65 jaar na de Watersnoodramp van 1953

03-01-2018

In februari 2018 is het 65 jaar geleden dat de watersnoodramp grote gebieden in Zeeland en Zuid-Holland verwoestte. Gerda van Wageningen heeft daar met haar Zeeuwse roots en vroegste jeugdherinnering een prachtige roman over geschreven, Het water komt.

Achtergrondinformatie over het water komt

Het verhaal van Het water komt speelt zich af in de dorpen Sirjansland en Nieuwerkerk, beide op Schouwen-Duiveland. Dit komt ook op aangrijpende wijze in het boek terug.

Sirjansland lag vlak achter de zeedijk, een plaats waar het dreigende gevaar het eerst werd opgemerkt.
Nieuwerkerk werd bij de tweede vloed op zondagmiddag fataal getroffen, omdat het water toen door dijkbreuken van twee kanten de polder instroomde. Doordat woeste watermassa’s bij dit dorp op elkaar botste verloren bijna driehonderd mensen hun leven. Een verbinding met de rest van het land was er op dat moment niet. Die zondag was Schouwen-Duiveland het vergeten eiland…

Op indringende wijze schetst de auteur de emoties van de mensen die verrast werden door het razende water. Maar ook, hoe het de hoofdpersonen daarna is vergaan en wat er noodzakelijk was om de gevolgen van de ramp weer te boven te komen.

Over de auteur

Gerda van Wageningen is Nederlands grootste auteur van historische streek- en familieromans. Ze heeft meer dan 120 romans op haar naam staan. Haar werk kenmerkt zich door gedegen onderzoek wat ze doet in historische dossiers en door gesprekken met ouderen of hun familieleden. Haar liefde voor de geschiedenis van Nederland en het harde leven van vroegere tijden, is herkenbaar in haar boeken.

 

 

Boekpresentatie

Het water komt verschijnt 25 januari 2018 met een boekpresentatie in het Watersnoodmuseum – Weg van de Buitenlandse Pers 5 – 4305 RJ Ouwerkerk. Aanvang programma 15.00 uur

U bent van harte welkom om deze presentatie bij te wonen. Klik hier om u aan te melden voor de boekpresentatie.

Het water komt | Gerda van Wageningen |  ISBN 9789401911429 | € 16,50  | verschijnt 25 januari 2018
>