Nieuwsbrief

Vandaag verschenen: ‘Van alle tijden’ en ‘Keerpunt’

12-10-2021

Vandaag verschijnen er maar liefst twee nieuwe familie- en streekromans. Van alle tijden van Johanne A. van Archem en Keerpunt van Olga van der meer. 

Van alle tijden 

In Van alle tijden van Johanne A. van Archem krabbelt de bevolking op het plattenland van Overrijssel langzaam weer op na vijf jaar bezetting door de nazi’s. Als Jokes vader wordt beschuldigd van verraad in de oorlog en er een onderzoek naar hem wordt opgestart, is dat een grote klap voor de familie. Joke dient een officiële aanklacht in bij de politie wegens smaad en probeert er alles aan te doen om de onschuld van haar vader te bewijzen. Gelukkig krijgt ze hulp van inspecteur Tom van Baren, met wie de band steeds sterker wordt. Van alle tijden is een aangrijpende historische roman van Johanne A. van Archem over de naoorlogse jaren, waarin de oorlog nog niet echt weg was.

Keerpunt

De 37-jarige Leanne trekt in Keerpunt van Olga van der Meer na haar scheiding samen met haar dochter in bij haar moeder. Ze raakt steeds verder in de knel tussen de zorg voor haar moeder – die vanwege haar gezondheid steeds meer hulp nodig heeft –, haar dwarse dochter en het onverwerkte verdriet van de scheiding. Het wordt een negatieve spiraal waar ze niet in haar eentje uit kan komen. In de roman Keerpunt werkt Olga van der Meer overtuigend en aangrijpend uit hoe het leven voor de zogeheten sandwichgeneratie kan lopen.

>