Marjolein van Diest

Marjolein van Diest

Marjolein van Diest-Burgers  schreef haar eerste roman  in 2014: Niet alleen maar samen, een bijzonder boek omdat Van Diest dit boek samen met haar moeder Julia Burgers – Drost schreef.

Julia Burgers-Drost, die op 17 januari 2013 plotseling overleed, was een van Nederlands meest geliefde auteur van familieromans. Ze schreef bijna honderd boeken. In totaal werden ongeveer een miljoen exemplaren van haar werk verkocht. Burgers-Drost publiceerde haar eerste roman in 1983. Daarna verschenen er gemiddeld drie boeken per jaar van haar hand. Haar uitgever Kok beschreef haar werk als romantische fictie, waarin hedendaagse thema's en levensvragen voorkwamen.

Een paar maanden voor haar overlijden begon Burgers-Drost aan een nieuwe roman, een boek dat ze niet af kon maken. 'Mijn moeder had me al vaker aangespoord om te gaan schrijven, maar het kwam er nooit van. Toen mijn moeder begraven was, vertelde mijn vader dat mijn moeder al vaker verzucht had dat ik het boek zou afmaken. Alsof ze wist dat ze het zelf niet kon voltooien. Een bijzondere erfenis.'

Terug naar boven

>