op het eerste oog. Maar misschien hebben ze diep vanbinnen toch meer met elkaar gemeen.

Een huis vol familie - Marja Visscher

Wanneer Saskia’s zus overlijdt, krijgt zij de zorg voor haar twee kinderen. Kan ze dat wel aan?

Marja Visscher schreef voor de Romanserie eerder twee streekromanseries. Nu brengt ze een moderne roman over een familie die door het noodlot wordt getroffen en verscheurd raakt.

>