Deze prachtige famillie- en streekromance verschijnen er in oktober!

01-10-2021

Deze meeslepende familie- en streekromance verschijnen er in oktober! Naar welke kijk jij het meeste uit?

Vogelvrij

De kleine revolutie #2

In de nasleep van de burgeroorlog eind achttiende eeuw waarin de patriotten zijn verslagen, vluchten velen naar Frankrijk. Cornelia en Severijn gaan naar de Nederlandse kolonie in Saint-Omer en trekken later naar Parijs. Daar begint de revolutie net en na de bestorming van de Bastille, in 1789, wordt de sfeer grimmiger. Severijn trekt zich het lot van het volk sterk aan en brengt daarmee zijn gezin in gevaar.

Vogelvrij verschijnt op 5 oktober 2021 als paperback.

Van alle tijden

In Van alle tijden van Johanne A. van Archem krabbelt de bevolking op het plattenland van Overrijssel langzaam weer op na vijf jaar bezetting door de nazi’s. Als Jokes vader wordt beschuldigd van verraad in de oorlog en er een onderzoek naar hem wordt opgestart, is dat een grote klap voor de familie. Joke dient een officiële aanklacht in bij de politie wegens smaad en probeert er alles aan te doen om de onschuld van haar vader te bewijzen. Gelukkig krijgt ze hulp van inspecteur Tom van Baren, met wie de band steeds sterker wordt. Van alle tijden is een aangrijpende historische roman van Johanne A. van Archem over de naoorlogse jaren, waarin de oorlog nog niet echt weg was.

 Van alle tijden verschijnt op 12 oktober als e-book en hardcover.

Keerpunt

De 37-jarige Leanne trekt in Keerpunt van Olga van der Meer na haar scheiding samen met haar dochter in bij haar moeder. Ze raakt steeds verder in de knel tussen de zorg voor haar moeder – die vanwege haar gezondheid steeds meer hulp nodig heeft –, haar dwarse dochter en het onverwerkte verdriet van de scheiding. Het wordt een negatieve spiraal waar ze niet in haar eentje uit kan komen. In de roman Keerpunt werkt Olga van der Meer overtuigend en aangrijpend uit hoe het leven voor de zogeheten sandwichgeneratie kan lopen.

Keerpunt verschijnt op 12 oktober als e-book en hardback.

Korenhalmen in de wind - trilogie

De romans in de Korenhalmen in de wind-trilogie van Gerda van Wageningen gaan over de familie Viergever en spelen zich af aan het begin van de twintigste eeuw op Schouwen. Het Zeeuwse leven van de familieleden is soms hard en meedogenloos, maar de liefde vindt altijd een weg.

De Korenhalmen in de wind-trilogie is de meest populaire trilogie van Gerda van Wageningen. Dit boek bestaat uit Na regen komt zonneschijn, De zon blijft altijd schijnen en Wuivende halmen.

Korenhalmen in de wind - trilogie verschijnt op 26 oktober als e-book en hardcover.

De keuze van de boerenzoon

Daggelder Klaas Winter, de hoofdpersoon van De keus van de boerenzoon van Clemens Wisse, werkt op hoeve Wikkezicht en zijn kinderen hebben goed contact met de kinderen van zijn werkgever, de rijke boer Hein Veldman. Als de kinderen ouder worden begint Hein steeds meer bezwaar te uiten over de sterke vriendschap tussen Corrie Winter en zijn zoon Henk. Hij probeert er alles aan te doen om de relatie tussen de twee te stoppen, maar Henk is niet zomaar van zijn keuze af te brengen... De keus van de boerenzoon is een historische boerenroman van Clemens Wisse, die al jarenlang schrijft over het leven van boeren en daggelders.

De keuze van de boerenzoon verschijnt op 28 oktober als e-book en als hardcover.

>