Aline van Wijnen wint schrijfwedstrijd magazine Vriendin

24-02-2016

Wijnen, AlineTientallen schrijvers-in-spe zonden hun feelgoodmanuscript in voor de verhalenwedstrijd van het magazine Vriendin. Eén stak er met kop en schouders bovenuit: Aline van Wijnen. Haar roman Halsoverkop werd door de jury beoordeeld als vlot, vrolijk en verrassend. Een aanwinst voor het genre! Vandaag tekende zij bij Uitgeverij Zomer & Keuning het contract onder toeziend oog van Sandera Krol, hoofdredactrice Vriendin. Halsoverkop ligt deze zomer nog in de (web)winkels!

‘Goede verhaallijn, vol vaart en levensechte personages. Helemaal van nu!’ – Uit het juryrapport

Aline van Wijnen, woonachtig in Almere, is een boekenwurm net als de hoofdpersoon van haar debuutroman. Sinds een paar jaar droomt Aline niet alleen weg bij romantische verhalen, maar schrijft zij ze ook zelf. Daarnaast yogaat ze graag, borrelt Aline met vrienden en werkt ze als administratief medewerker bij een bedrijf in luxeartikelen.

halsoverkop3DOver Halsoverkop

Een verhaal vol boekliefde, herkenbare problemen en de zoektocht naar de oplossingen, die wel of niet te vinden zijn – precies zoals het in het echte leven het geval is. Dertiger Nicole van Klaveren heeft op alle punten van de serieuze volwassenheid gefaald. Haar relatie is mislukt, ze heeft haar opleiding niet afgemaakt en ze brengt haar avonden door op de bank met Dan en Dave (Brown en Eggers, in paperbackvariant). Gelukkig heeft ze haar vriendinnen, die nooit te beroerd zijn om een wijntje te drinken en samen met haar te zwelgen in zelfmedelijden. Totdat ze een man ontmoet die op haar lunchpauzeplek zit te lezen. In een goed boek nog wel. Ze wordt halsoverkop verliefd – maar is hij de ware?

>