Deze familie- en streekromans verschijnen in januari

01-01-2022

Het jaar is nog maar net begonnen maar natuurlijk hebben wij al prachtige familie-en streekroman titels voor u klaarliggen. 

Het medaillon van Chagall

Als cartoonist en portretschilder Fleur in Het medaillon van Chagall van Reina Crispijn op bezoek is bij haar grootmoeder, doet die haar een bijzonder verzoek: ze moet in Parijs op zoek gaan naar de rechtmatige eigenaar van een kostbaar fluwelen avondjasje en een medaillon. Hoe kan ze deze persoon ooit vinden? Ze krijgt een dagboek, waarin de geschiedenis van het medaillon beschreven staat. Tegen beter weten in vertrekt Fleur naar Parijs. Wat dat besluit in werking zet, verbaast en verwondert haar. Het medaillon van Chagall is een schilderachtige roman van Reina Crispijn.

Het medaillon van Chagall verschijnt op 18 januari als e-book en paperback.

De zussen Verschoor

Puttershoek, begin twintigste eeuw. Sinds het overlijden van haar moeder verzorgt Sija Verschoor het huishouden van het gezin. Als ze verkering krijgt denkt ze dat ze een beter leven krijgt, maar door een onverwachte gebeurtenis komt haar hele toekomst op losse schroeven te staan. 'De zussen Verschoor' is het eerste deel van de Biezen en riet-trilogie van Gerda van Wageningen.

De zussen Verschoor verschijnt op 25 januari als e-book en hardcover.

Paarse wolken, zwarte zon

Paarse wolken, zwarte zon van Ina van der Beek gaat over Marthe, die een verstandelijke beperking heeft en werkt op een sociale werkplaats. Daar ontmoet ze Erik en al snel bloeit er iets moois op tussen de twee. Marthes moeder ziet de relatie van haar dochter niet zitten, maar dan raakt Marthe onverwacht zwanger. Het jonge stel is dolgelukkig en besluit te trouwen, maar als de baby eenmaal geboren is, gaat het mis. Erik kan weinig prikkels verdragen en het nieuwe vaderschap valt hem zwaar, terwijl Marthe zich ontpopt toch een moederkloek. Van wie kan Marthe hulp verwachten?

Ina van der Beek schrijft al jaren familieromans, met herkenbare thematiek, sterke personages en verhalen die uit het leven gegrepen zijn, zo ook bij Paarse wolken, zwarte zon.

Paarse wolken, zwarte zon verschijnt op 25 januari als e-book en hardcover.

>