Verboden liefde op het Hof van Assendelft

19-09-2016

tussenrangenstand-9789401908597Dinsdag 11 oktober verschijnt Tussen rang en stand, een historische roman over een dapper vrouwenleven, het debuut bij Uitgeverij Zomer & Keuning van Marja Visscher. Deze bijzondere roman  is gebaseerd op het leven van Sara Louisa du Faget van Assendelft.

Over het boek
Sara Louisa du Faget verlaat, als enige en ongehuwde dochter, haar ouderlijk huis aan het Lange Voorhout in ’s-Gravenhage om naar de Hoeksche Waard te gaan, waar haar familie een buitenverblijf heeft. Onder haar leiding wordt het verwaarloosde Hof van Assendelft gerestaureerd. Sara voelt zich er thuis, weg van de Haagse decadentie. Als ze de getrouwde tuinman Dirk van der Pligt ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Een liefde die niet kan bestaan maar ondanks alles toch bestaat.

Het statige Hof van Assendelft is tegenwoordig als Museum Hoeksche Waard toegankelijk voor bezoekers. De voelbare historie van die plek inspireerde Marja Visscher om in het levensverhaal van Sara Louisa du Faget van Assendelft (1717-1807) te duiken.

Over de auteur
visscher-marja
Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is journalist en woont sinds haar huwelijk in Klaaswaal. Zij heeft zich ontpopt tot een professional en freelancer. Vanaf 1983 -2016 was zij directeur bij Uitgeverij Deboektant met als specialisme topografische/historische uitgaven. Daarnaast was Marja Visscher uitgever van Hoeksche Waard Magazine/Polder Glossy. Verder schreef ze een aantal kinderboeken. Nu verlegt zij haar interesse naar het schrijven van fictieve verhalen over historische personen waarbij Marja’s uitgebreide en gedegen research merkbaar in de romans terug te vinden zijn.

Quote
‘Een bijzonder inkijkje in het welgestelde leven van de 18e eeuw. Romantiek, spanning, emotie en een scherp oog voor historische details. Hulde voor Marja Visscher, die de historische liefdesroman nieuw leven inblaast met het bijzondere levensverhaal van Sara du Faget van Assendelft.’ – Marjan van den Berg (auteur)

Tussen rang en stand | Marja Visscher | paperback | 288 blz. | € 16,99 | verschijnt 11 oktober
e-ISBN 9789401908603 | € 9,99

>