Backlist Femke Roobol nu als paperback

06-12-2021

Tropenjaren, De laatste winter, De erfenis van Mozart, Springtij en Tulpenliefde van Femke Roobol zijn vandaag als paperback verschenen. Eerder verschenen deze  vijf titels al met een nieuw jasje bij ons als e-book, en nu zijn eindelijk ook de paperbacks beschikbaar. Allemaal zijn ze te koop voor de fijne prijs van €12,50!

Tulpenliefde

Haarlem, 1635. Hester Falliaert heeft een uitzonderlijk schilderstalent. Als ze haar vader verliest aan de pest, trekt ze in bij Judith Leyster, de enige vrouwelijke schilder in de stad. Wanneer Judith en haar man verhuizen, is Hester genoodzaakt te trouwen, maar het is geen gelukkig huwelijk. Ondertussen zit de tulpenhandel in de lift waardoor Hester en haar man een rijk bestaan hebben. Geld maakt echter niet gelukkig en Hester bedenkt een uitweg uit haar huwelijk om haar dromen waar te maken.

Tulpenliefde is het verhaal van Hester, een sterke, talentvolle vrouw en haar hechte vriendschap met Judith Leyster.

Femke Roobol schrijft met veel gevoel over de liefde en de hebzucht in de Gouden Eeuw en laat in deze historische roman het oude Haarlem herleven.

De erfenis van Mozart

1778. Op doorreis naar Parijs leert Wolfgang Amadeus Mozart de muzikale familie Weber kennen. Constanze raakt door hem gefascineerd, maar de componist heeft enkel oog voor haar oudste zus Luise, die hem echter afwijst. Jaren later, tijdens een gemaskerd bal in Wenen, ziet Constanze Mozart weer en ze worden al snel verliefd. De twee verloven zich, maar Mozarts vader geeft zijn zoon niet zomaar toestemming om te trouwen met een 'Weberische'. Ze trouwen toch en tijdens hun huwelijk moet Constanze toezien terwijl haar echtgenoot met Luise werkt, net als met talloze andere zangeressen over wie hij lyrisch is. Als Mozart in 1791 sterft, laat hij Constanze achter met hoge schulden, twee kleine kinderen en stapels bladmuziek. Aan haar de taak om haar leven weer op te pakken en zorg te dragen voor de muzikale erfenis van de grote componist.

De erfenis van Mozart van Femke Roobol is een prachtige historische roman vol muziek, waarin een beeld wordt geschetst van een vrouw die door Mozarts familie werd gehaat, terwijl hij haar zo hartstochtelijk liefhad.

Springtij

s-Gravendeel, 1953. Sara Groeneveld overleeft als door een wonder de watersnood. Haar moeder is echter voor haar ogen meegesleurd door het kolkende water. Sara wordt met haar dochtertje Ellie ondergebracht in de Ahoy-hal in Rotterdam, samen met vele andere vluchtelingen. Hier sluit ze vriendschap met de stuurse verpleegster Catharina uit Dordrecht. Vlak voor de noodlottige nacht heeft Sara een houtskooltekening gevonden, weggeborgen in een la. ‘Saartje en haar moeder’ staat erop. Maar de vrouw lijkt niet op haar moeder. Wie was zij dan wel? En waar is haar echte moeder?

Springtij van Femke Roobol is een aangrijpend verhaal over Sara, die langzaam tot de conclusie komt dat ze haar eigen levensverhaal opnieuw moet invullen, zowel haar verleden als haar toekomst.

De laatste winter

Winter 1944. De Amsterdamse Anna Verbeek in ‘De laatste winter’ van Femke Roobol vecht met haar moeder en jongere zusje tegen de honger. Er is haast geen voedsel en brandstof meer in de stad. Bovendien maakt ze zich grote zorgen om haar jongere broer Maarten, die bij de razzia in Putten is opgepakt en weggevoerd in een trein. Ook na de bevrijding ontbreekt elk bericht. Maar dan komt Anna op het spoor van een jongen die het concentratiekamp Neuengamme heeft overleefd en sprekend op haar broer lijkt... Wat is er met Maarten gebeurd

De laatste winter van Femke Roobol is een aangrijpend verhaal van de zoektocht van een jonge vrouw naar haar verdwenen broer.

Tropenjaren

Tropenjaren van Femke Roobol speelt zich af in 1979. Wanneer balletdanseres Emmy Maris hoort dat haar vader na een ongeval in coma ligt, heeft ze maar weinig zin om hem te bezoeken. Hun relatie was altijd moeizaam, en de laatste jaren is hun contact bekoeld. In het ziekenhuis treft ze een onbekende man aan het bed die vertelt dat hij Emmy's vader kent uit Nederlands-Indië. Zij waren daar als dienstplichtigen betrokken bij de beruchte politionele acties. Het is een schok voor Emmy, die niet beter wist dan dat haar vader was afgekeurd. Wanneer ze een oud notitieboekje krijgt uit zijn Indische tijd, gaat er een verborgen wereld open. Emmy's kijk op de relatie met haar vader maar ook haar kijk op de toekomst zullen voorgoed veranderen.

>