Deze familie- en streekroman verschijnen in december

01-12-2021

Nog net op tijd om als cadeautje onder de kerstboom te leggen. Ook in december hebben we bij uitgeverij Zomer & Keuning weer de mooiste boeken voor jullie uitgekozen. Zit er nog een leuke cadeautje bij?

Schaduw in het hart

De zestienjarige Alex dreigt in de roman 'Schaduw in het hart' van Sandra Berg een doodlopende weg in te slaan met de keuzes die hij maakt. De drieëntachtige jarige Sofie, opgenomen in een verpleeghuis, worstelt met een onafgesloten verleden. Als Alex een taakstraf in het verpleeghuis opgelegd krijgt, maakt hij kennis met de eigenzinnige Sofie. Hoewel hij het liever niet toegeeft, ontwikkelt hij een zwak voor haar. Als Sofie op een dag het verpleeghuis ontvlucht en naar de plek gaat waar haar verhaal begon en eindigde, ziet Alex zich gedwongen haar achterna te gaan. Daar, op die plek, vertelt Sofie uiteindelijk haar verhaal en moet Alex zijn eigen problemen onder ogen zien. Sandra Berg neemt de lezer in 'Schaduw in het hart' niet alleen mee naar haar geliefde Zweden, maar ook naar een diepere laag van menselijkheid.

Schaduw in het hart verschijnt op 2 december als hardcover en e-book.

Wie ben ik?

Bij Anne is het thuis huisje-boompje-beestje en ze vindt dat heerlijk. In het leven van Marie ontbreekt juist iedere structuur en ze verlangt naar meer rust. Zowel Anne als Marie besluit naar een camping in Twente te gaan om vakantie te vieren. Heel anders dan ze normaal doen, maar dat is ook de bedoeling: ze willen er allebei achter komen wie ze nou écht zijn en wat ze willen in het leven. Als ze elkaar ontmoeten, verandert alles. Deze twee vrouwen, die totaal verschillend lijken, hebben namelijk heel veel met elkaar gemeen. Kirstin Rozema schrijft in Wie ben ik? over de twijfels en keuzes die het leven met zich meebrengt, en hoe je zomaar ineens op een ander spoor kunt komen.

Wie ben ik? verschijnt op 2 december als hardcover en e-book

Een huis vol familie

Een huis vol familie van Marja Visscher gaat over Saskia. Als haar zus Caty met haar man Menno een dodelijk auto-ongeval krijgt, komen hun kinderen van 4 en 2 jaar bij het gezin van Saskia en Robert. Saskia twijfelt geen moment om dit te doen, maar Robert heeft het er moeilijker mee dat hun leven zo plotseling verandert. Het zorgen voor de getraumatiseerde kinderen van haar zus valt Saskia erg zwaar. Kan ze dit wel aan?

Marja Visscher schreef eerder historische (streek)romans. 'Een huis vol familie' is een moderne roman over een familie die door het noodlot wordt getroffen en verscheurd raakt.

Een huis vol familie verschijnt op 7 december als hardcover en e-book.

>