Interview met feelgood auteur Sandra Berg

04-08-2015

voorbijdeduisternis.9789401904537Deze zomer bracht Sandra Berg haar nieuwe boek Voorbij de duisternis uit waarin ze historie, spanningen en romantiek combineert. Deze feelgood schrijfster woont en werkt in Zweden, waar zij alle ruimte heeft om haar spannende en verrassende romans te schrijven. Met de roman Als de dag van toen werd Sandra genomineerd voor de Valentijnprijs 2015. In een kort interview met Sandra Berg werpt zij een blik op haar nieuwe boek.

Wat is het thema van deze nieuwe roman en wat wil je de lezer meegeven?

Het boek gaat over prille, eerlijke liefde en de vernietigende invloed van een trauma, zo diep begraven dat het vergeten leek, maar door omstandigheden weer hard toeslaat. Er bestaat niet zoiets als écht vergeten van bepaalde ingrijpende gebeurtenissen. Soms is accepteren en verdergaan de enige optie.

Wat vind je jouw mooiste boek tot nu toe?

Van de uitgegeven boeken is Als de dag van toen mijn favoriet.

Wat is voor jou de essentie van het schrijven van feelgood-romans?

Met het schrijven van feelgood-romans wil ik lezers een uitstapje laten maken naar een andere wereld en een stukje (ont)spanning bieden.

Over Voorbij de duisternis

sandrabergCressy denkt dat ze de vreselijke gebeurtenissen uit haar jeugd achter zich heeft gelaten. Gebeurtenissen die haar en Luke samenbrachten op haar vijftiende, om hen kort daarop weer genadeloos uit elkaar te trekken. Jarenlang houdt ze zichzelf voor dat alles tot een ver verleden behoort, tot ze hartkloppingen en dromen krijgt. Dromen over Luke en over toen. Als ze het vervallen huis binnenloopt, komt ook die allerlaatste herinnering naar boven.

Voorbij de duisternis | Sandra Berg | ISBN: 9789401904537 |  paperback, 240 pagina’s  | €15,99

ISBN e-book: 9789401904544 (€7,99)

>