Blogtour: Spoiler Alert

Op 13 juli verschijnt de (h)eerlijke rom-com van Z&K debuutauteur Olivia Dade. Fandoms, fanfictie, body positivity, liefde en een hele knappe acteur. Wat wil je nog meer in een boek? 

Spoiler Alert

Spoiler Alert van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. Olivia Dade schreef met Spoiler Alert een aangrijpende romance over hoe je blij kunt zijn met jezelf.

Naast de humor en fluffyness van het feelgood-verhaal, zitten er een hoop elementen in die andere boeken niet hebben en die het absoluut een originele feelgood maken. 

- Books, Beers & Beyond


Dit zijn de boeken dat ik mis: verhalen over vrouwen en mannen met andere hobby’s, andere lichaamsvormen, verhalen waarin gendernormen worden doorbroken en waarin liefde voorbij geslacht gaat.

- Zon en maan

Olivia Dade verkent de dynamiek van fandom en social media heel goed.

- Books and Dreams
Spoiler Alert is mooi, lief, nerdy en zit boordevol body positivity.

- Cup of Books

Olivia Dade heeft met dit verhaal echt een krachtig en sterk verhaal en personage neergezet. ‘Spoiler alert’ is een boek dat ik zeker nog zal gaan herlezen.

- BookchiGoede fanfictie elementen, een heel sterk hoofdpersonage, hete romantiek en een geweldig schrijfstijl zijn de perfecte ingrediënten om een boek over fanfictie te schrijven en wat dat kan doen met mensen.

- Axelles books

Je leest het boek afwisselend vanuit beide perspectieven en deze zijn erg goed uitgewerkt en ik kon me goed in de personages inleven.

- Books and ParisOelala, wat was het heerlijk om de spicy scènes te lezen en ook gewoon te zien hoe respectvol en sexy er mee om gegaan kan worden.

- The Queen of Geek
Spoiler Alert bevat geen doorsnee karakters en er worden belangrijke en originele thema’s onder de aandacht gebracht.

- Jennifer leest

Het is heerlijk om te lezen hoe twee mensen head over heels verliefd zijn maar toch allebei zo hun eigen struggels hebben.

- Serendipity Books

>