Fanfiction schrijfwedstrijd

Houd jij van schrijven en heb je altijd al een contract bij een uitgeverij willen hebben? Grijp dan nu je kans met de Zomer & Keuning Fanfiction Schrijfwedstrijd!

Op 13 juli 2021 verschijnt Spoiler Alert van Olivia Dade. In deze grappige roman is hoofdpersoon April Whittier helemaal fan van de TV-serie Gods of the Gates. Zo groot fan zelfs dat ze er hele populaire fanfiction over schrijft. En dat is precies de reden dat wij een superleuke fanfiction schrijfwedstrijd organiseren waarbij de winnaar een eigen e-bookpublicatie en contract bij ons kan winnen!

De schrijfwedstrijd

Wij zijn dol op fanfiction en korte verhalen en omdat April in Spoiler Alert zelf zo'n fervent schrijver is, hebben we besloten om zelf een toffe fan fiction schrijfwedstrijd te organiseren. Het staat je geheel vrij wat je schrijft, zolang het maar fanfiction is en het qua genre aansluit bij onze uitgeverij. Het e-book wordt namelijk in ons fonds opgenomen en gepromoot, dus moet het wel aansluiten bij onze doelgroep.

Fanfiction

Nu vraag je je misschien af wat fanfiction is. Fanfiction is een verhaal geschreven door een fan gebaseerd op een bestaand boek, film of serie. In de gebruikelijke fanfiction worden namen en locaties uit de oorspronkelijke boek, film of serie gebruikt. Dit laatste is bij ons echter niet toegestaan. Omdat de winnaar een e-book en contract krijgt, kunnen we vanwege auteursrechtelijke overwegingen geen e-book maken van een verhaal waarin auteursrechtelijk beschermde personages, namen en locaties gebruikt worden. Wil je bijvoorbeeld een fanfiction schrijven over Rosa en hondje Hot uit Cockleberry Bay, dan kan je uiteraard wel schrijven over een vrouw die een winkeltje heeft in een Brits kustdorpje, maar die vrouw mag dan geen Rosa heten en het dorpje mag dan geen Cockleberry Bay heten.

Wat kun je winnen?

De hoofdprijs

De winnaar van deze schrijfwedstrijd wint een contract voor een e-book bij ons. Het winnende korte verhaal krijgt een redactie- en correctieronde van onze eigen redactie, er wordt een prachtig bijpassend omslag bij het e-book gemaakt en het e-book wordt vervolgens op alle verkoopkanalen verkocht. Daarnaast ontvangt de winnaar uiteraard een exemplaar van Spoiler Alert van Olivia Dade.

De tweede en derde prijs

De verhalen die de tweede en derde prijs winnen, zijn een maand lang gratis op onze website te lezen en krijgen daar ook aandacht en promotie voor op de Zomer & Keuning social media pagina's. En uiteraard ontvangen de winnaars van de tweede en derde prijs ook een exemplaar van Spoiler Alert van Olivia Dade.

De eisen en jurering

Om kans te maken moet je verhaal aan een aantal eisen voldoen:

  • Het verhaal moet fan fiction zijn, maar je mag niet de oorspronkelijke namen gebruiken
  • Het verhaal moet vallen binnen de genres feelgood, romance of new adult
  • Het verhaal moet tussen de 5000 en 7000 woorden bevatten
  • Het verhaal moet in het Nederlands geschreven zijn

Alle verhalen moeten vóór donderdag 1 juli 2021 zijn ingestuurd. insturen kan door je verhaal te mailen naar info@zomerenkeuning.nl ovv Fan Fiction Schrijfwedstrijd.

Tussen 1 juli en 12 juli worden alle verhalen gelezen door onze jury. Deze jury bestaat zowel uit onze eigen Z&K-medewerkers als een aantal enthousiaste bloggers. Wie er precies in de jury zitten, dat maken we later bekend, dus houd deze pagina goed in de gaten!

Op dinsdag 13 juli, op de dag waarop ook Spoiler Alert van Olivia Dade verschijnt, maken we de winnaar bekend!

>