50e roman van auteur Greetje van den Berg!

18-02-2016

cover_G.v.d.Berg_Ogenblik.inddIn maart a.s. viert schrijfster Greetje van den Berg een dubbel jubileum. Ze debuteerde namelijk dertig jaar geleden met Gouden bergen in Tirol en op 18 maart 2016 verschijnt alweer haar vijftigste roman: Ogenblik. Ook verschijnt een herdruk van Gouden bergen in Tirol. Ogenblik is bovendien extra bijzonder. In dit boek keert Greetje van den Berg terug naar de omgeving van haar eerste roman, namelijk de Oostenrijkse bergen.

Het verhaal
Kristy heeft een leven opgebouwd in Oostenrijk met haar grote liefde. Maar haar dochter Katharina voelt zich zodanig thuis in Nederland, dat ze overweegt naar Amsterdam te verhuizen. En als ze dat doet, neemt ze haar zoontje Moritz, aan wie Kristy zo gehecht is, mee…

De auteur
Greetje van den Berg werd op 13 augustus 1959 in Zwolle geboren. Ze woont tegenwoordig in Emmeloord. Greetje is geïnteresseerd in psychologie en schrijft haar boeken vanuit die interesse. Waarom is een mens zoals hij is, waarom doet hij zoals hij doet? Hoeveel invloed heeft een onverwerkt verleden op een mens? Voor elk boek verricht ze veel research, een belangrijk en interessant onderdeel van het schrijven van een roman. Haar werk komt voort uit een christelijke levensvisie. Een vraag die haar zelf bezighoudt is of een roman pas christelijk is als er expliciet over God en geloven wordt gepraat, of dat die visie ook op andere manieren tot uiting kan komen.

Boekpresentatie
Op 18 maart 2016 is er een feestelijke boekpresentatie ter eren van het dubbele jubileum. De boekpresentatie zal plaatsvinden in de Pionierszaal van Hotel-Restaurant Het Voorhuys (De Deel 20, 8302 EK) te Emmeloord. Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.15).

Het eerste exemplaar van Ogenblik zal Greetje van den Berg ontvangen uit handen van de heer Eppo van Nispen Tot Sevenaer, directeur van de CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) te Amsterdam. De avond wordt om ca. 20.30 uur afgesloten.  Wij ontvangen graag bericht als u komt.

 

>