If you like … you might also like …

We helpen je graag bij het vinden van je volgende boek om te lezen - en welk boek is beter dan je favoriet? We tippen hier boeken die vergelijkbaar zijn met populaire titels. Of je nu op zoek bent naar meer fantasie, meer romantiek of meer drama, wij hebben het voor je!


If you like House of the Dragon en Game of Thrones, you might also like...

uit bloed en as, jennifer armentrout', blood and ash serie

Uit bloed en as

Uit bloed en as is het eerste deel van de bloedstollende nieuwe Blood and Ash-serie van Armentrout. Net als de series van George R. Martin een epische serie vol avontuur en personages die proberen te ontsnappen aan hun lotsbestemming.

Uit bloed en as van Jennifer L. Armentrout gaat over Poppy, die nooit zeggenschap heeft gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt. 

Wicked, wicked-serie, wicked serie

Wicked

Wicked is het eerste deel van de spannende Wicked-serie van Jennifer L. Armentrout. Benieuwd hoe het verhaal verder gaat? Lees en luister dan ook Torn en Brave.

De tweeëntwintigjarige Ivy Morgan is geen normale tweeëntwintigjarige. Ze werkt voor de Orde, die jagen op de faes en als doel hebben om de mensheid te beschermen. Als Ivy wordt overgeplaatst naar New Orleans, ontmoet ze daar Ren. Hij behoort tot de Elite, een geheime groep binnen de Orde die op ancients jaagt, een nog iets machtiger soort fae. Ivy probeert Ren op afstand te houden, omdat ze al zoveel heeft verloren in haar leven en geen hechte relaties aan durft te gaan. Maar als de situatie steeds gevaarlijker wordt en ze ontdekken dat er een verrader is binnen de Orde, kunnen Ren en Ivy alleen nog elkaar vertrouwen. 

If you like Rood, wit en koningsblauw, you might also like...

queer reads, het charmeoffensief, alison cochrun, queer books, queer ya

Het charmeoffensief

Het charmeoffensief  is een heerlijk boek van Alison Cochrun vol glamor en onverwachtse liefde...

Dev Deshpande houdt van het perfecte liefdesverhaal in zijn werk als succesvol producer van de reality datingshow Ever After. Charlie Winshaw, een gevallen kindsterretje, wil zijn reputatie weer opbouwen en de show is zijn laatste kans, ook al gelooft hij zelf niet in ware liefde. Dev doet zijn best om Charlie te helpen, en ze voelen zich steeds meer op hun gemak bij elkaar. Misschien zelfs wel meer nog dan in professioneel opzicht wenselijk is…

boyfriend material, alexis hall, boeken van alexis hall, queer ya, queer feelgood

Boyfriend material 

Boyfriend Material van Alexis Hall is een nieuwe rom-com vol humor, liefde en opposites attract.

Luc, de hoofdpersoon in Boyfriend Material van Alexis Hall, is de zoon van een wereldberoemde rockster en is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Ze zijn totale tegenpolen, maar ze maken een afspraak: zolang de pers achter Luc aanzit, zullen ze doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze elkaar nooit meer te zien. Maar dat de neprelatie begint wel heel echt te voelen.

If you like It ends with us, you might also like...

mia sheridan, it ends with us, stilte

Stilte

Stilte is een aangrijpende New Adult-roman en het indrukwekkende debuut van Mia Sheridan. Net als It ends with us een boek over het verwerken van trauma en het belang van liefde. 

Stilte van Mia Sheridan vertelt het heftige verhaal van Bree, die om een traumatische ervaring te verwerken haar boeltje oppakt en naar een nieuwe stad verhuist. Bij het boodschappen doen loopt ze daar Archer tegen het lijf. Ze is meteen van hem onder de indruk, maar Archer is nogal zwijgzaam. Als in: hij praat helemaal niet. Al sinds zijn zevende niet. Kan haar liefde zijn stilte doorbreken? 

zuidenwind, westenwind, britainy cherry, boeken van birttainy cherry, zuidenwind serie

Zuidenwind

Zuidenwind van Brittainy C. Cherry is het eerste deel van haar geweldige Kompas-serie. Net als de hit van Colleen Hoover, is Zuidenwind een boek over moeilijke mannen en hun onweerstaanbare aantrekkingskracht. 

Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist Kennedy naar het kleine dorpje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp en vanaf hun eerste ontmoeting hebben de twee een hekel aan elkaar. Maar wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen.

If you like Lunar Chronicals, you might also like...

de zilveren kroon, forbidden royals, julie johnson, boeken van julie johnson, boek

De zilveren kroon

De zilveren kroon is het eerste deel van de Forbidden Royals-serie. Een heerlijke intrigerend verhaal vol sprookjesachtige taferelen. 

De twintigjarige Emilia is een heel normale student, maar op een dag staat haar hele leven op z’n kop. Als de koninklijke familie van het koninkrijk Constantië omkomt, staat de troonopvolging op het spel. Emilia’s vader wordt tot koning gekroond en Emilia wordt als zijn onwettige dochter opeens de kroonprinses van het land. Haar nieuwe leven in het paleis zou een sprookje kunnen zijn, maar Emilia merkt al snel dat er veel intriges en machtsspelletjes op de achtergrond spelen. 

de wensmuur, mia sheridan, lunar chronicals, hervertelling belle en het beest, beauty and the beast

De wensmuur

Mia Sheridan schreef met De wensmuur een modern, mysterieus sprookje dat doet denken aan Belle en het Beest.

Balletdanseres Clara verhuist in De wensmuur van Mia Sheridan naar New Orleans omdat ze toe is aan verandering, maar vooral omdat ze eenzaam is. Daar hoort ze over twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage heeft de verminkte Jonah zich uit schaamte opgesloten achter een muur waar mensen wensen brengen. Zonder elkaar ooit te hebben gezien ontstaat er een band tussen Clara en Jonah.

>