Maand van de Historische Roman: heel veel e-books met 50% korting.

03-02-2020

Februari is de maand van de Historische Romans. Speciaal daarvoor hebben we deze maand heel veel fijne historische romans voor u met korting. Verlies uzelf in deze verhalen uit het verleden. Al deze mooie e-book zijn de gehele maand te koop met 50% korting.

De Rijenborch-trilogie

We beginnen de aanbieding met een mooie trilogie van Julia Burgers-Drost; de Rijenborch-trilogie. Deze trilogie, die zich afspeelt op landgoed De Rijenborch, volgt de verhalen van Emilie, Christie en Letta.

In Trouw aan het hart erft Emilie van Berkhoven niet alleen de adellijke titel van haar grootmoeder, maar ook haar statige buitenhuis. Emilie moet op zoek naar nieuw personeel en ook naar oplossingen om het onderhoud van De Rijenborch te kunnen bekostigen. Samen met een projectontwikkelaar ontstaat het idee om een kunstcentrum van het landgoed te maken. Zijn Duitse afkomst ligt alleen wel gevoelig in Emilie’s familie. En wat is er aan de hand in de kapel op het landgoed? Daar schijnt ’s avonds steeds vreemd licht.

Christie, de hoofdpersoon in In de verte klinkt muziek, neemt de leiding over landgoed De Rijenborch over wanneer haar nicht, freule Emilie van Berkhoven, naar Kenia verhuist. Op dit landgoed worden veel creatieve cursussen gegeven en de beeldentuin is opengesteld voor het publiek. Kortom: een centrum voor tuinliefhebbers en kunstkenners. Zo ook Karsten Reintjes, een tekendocent die ook prachtig blijkt te kunnen musiceren. Maar door een geheim uit haar jeugd dat ze al jaren met zich meedraagt durft Christie haar hart niet open te stellen voor een nieuwe kans op liefde. Maar de aantrekking tot Karsten is zo sterk dat ze misschien niet anders kan.

Erfgename Letta vom Mallinckroot staat in Letta’s bestemming te popelen om aan de slag te gaan op landgoed De Rijenborch. Haar ouders willen daar echter niets van weten. Als ze van haar oma hoort dat haar hulp, Debbie van Wijngaarden, in de zomer op het landgoed gaat werken, heeft Letta haar plan al klaar: ze ruilt met haar en gaat als ‘Debbie’ aan de slag! Incognito werkt ze als kinderjuf en komt zo achter het echte reilen en zeilen van De Rijenborch. Ze heeft veel kritiek op schooldirecteur Micha, maar hij laat haar al snel van gedachten veranderen.

De Rijenborch-trilogie is van 1 februari tot en met 7 maart overal met korting te verkrijgbaar.

De Moerland-trilogie

De Moerland-trilogie van Gerda van Wageningen speelt zich af op landgoed Moerland. De avonturen die hier beleegd worden zijn meeslepend en vol van romantiek en historie.

Het huis Moerland is het eerste deel in de Moerland-trilogie. De extraverte jonge freule Mabelia le Sage ten Broeck woont met haar familie op een mooi maar noodlijdend landgoed. Ze wordt geacht een goed huwelijk te sluiten, zodat haar echtgenoot het landgoed uit de financiële problemen kan halen. De jonker Rogier van Mildevoorde wordt uitgenodigd, een oudere, rijke weduwnaar die dringend een erfgenaam nodig heeft. Mabelia vindt hem onsympathiek, maar haar vader is onverbiddelijk: Mabelia moet en zal met Rogier trouwen, anders raakt de familie Moerland kwijt. Mabelia heeft echter andere plannen met haar leven…

Zomer op Moerland is het tweede deel in de meeslepende Moerland-trilogie. Annette Verschoor is de rijke erfgename van een wijnhuis en bezit tevens een grote herenboerderij vlak bij Moerland. Hoewel ze niet knap is, komen er veel jongemannen op bezoek die maar wat graag willen trouwen met de rijke erfgename. Maar Annette heeft alleen oog voor Ary, de tweede zoon van een adellijke familie. Ary is echter al verloofd. Als er problemen zijn in zijn familie, blijkt Annette een ware steun voor Ary. Zou hun vriendschap ooit kunnen uitgroeien tot meer?

De historische streekroman Terug naar Moerland is het derde deel in de Moerland-trilogie. Freule Florence le Sage ten Broeck is heel gelukkig op het landgoed Moerland van haar broer en schoonzus. Ze vindt het hoogst amusant dat er zo veel jongemannen naar haar hand dingen. Het loopt echter anders als er een schim uit het verleden opduikt, die zijn bezittingen opeist. Het familiekapitaal wordt erdoorheen gejaagd en Moerland trilt op zijn grondvesten. Kan het opnieuw worden gered? En zo ja, welke prijs moet daarvoor worden betaald?

De Moerland-trilogie is van 1 februari tot en met 7 maart met korting overal verkrijgbaar.

Korenhalmen in de wind-trilogie

De drie titels in de Korenhalmen in de wind-trilogie spelen zich af in Zeeland. Het zijn zelfstandig te lezen titels over liefhebben en verboden liefde.

Na regen komt zonneschijn is een historische streekroman die zich afspeelt in het Zeeland van de negentiende eeuw. Iman Viergever is verliefd op Cornelia, de dochter van een rijke herenboer. Ze onderhouden een geheime relatie totdat de rijke boerendochter Cornelia in een verstandshuwelijk stapt met haar neef. Iman vindt dit moeilijk te verkroppen. Maar als hij zijn buurmeisje beter leert kennen, lijkt het lot hem gunstiger gezind. Cornelia ondertussen vergaat het een stuk minder rooskleurig.

De zon blijft altijd schijnen gaat over Sofie Viergever, die dienstbode is bij een notabele familie. Zij wordt verleid door Samuel, de zoon des huizes. Wanneer ze van hem in verwachting raakt, zijn de rapen gaar. Ze moet het veld ruimen, voor men erachter komt en de goede naam van de familie een knauw krijgt. Naarmate de tijd verstrijkt, weet Sofie het verdriet een plek te geven. Ze voelt zich sterk en zelfstandig. Maar als ze jaren later Samuel weer tegenkomt, roept dat toch de nodige verwarring bij haar op.

In Wuivende halmen leert Corrie Jumelet de knappe Iman Viergever van de Sofiahoeve kennen, in de verschrikkelijke stormnacht van 1911 waarin de dijken van Schouwen dreigen te bezwijken. De ontluikende liefde tussen Iman en Corrie, de dochter van de rijke Jumelets van het welvarende Welgelegen, kan geen genade vinden in de ogen van wederzijdse ouders. Het standsverschil en een zich al jarenlang voortslepende familievete zijn hiervan de oorzaak.

De Korenhalmen in de wind-trilogie is van 1 februari tot en met 7 maart overal met korting verkrijgbaar.

Rosegaert-trilogie

De Rosegaert-trilogie heeft alles waar Gerda van Wageningen om geliefd is: romantiek, historie en intrige.

In Rosegaert dreigt het jaar 1880 voor jonkheer Theodoor van der Lek Boeije een rampjaar te worden. Zijn zoon François wordt op een oneerlijkheid betrapt en het schitterende huwelijk dat hij voor zijn dochter Louise heeft geregeld, schijnt de jonge freule slechts met weerzin te vervullen. Ook zijn oogappel, de elfjarige Jeanne, baart hem ook de nodige zorgen. Als bovendien zijn echtgenote ziek wordt, lijkt het vrolijke leven op het buitengoed Rosegaert tot een definitief einde te zijn gekomen. Maar dan verliest freule Louise haar hart!

Eenzaamheid en de naderende dood van haar vader doen freule Jeanne van der Lek Boeije in De rode freule van Rosegaert overhaast een ingrijpende beslissing nemen, die ze later diep betreurt. Ze probeert zich bij de situatie neer te leggen, hoe moeilijk dat ook is. De rode freule wordt niet alleen zo genoemd om haar vurige haardos. Ze weet zich zeer geliefd te maken onder de sociaal zwakkeren, ondanks alle moeilijkheden.

In Romance op Rosegaert beheert jonkheer Frederik van der Os van IJsselsteijn in 1912 het landgoed Rosegaert voor zijn moeder, de alom geliefde douairière Jeanne. Op het grote feest dat wordt gegeven ter ere van het huwelijk van zijn broer Theodoor, merkt hij voor het eerst een eenvoudig dienstmeisje op. Toch maakt hij geheel volgens de regels de deftige Bea van Moreelse het hof. Eenvoudiger wordt het leven er ook niet op als Jeanne een van haar grootste geheimen uit haar veelbewogen leven aan haar zoons bekent en dit het leven op Rosegaert ernstig dreigt te verstoren.

De Rosegaert-trilogie is van 1 februari tot en met 7 maart overal verkrijgbaar met korting.

Marja Visscher

Marja Visscher staat bekend om haar prettige historische romans. Vier van deze romans zijn deze maand voor u geselecteerd. Ze mogen zeker niet ontbreken op uw digitale boekenplank!

Maannachten neemt u vanuit het perspectief van Joséphine Fesser mee in het leven van de schilder Johan Barthold Jongkind (1819-1891), voor wie zij al bij hun eerste ontmoeting een grote bewondering opvat. Jongkind was aan lagerwal geraakt en verbleef daarom tijdelijk in Nederland, maar zijn kunstenaarsvrienden hebben hem teruggehaald naar Parijs. Joséphine koopt een schilderij van hem en nodigt hem uit om bij haar te komen eten. Vanaf dat moment wijkt hij nauwelijks nog van haar zijde.

Het meisje uit de Mandenmakerssteeg is een historische roman. Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje? De jonge Leentje is vastbesloten om het tegendeel te bewijzen. Zij groeit op in een armoedige kelderwoning, als dochter van een visvrouw. Haar moeder, Mat, wordt tot wanhoop gedreven door de enorme pachtgelden en organiseert in het geheim een groot pachtersoproer. Ondertussen wordt Leentje aangenomen als dienstmeisje bij een van de meest gehate vispachters. Moeder en dochter komen zo lijnrecht tegenover elkaar te staan.

De wolkenkijker gaat over Sara Hoevenaar, de echtgenote van Frans Naerebout. Naerebout (1748-1818) is bepaald geen onbekende in Zeeland. Het is tweehonderd jaar geleden dat hij overleed en nog altijd is bij koninklijk besluit bepaald dat minstens één vaartuig van het Nederlandse loodswezen de naam Frans Naerebout zal dragen. Verder is er een standbeeld voor hem geplaatst op de boulevard van Vlissingen, ligt hij begraven in de grote kerk van Goes en komt zijn naam voor in het Zeeuwse volkslied. Maar hoe zag zijn leven eruit? Marja Visscher belicht dat aan de hand van zijn echtgenote Sara Hoevenaar. Deze historische roman neemt je mee naar het Vlissingen van de achttiende eeuw.

De historische roman Tussen rang en stand is gebaseerd op het leven van Sara Louisa du Faget van Assendelft. Zij verlaat het Lange Voorhout in ’s-Gravenhage om naar de Hoeksche Waard te gaan, waar haar familie een buitenverblijf heeft. Onder haar leiding wordt het verwaarloosde Hof van Assendelft gerestaureerd. Sara voelt zich er thuis, weg van de decadentie. Als ze de getrouwde tuinman Dirk van der Pligt ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Een liefde die niet kan bestaan maar ondanks alles toch bestaat.

Deze vier titels van Marja Visscher zijn van 1 februari tot en met 7 maart overal met korting verkrijgbaar.

Vier historische romans

Marijke Meu van Dieuwke Winsemius gaat over een vrouw die haar stempel drukte op de vaderlandse geschiedenis en die door velen werd geliefd. Ze werd ook wel de stammoeder van de Oranjes genoemd, prinses van het huis Oranje-Nassau. Marijke Meu ijverde haar leven lang voor de belangen van haar enige zoon, de latere stadhouder Willem IV. Zij vormde geruime tijd de dunne draad die Willem van Oranje verbond met ons tegenwoordige koningshuis.

Het land van de zon van Machteld Kruijssen gaat over Sarah Banne. Zij leefde in het begin van de negentiende eeuw in Engeland, waar ze onder grote druk stond van haar familie om te trouwen. Maar het idee van een saai, voorspelbaar leven zag ze niet zitten. Machteld Kruijssen beschrijft op een geweldige manier de ontmoeting tussen Sarah en haar circusartiest Giovanni Batista Belzoni, die Sarahs hart sneller doet kloppen. Deze grootse liefde voert haar mee naar Egypte, waar Sarah op haar manier een land ontdekt dat voor Europa op dat moment nog een mysterie is.

De achttienjarige Leolina is de hoofdpersoon in de streekroman Als het hart spreekt van Anne-Marie Hooyberghs. Zij komt uit een gegoed Vlaams milieu, maar voor haar moeder Apollonia is het nog niet genoeg. Zij wil dat Lina trouwt met een man van adel. Daarom stuurt ze haar naar ’s-Gravenhage, waar een gravin Lina onder haar hoede neemt. Lina echter wordt verliefd op een kunstschilder.

Schaduwland van Johanne A. van Archem gaat over het Suriname van 1853. Elise van Heeswijk komt uit een gefortuneerd gezin. Toch komen zij en haar moeder er bekaaid af wanneer Elises vader overlijdt. Moeder Caroline probeert Elise zo snel mogelijk uit te huwelijken aan een Surinaamse planter. Dan kan het landhuis dat Elise zou erven verkocht worden en is er toch wat vrij besteedbaar geld. Elise vertrekt naar Suriname en moet ineens veel sneller volwassen worden dan haar lief is.

Marijke Meu, Het land van de zon, Als het hart spreekt en Schaduwland zijn van 1 februari tot en met 7 maart overal verkrijgbaar met korting.

Een exclusieve aanbieding voor Bol.com en Kobo.com

Speciaal voor de leden van KOBO hebben we in samenwerking met Bol.com en Kobo.com Erfenis van de liefde afgeprijsd. Erfenis van de liefde gaat over Ariane Minnema. Wanneer zij een huis erft in een prachtige omgeving, is ze in eerste instantie dolblij. Maar dan blijkt dat de familie van de vrouw die haar het huis naliet – een aanzienlijke boerenfamilie – zich tegen haar keert. Gelukkig heeft ze nog wel een goed contact met haar artistieke buurman. Alles lijkt in rustiger vaarwater te komen, tot een schandaal uit het verleden haar dwingt tot ingrijpende beslissingen.

Erfenis van de liefde is van 14 februari tot en met 29 februari exclusief bij Bol.com en Kobo.com met korting verkrijgbaar.

De prijzen en aanbiedingsdata zijn onder voorbehoud. Er kan van worden afgeweken en acties kunnen vroegtijdig stopgezet worden.

>