Boekentips voor jouw sterrenbeeld

Met zoveel geweldige boeken in omloop, kan het onmogelijk lijken om een boek te kiezen om te lezen. Laat je bij je keuze daarom bepalen door de sterren! De onderstaande tips wijzen je in de richting van een boek waarvan wij zeker weten dat het leuk gaat vinden. De boeken bevatten stuk voor stuk geweldige personages en unieke plots die aansluiten bij de 12 sterrenbeelden. 

Als een leeuw die niet per se verlangt naar de schijnwerpers, weet ik dat sterrenbeelden geen perfecte omschrijving zijn van onze persoonlijkheid. Maar ze kunnen inzicht bieden in wat ons motiveert of interesseert en ons helpen om onszelf en andere iets beter te begrijpen. Dus of je nu een onafhankelijke ram bent of charistmatisch tweeling, hier zijn geweldige boekaanbevelingen op basis van je sterrenbeeld.


de spaanse liefdesleugen, sterrenbeeld

Tip voor de ram

Eigenschappen: koppig, standvastig, energiek

De Spaanse liefdesleugen past perfect bij de daadkrachtige en koppige ram. Catalina heeft een Amerikaanse vriend en neemt hem mee naar de bruiloft van haar zus. Althans, dat denkt haar familie. Vier weken is echter niet veel tijd om een vriend te vinden en hem ervan te overtuigen de Atlantische Oceaan over te steken naar Spanje. Gelukkig biedt de bloedirritante en arrogante Aaron Blackford zich aan als date, tot ongenoegen van Catalina. Helaas heeft ze niet heel veel andere opties… Kan ze haar leugen volhouden met deze man aan haar zijde? 

Net als bij de ram ontbreekt het de personages in dit boek niet aan een beetje pit! De schouders eronder-mentaliteit van Catalina zal dit sterrenbeeld waarderen, terwijl onweerstaanbare aantrekkingskracht tussen Catalina en Aaron de ram ook niet onberoerd zal laten.

de laatste halte, casey mcquiston

Tip voor de stier

Eigenschappen: volhardend, zorgzaam, geduldig

De laatste halte van bestsellerauteur Casey McQuiston gaat over de cynische August, die naar New York City verhuist. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke. 

De passie, het doorzettingsvermogen en de hechte vriendengroep in dit boek, maken het de perfecte keus voor de stier. Stieren zijn echter niet alleen maar "all work, no play", ze hebben een voorliefde voor de fijnere dingen in het leven en weten hoe ze zich moeten amuseren en ontspannen... iets wat August nog wel zou kunnen leren.

Tip voor de tweeling

Eigenschappen: grappig, energiek, raadselachtig

De tweeling heeft de reputatie om sluw en slim te zijn (op de best mogelijke manier) en zal zich zeker identificeren met het hoofdpersonage in de Aura-serie van Lisanne Stam. Aura had nooit kunnen bedenken dat een dare en wat theezakjes haar leven zo zouden kunnen veranderen. Ze groeit uit tot influencer met een eigen kledinglijn, fans, paparazzi… en een stalker. Volg me maar is het eerste deel van de humoristische feelgoodserie Aura van Lisanne Stam. 

De wispelturig, charismatische Aura is een feest van herkenning voor elke tweeling. Het eeuwige nieuwsgierige sterrenbeeld zal ook genieten van het kijkje in de glamorwereld dat Lisanne Stam geeft.

auraerie, volge me maar, lisanne stam
een zomer om van te dromen, holly martin, sterrenbeeld, sterrenbeelden

Tip voor de kreeft

Eigenschappen: empatisch, gevoelig, zorgzaam

Een zomer om van te dromen van Holly Martin gaat over Eva, die niet veel buiten de deur komt en het liefst in haar eigen bubbel blijft. Haar moeder was precies het tegenovergestelde: een vrije vogel die avontuur en spanning zocht in alle hoeken van de wereld. Als haar moeder overlijdt, vindt Eva een bucketlist die haar moeder nooit heeft kunnen voltooien. Eva besluit uit haar comfortzone te stappen en haar moeders dromen te vervullen. Met hulp van de knappe gids Thor Anderson gaat ze de wereld ontdekken. En dat is niet de enige ontdekking die ze doet…

De relaties (zowel romantisch als tussen familieleden) in dit boek raken de kreeft precies op de juiste plek. Dit sterrenbeeld voelt zich aangetrokken tot de emotionele kant van het leven en blijft liever in zijn warme bubbel, dan erop uit te trekken. Dat Eva uit liefde voor haar moeder haar comfortzone tegen wil en dank verlaat, zal de kreeft volkomen begrijpen en stiekem erg van genieten!

boyfriend material, alexis hall, boeken van alexis hall

Tip voor de leeuw

Eigenschappen: trouw, uitgesproken, opgewekt

Luc, de hoofdpersoon in Boyfriend Material van Alexis Hall, is de zoon van een wereldberoemde rockster en is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Ze zijn totale tegenpolen, maar ze maken een afspraak: zolang de pers achter Luc aanzit, zullen ze doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze elkaar nooit meer te zien. Maar het probleem is dat de neprelatie wel heel echt begint te voelen. Boyfriend Material van Alexis Hall is een nieuwe rom-com vol humor, liefde en opposites attract.

Hoewel alle sterrenbeelden redelijk goed zijn in 'te doen alsof' en de neiging hebben om op te scheppen, hebben leeuwen de slogan "Fake It Till You Make It" tot een ware kunst verheven. De "Fake Dating" trope is dan ook op het lijf van de leeuw geschreven!

Tip voor de maagd

Eigenschappen: perfectionistisch, begripvol, kalm

De wereld van maagden draait om analyseren  en details. Ze zullen zich dan ook goed kunnen verplaatsen in de praktische houding van Darcy in Elle & Darcy van Aelxandria Bellefleur. Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden?

Logisch, praktisch en systematisch in hun benadering van het leven, snakken maagden naar orde en organisatie en dat is precies wat ze krijgen in dit boek van Alexandria Bellefleur. Tenminste, zo lijkt het. Het hart wil wat het wil en zo loopt het verhaal toch ineens heel anders. Je zult dit boek in slechts een paar dagen uitlezen!

elle & darcy, alexandria bellefleur, maagd
op het verkeerde spoor, weegschaal,

Tip voor de weegschaal

Eigenschappen: grillig, open-minded, eerlijk

Weegschalen zijn over het algemeen emotioneel en waarderen toewijding en connectie, maar ze zijn ook grillig en slecht in het nemen van beslissingen. Karst-Jan uit Op het verkeerde spoor van Marjon Weerkin, weet ook niet wat hij wil. Hij mag dan met gouden lepel in zijn mond geboren zijn, dat betekent niet dat alles voor hem van een leien dakje gaat. Het probleem is dat zijn studie niet zo bij hem past. Gezelligheid en mooie meiden, dát past bij hem. Dat verandert echter als zijn blik die van een vrouw op het perron kruist. Hij ervaart een chemie als nooit tevoren, maar als hij eindelijk uit zijn trein stapt, rijdt die van haar net weg. Samen met studente journalistiek Suzanne zet hij alles op alles om dit mysterieuze meisje te vinden.

 Dit vleugje drama in het toch al chaotische leven van de weegschaal zorgt voor wat relativering. Daarnaast zal de grappige zoektocht van deze hopeloze student zal dit romantische sterrenbeeld erg aanspreken.

schorpioen, verity, colleen hoover

Tip voor de schorpioen

Eigenschappen: intuïtief, voorzichtig, wilskrachtig

De spannende NA-thriller Verity van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? 

De wereld van de schorpioen is de wereld achter de dingen, en hij voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot alles wat verborgen, geheim en verdrongen is. De ware schorpioen kan zijn hart ophalen met deze duistere en meeslepende Hoover

Tip voor de boogschutter

Eigenschappen: zorgeloos, gepassioneerd, avontuurlijk

Boogschutters zijn altijd op zoek naar nieuwe avonturen en misschien wordt het tijd dat ze overwegen om wat "Love Triangle" te lezen. Sabine in dit boek van Renée Olsthoorn, wordt als enige vrouwelijke sollicitant uit ruim 70 sollicitanten gekozen om de opleiding tot ambulancechauffeur te volgen. Nadat ze met vlag en wimpel slaagt, is ze klaar voor haar eerste klus in Den Haag. Ze krijgt een relatie met Pepijn, maar weet niet zeker of hij wel de ware is voor haar. Dan leert ze Gary kennen. Hij volgt kickbokslessen op een sportschool, en laat zij nou net een gevorderde kickbokser zijn die de instructeur wel wil helpen de beginnelingen de basisprincipes bij te brengen...

De liefde voor avontuur, spontaniteit en nieuwsgierigheid van een boogschutter zullen hen verleiden om deze opwindende feelgood te bekijken.

plankgas, sabine, sportschool-serie, boogschutter, renee olsthoorn
steenbok, heb je het al gehoord?, sterrenbeeld, meryl wilsner

Tip voor de steenbok

Eigenschappen: sterk, eigenzinnig, gedreven

Steenbokken zijn vaak ambitieus en geïntrigeerd door rijkdom en autoriteit. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat Heb je het al gehoord? van Meryl Wilsner hun nieuwe favoriete boek zal worden. Producent Jo en haar assistent Emma worden samen lachend gefotografeerd op de rode loper. De bladen bombarderen de twee tot een stel. Met overal paparazzi en vragende blikken van collega’s is het moeilijk vol te houden, maar ze geven geen commentaar. Ondertussen brengen ze wel steeds meer tijd met elkaar door… en dreigt het gerucht waarheid te worden. Maar moeten ze de wereld dat plezier wel gunnen?

De gliter en glamor wereld in Heb je het al gehoord? zal dit sterrenbeeld erg aanspreken. De doelgerichte, vastberaden steenbokken zullen deze gedreven, steeds verliefder wordende personages direct in hun hart sluiten. 

holly martin, sterrenbeeld, waterman, het dorpje happiness

Tip voor de waterman

Eigenschappen: bedachtzaam, vindingrijk, onafhankelijk

Hoewel aan de oppervlakte ongebonden en zelfstandig, is het gevoel onderdeel te zijn van een hechte groep onweerstaanbaar voor de waterman. Willow, de hoofdpersoon in Het dorpje Happiness van Holly Martin, wordt direct na haar verhuizing onderdeel van de gemeenschap van het Happiness. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Watermannen houden van de connectie en warmte die wordt gevonden in hechte vriendschappen. en laat dit boek nu net draaien om een zorgzame gemeenschap! Het dorpje Happiness van Holly Martin is het eerste deel van een heerlijke feelgoodserie over vriendinnen Willow en Ruby. Perfect voor de fans van Nicola May en Jenny Colgan.

Tip voor de vissen

Eigenschappen: creatief, emotioneel, introperstectief 

Obsidian, het eerste deel van de fantasyserie Lux van Jennifer L. Armentrout, is de perfecte keus om het verlangen naar magie, mystiek en de bovennatuurlijke behoeften van een vissen te vervullen. Wanneer Katy kennis maakt met haar nieuwe buurman Daemon, blijkt deze buitengewoon aantrekkelijke jongen vreselijk arrogant te zijn. Dan wordt Katy aangevallen door een vreemde en stopt Daemon de tijd door met zijn hand te zwaaien. Daemon is namelijk een alien en het is niet Katy die wordt aangevallen, maar Daemon zelf. Dit eerste deel van Jennifer L. Armentrouts Lux-serie is zo goed dat je meteen verder wilt met deel 2, Onyx.

De gevoelige vissen bevinden zich, net als dit boek, vaak op de rand van realiteit en magie. Dit gevoelige sterrenbeeld zal genieten van de chemie tussen Katy en Daemon in de magische wereld waarin de Lux-serie zich afspeelt.

sterrenbeeld, sterrenbeelden, vissen, Jennifer l. armentrout, armentrout, obsidian, lux-serie
>