Deze prachtige familie- en streekromans verschijnen in april

01-04-2021

De lente is officieel begonnen en het zonnetje schijnt al lekker. Deze maand hebben wij weer mooie en meesleepende familie- en streekromans voor u.

Bakkersliefde-trilogie

De Bakkersliefde-trilogie van Gerda van Wageningen is een van haar meest succesvolle series. Ze neemt je mee naar eenvoudiger tijden, waarin mensen met de dag leefden maar toch probeerden hun toekomst mooier en beter te maken. Zo ook bij de familie De Man. Moeder Marie heeft er alles voor over om haar zoon Jan in het bakkersvak te helpen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De drie boeken in deze trilogie geven een realistisch en onderhoudend beeld van het gewone leven in de vroege twintigste eeuw.

 De Bakkersliefde omnibus verschijnt op 7 april 2021.

Vrijgevochten

Femke Roobols historische roman Vrijgevochten speelt zich af in Leiden in 1783. Cornelia en Severijn zijn al jaren vrienden. Severijns vader vindt de vriendschap ongepast, onder andere door de standsverschillen, en stuurt zijn zoon naar Engeland in een poging het paar uit elkaar te houden. Als Severijn eenmaal terugkomt, is er veel veranderd. Cornelia heeft interesse opgevat voor politiek en sluit zich aan bij de patriotten. Hun eens zo hechte band is onherkenbaar veranderd en dat zit Severijn dwars. Hij wil geen kant kiezen, maar hij wil ook Cornelia niet verliezen

Vrijgevochten verschijnt op 7 april 2021 als paperback.

E-books van Olga van der Meer

Acht prachtige titels van Olga van der Meer zullen deze maand ook verschijnen als e-book. De titels die zullen verschijnen zijn: De prijs van succes, De weg van gisteren naar morgen, Het huis, Het verbond, Liesbets beslissing, Onverwerkt verleden, Ze noemden haar Charlie en Zomaar een huwelijk

Alle e-books van Olga van der Meer verschijnen op 9 april.

Op zoek naar mijn zusje

Op zoek naar mijn zusje van Anne-Marie Hooyberghs vertelt het waargebeurde verhaal van twee zusjes. In 1940 worden Celien en Stien liefdevol opgenomen in een doktersgezin in Westerlo, Vlaanderen. De Tweede Wereldoorlog legt al snel een donkere deken over de Kempen en het leven van de zusjes wordt steeds zwaarder. Wanneer zus Stien met de familie wordt verraden en plotseling verdwijnt, besluit Celien haar zus te gaan zoeken. Haar wil en het vertrouwen op een hereniging is sterker dan het gevaar. Anne-Marie Hooyberghs vertelt in Op zoek naar mijn zusje aan de hand van waargebeurde feiten het verhaal van twee moedige Vlaamse zusjes.

Op zoek naar mijn zusje verschijnt op 20 april 2021.

Het omstreden erfdeel

Als Kee, de boerin op hoeve Zuidwijk, in het kraambed overlijdt, blijft boer Koos Nijdam achter met hun vijf jonge kinderen. Hij wordt verantwoordelijk voor meer dan hij had gewild, maar gelukkig krijgt hij veel hulp van zijn oudste dochter, van de meid en van Fie Delfos, een weduwe. De oudere kinderen trouwen met welgestelde partners en alles lijkt goed te komen, totdat jongste zoon Dirk – een vrijbuiter en een avonturier – zijn geluk wil beproeven in Suriname.

Het omstreden erfdeel verschijnt op 20 april 2021.

Geen weg terug

In het leven van Martha, de hoofdpersoon in Geen weg terug van Marleen Schmitz, is al jaren niets noemenswaardig veranderd. Als ze hoort over een nieuwe weg die wel erg dicht in de buurt van hun dorp wordt gelegd, voor sommigen zelfs reden om te gaan verhuizen, lijkt dat het begin te zijn van allerlei verschuivingen. Haar man Max neemt alvast een optie op een ander huis. Dochter Desiree zit op de havo en wordt verliefd op de oudere broer van een schoolvriendin. Collega Janey is ongepland zwanger van een man die zijn verantwoordelijkheid niet wil nemen. En zoon Dave komt in allerlei gedoe terecht. Is er nog een weg terug?

Geen weg terug verschijnt op 20 april 2021.

>