Blogtour: Happy in de Hofstad

Bij Z&K houden we van heerlijke feelgoodseries. Happy in de Hofstad van Renée Olsthoorn is een van die series. De serie volgt drie jonge meiden uit de Boterenbroodfamilie die ieder op hun eigen manier de liefde vinden terwijl ze daar misschien niet per se naar op zoek zijn. Volg onze bloggers in Parijs, Londen, New York en Den Haag tijdens de blogtour voor Happy in de Hofstad.

De Franse Slag

Fotografe Eva Boterenbrood is op zoek naar de liefde. Ze heeft een profiel aangemaakt op verschillende datingapps, maar helaas blijft haar zoektocht nog zonder succes. Ze verlangt vurig naar een reallife klik, maar dat wil maar niet lukken. In het restaurant van haar vader dat te koop staat, loopt ze de aantrekkelijke Fransman Lucien Lamoureux tegen het lijf. Hij werkt in een Amsterdams hotel, maar zou graag voor zichzelf beginnen. Lucien vraagt Eva of ze hem wegwijs wil maken in Den Haag. Is dit de ontmoeting waar Eva al zolang op hoopt?

Josefiens zevende hemel

Na haar scheiding van Engelsman Benedict Barlow vertrekt Josefien Boterenbrood met haar dochtertje Penelope vanuit Engeland terug naar familie in Nederland, waar ze een eigen vegan patisserie wil beginnen. Josefien weet één ding zeker: ze wil voorlopig geen man in haar leven, en al helemaal geen Engelsman. Maar dan leert ze de aantrekkelijke Luke Lovegrow kennen, wéér een Engelsman. Josefien en Luke zijn totale tegenpolen. Hij is overtuigd vleeseter, zij al jaren vegan; hij conservatief en een tikkeltje seksistisch, zij progressief en overtuigd feministe. Kan er desondanks iets moois opbloeien tussen de twee? Een ding is zeker: aan vuurwerk geen gebrek!

Een serenade voor Gina

Schrijfster Gina is een Amerikaanse met Italiaans/Nederlandse roots en woont in New York City. Jason, de liefde van haar leven, is twee jaar geleden door een noodlottig ongeval om het leven gekomen, en Gina kan hem maar niet vergeten. Tijdens een van haar dagelijke jogrondjes door Central Park ontmoet ze de Nederlandse Sven, een cellist en docent aan The Juilliard School of Arts. Sven wil Gina graag beter leren kennen, maar Gina is terughoudend. Ze ziet elke vorm van contact met Sven als verraad naar Jason toe. Ze probeert zich te focussen op het schrijven van haar nieuwe boek, maar Gina kampt met een writer’s block. Om haar te helpen biedt haar moeder Betsy haar een vakantie aan naar Nederland, om haar Haagse familie Boterenbrood te leren kennen. Geeft dit Gina meer inzicht in wie ze is en durft ze haar hart weer open te stellen voor de liefde?

Het is een aanrader voor iedereen die houdt van een luchtig verhaal, romantiek en de nodige dramatiek tussendoor.

- Valeries BoekenwereldHet zijn alle drie onvervalste feelgoods met een happy end die je na lezing met een tevreden gevoel dichtslaat.

- Fabulous Feelgood
Wanneer je in een leesdipje zit of wanneer je toe bent aan een fijne serie, ga deze serie dan lezen. Want het tovert echt een glimlach op je gezicht én het zorgt ook voor een knorrende maag.

- Nikkileest


Ben je op zoek naar een reeks waarin je jezelf kan verliezen? Een reeks waarmee je je een paar uur op de bank kan zetten en aan niets anders hoeft te denken? Ben je fan van een grote, vrolijke familie? Ga dan snel dit drieluik lezen!

- Lindsay.leest

Je voelt je weer helemaal opgenomen worden door de familie Boterenbrood. De humor die in het verhaal verweven zit zorgt ervoor dat het verhaal nog makkelijker te lezen is.

- Ramona leest

Heerlijke feelgoods van Nederlandse bodem.

- Bookchi

De Happy in de Hofstad-serie is een leuke driedelige serie met veel gezelligheid en romantiek! 

- BooksaholicnlMijn complimenten aan Renée Olsthoorn zo’n leuke trilogie te schrijven met elk zijn onderliggende thematiek en struggles!

- Laura's boeken


Ook de avonturen in Den Haag zijn weer super om te lezen. Je voelt je meteen thuis in de uitbundige familie Boterenbrood!

- Head in the books
Als je van feelgood-series houdt, waarbij je een knotsgekke familie leert kennen waarbij alles mogelijk is en waar je herkenbare Nederlandse plekken tegen komt dan kan ik je deze serie echt aanbevelen.

- Koukleum

>