Nieuwe familie- en streekromans bij Uitgeverij Zomer & Keuning

24-03-2020

Vandaag zijn er weer een drietal prachtige familie- en streekromans verschenen bij Uitgeverij Zomer & Keuning. De eerste is Het kind en de zwerver van Anne-Marie Hooyberghs. Daarnaast zijn ook Eén vonk van Greetje van den Berg en Hostel aan zee van Simone Foekens verschenen. Deze twee boeken zijn verschenen als onderdeel van de Romanserie.

Het kind en de zwerver

Verliefd worden op een landloper? Anne-Marie Hooyberghs laat in Het kind en de zwerver zien dat het kan. Het is voor hoofdpersoon Dora zelfs onvermijdelijk…

De negentienjarige Dora Stevens, hoofdpersoon in Het kind en de zwerver van Anne-Marie Hooyberghs, komt uit een welgesteld gezin. Ze is verloofd en gaat een mooie toekomst tegemoet… als ze tenminste het spoor blijft volgen dat voor haar is uitgezet. Maar het loopt anders. Want Dora, die vrijwilligerswerk doet bij een voedselbank, ontmoet tijdens een wekelijkse uitdeelronde de haveloze zwerver Adam. Hij gedraagt zich afstandelijk en ondankbaar, maar Dora raakt geïntrigeerd – vooral door het feit dat hij een driejarig kind bij zich heeft dat volgens de pastoor niet zijn eigen zoon is. Dora’s nieuwsgierigheid brengt haar dichter bij de waarheid, maar ook bij iets wat ze nooit had vermoed.

Het kind en de zwerver is een levensechte roman van de Vlaamse auteur Anne-Marie Hooyberghs.

Bestel Het kind en de zwerver hier

Eén vonk

De hoofpersonen van Eén vonk van Greetje van den Berg worden geconfronteerd met het verleden als grote familiegeheimen aan het licht komen.

Eén vonk van Greetje van den Berg vertelt het verhaal van Amanda. Kort voor haar overlijden heeft Amanda’s oma haar een geheim toevertrouwd. In de oorlog heeft ze een zoontje van een Duitser gekregen, dat ze onder dwang heeft afgestaan. Amanda raakt geïntrigeerd door deze onbekende oom en begint aan een voorzichtige zoektocht. Ze wil de belofte aan haar oma niet verbreken, maar haar nieuwsgierigheid wint het. Eén ontmoeting kan toch geen kwaad?

Eén vonk is het los te lezen vervolg op Stil vuur, waarin we Amanda al goed hebben leren kennen. In Eén vonk belicht Greetje van den Berg een heel andere en aangrijpende kant van het verhaal.

Bestel Eén vonk hier

Hostel aan zee

Sara komt er in Hostel aan zee van Simone Foekens stukje bij beetje achter dat de familie voor wie zij werkt grote geheimen verbergt.

Hostel aan zee van Simone Foekens vertelt het verhaal van Sara, die een eigen winkeltje heeft. De zaken gaan slecht, dus ze moet tijdens de zomermaanden noodgedwongen op zoek naar werk om wat geld binnen te brengen. Ze vindt een baan bij het nieuwe hostel op het landgoed van de familie Van Ommele tot Tollenbosch aan de Noord-Hollandse kust. Na de dood van hun vader Eduard hebben zoons Alex en Coen het hostel overgenomen. Ze moeten alles op alles zetten om het landgoed weer rendabel te maken. Sara heeft het hier erg naar haar zin, maar hoe dichter ze bij de familie komt, hoe meer ze erachter komt dat er grote geheimen verborgen zijn.

Hostel aan zee van Simone Foekens is een meeslepende roman over een familie met een geheimzinnige geschiedenis.

Bestel Hostel aan zee hier

>