Dokter Tinus, de succesvolle tv-serie, verschijnt nu ook in boekvorm

15-11-2016

dokter-tinus1-vkhrGisteravond was de laatste aflevering van seizoen vijf van de komische dramaserie Dokter Tinus op SBS6. Maar de meer dan één miljoen fans die wekelijks naar de serie kijken, hoeven echter niet te wanhopen. Aanstaande vrijdag 18 november verschijnt Dokter Tinus in boekvorm, met natuurlijk Martinus Elsenbosch in de hoofdrol.  Thom Hoffman lanceert de roman in zijn rol als dokter Tinus in Utrecht op een feestelijke presentatie tijdens het Margriet Winter Festival.

Met het boek kan Nederland eindelijk ontdekken wat er allemaal in het hoofd van Martinus Elsenbosch alias Dokter Tinus omgaat. Het boek volgt de verhaallijn van de serie.  “Het is een makkelijk leesbare, humoristische roman. Alle karakters komen ruim aan bod. Zoals de mooie schooljuf Lisa waar de dokter een oogje op heeft, maar die niets van hem moet weten,” lacht Thom Hoffman. “In deze bewerking kan je de gedachtenkronkels van de hoofdpersonen goed volgen en is de bijzondere Britse humor en de romantiek heel goed bewaard gebleven. Bovendien bevat het boek leuke nieuwe inkijkjes vergeleken met de serie. Maar het is ook heel prettig leesbaar als je nog nooit iets van Dokter Tinus gezien hebt. Ik verwacht dat we er veel mensen een plezier mee doen.”

Dokter Tinus is een bewerking van de succesvolle Engelse comedyserie Doc Martin. De vertalers hebben rekening gehouden met de Nederlandse tv-adaptie, waaronder de namen van de hoofdrolspelers en de topografie. De wereldvreemde dokter blijft een alien in de plattelandsgemeente, iets dat uitvergroot in de geschreven editie ook buitengewoon grappig blijft.  Zoals Hoffman in zijn voorwoord schrijft: “Wat verkeerd kan gaan tussen mensen, gaat in comedy 100% verkeerd.”

Vanaf 18 november ligt het boek  in de (online) boekhandel.

Dokter Tinus | Vertaald door Christine Frasier | ISBN 9789401910088 | 192 blz. | € 10,00

In samenwerking met  SBS 6 en Fiction Valley, onderdeel van Fremantle Media.

>