Nieuwe boeken in het najaar 2021!

12-06-2021

Dit najaar verschijnen er weer mooie familie- en streekromans bij Uitgeverij Zomer & Keuning.

De keus van de boerenzoon

Daggelder Klaas Winter werkt op hoeve Wikkezicht en zijn kinderen hebben goed contact met de kinderen van zijn werkgever, de rijke boer Hein Veldman. Als de kinderen ouder worden begint Hein steeds meer bezwaar te uiten over de sterke vriendschap tussen Corrie Winter en zijn zoon Henk. Hij probeert er alles aan te doen om de relatie tussen de twee te stoppen, maar Henk is niet zomaar van zijn keuze af te brengen.

De keus van de boerenzoon verschijnt op 28 oktober 2021 als gebonden boek en e-book.

Eileens bloementuin

Na een burn-out gaat Eileen het helemaal anders doen. Ze koopt een boerderij en begint daar een bed & breakfast. Als er op een dag een man aanklopt die beweert haar vader te zijn, staat haar leven nog meer op z’n kop. Niets is meer zoals ze altijd gedacht heeft dat het was. Deze verrassende novelle van Greetje van den Berg is een echte pageturner.

Eileens bloementuin verschijnt op 14 september 2021 als paperback.

Het medaillon van Chagall

Als cartoonist en portretschilder Fleur op bezoek is bij haar grootmoeder, doet die haar een bijzonder verzoek: ze moet in Parijs op zoek gaan naar de rechtmatige eigenaar van een kostbaar fluwelen avondjasje en een medaillon. Hoe kan ze deze persoon ooit vinden? Ze krijgt een dagboek, waarin de geschiedenis van het medaillon beschreven staat. Tegen beter weten in vertrekt Fleur naar Parijs. Wat dat besluit in werking zet, verbaast en verwondert haar.

Het medaillon van Chagall verschijnt op 18 januari 2022 als paperback en e-book.

Schaduw in het hart

De 72-jarige Sofie woont sinds haar beroerte in een verzorgingshuis. Haar zoon bezoekt haar vooral omdat het nu eenmaal moet. Hun band is nooit goed geweest, omdat Sofie nooit een goede moeder is geweest in Alex’ ogen. Dan verdwijnt Sofie uit het verzorgingshuis en weet Alex niet waar hij haar moet zoeken. Zal het moeder en zoon lukken om zich voor haar dood te verzoenen? Sandra Berg neemt de lezer niet alleen mee naar haar geliefde Zweden, maar ook naar een diepere laag van menselijkheid

Schaduw in het hart verschijnt op 2 december 2021 als paperback en e-book.

De zussen Verschoor

Biezen en riet #1

Puttershoek, begin twintigste eeuw. Sinds het overlijden van haar moeder verzorgt Sija Verschoor het huishouden van het gezin. Als ze verkering krijgt denkt ze dat ze een beter leven krijgt, maar door een onverwachte gebeurtenis komt haar hele toekomst op losse schroeven te staan. De zussen Verschoor is het eerste deel van de Biezen en riet-trilogie.

De zussen Verschoor verschijnt op 22 januari 2022 als gebonden boek en e-book.

Van alle tijden

Op het plattenland van Overrijssel krabbelt de bevolking weer op na vijf jaar bezetting door de nazi’s. Als Jokes vader wordt beschuldigd van verraad in de oorlog en er een onderzoek naar hem wordt opgestart, is dat een grote klap voor de familie. Joke dient een officiële aanklacht in bij de politie wegens smaad en probeert er alles aan te doen om de onschuld van haar vader te bewijzen.

Van alle tijden verschijnt op 12 oktober 2021 als gebonden boek en e-book.

Kringen in het water

Als alleenstaande moeder Suze haar boodschappen niet kan afrekenen, schiet een onbekende dame haar te hulp. Suze wil haar terugbetalen, maar de vrouw zegt: doe in plaats daarvan iets voor een ander. Met haar goede daad heeft de onbekende vrouw een steen in het water geworpen, maar Suze weet nog altijd niet wie de vrouw is. Totdat ze onverwachts weer aan de kassa verschijnt.

Kringen in het water verschijnt op 9 november 2021 als gebonden boek en e-book.

Keerpunt

De 37-jarige Leanne trekt na haar scheiding samen met haar dochter in bij haar moeder. Ze raakt steeds verder in de knel tussen de zorg van haar moeder – die vanwege haar gezondheid steeds meer hulp nodig heeft –, haar dwarse dochter en het onverwerkte verdriet van de scheiding. Het wordt een negatieve spiraal waar ze niet in haar eentje uit kan komen.

Keerpunt verschijnt op 12 oktober 2021 als gebonden boek en e-book.

Lief en leed

Terwijl huisvader en kookboekauteur Thijs plannen heeft om een eigen kookstudio op te zetten, krijgt zijn vrouw, huisarts Maja, te horen dat haar moeder leukemie heeft. Tegelijkertijd heeft ze het druk met de eventuele overstap naar een huisartspraktijk in Leeuwarden. Thijs verlangt naar meer romantiek in zijn huwelijk, maar Maja heeft haar hoofd er niet naar staan. Weten ze weer bij elkaar te komen zoals het ooit was?

Lief en leed verschijnt op 9 november 2021 als gebonden boek en e-book.

Wie ben ik?

Bij Anne is het thuis huisje-boompje-beestje en ze vindt dat heerlijk. In het leven van Marie ontbreekt juist iedere structuur en ze verlangt naar meer rust. Zowel Anne als Marie besluit naar een
camping in Twente te gaan om vakantie te vieren. Heel anders dan ze normaal doen, maar dat is ook de bedoeling: ze willen er allebei achter komen wie ze nou écht zijn en wat ze willen in het leven.

Wie ben ik? verschijnt op 7 december 2021 als gebonden boek en e-book.

Een huis vol familie

Als Saskia’s zus Caty met haar man Menno een dodelijk auto-ongeval krijgt, komen hun kinderen van 4 en 2 jaar bij het gezin van Saskia en Robert. Saskia twijfelt geen moment om dit te doen, maar Robert heeft het er moeilijker mee dat hun leven zo plotseling verandert. Het zorgen voor de getraumatiseerde kinderen van haar zus valt Saskia erg zwaar. Kan ze dit wel aan?

Een huis vol familie verschijnt op 7 december 2021 als gebonden boek en e-book.

Paarse wolken, zwarte zon

Marthe heeft een verstandelijke beperking en werkt op een sociale werkplaats. Daar ontmoet ze Erik en al snel bloeit er iets moois op tussen de twee. Marthes moeder ziet de relatie van haar dochter niet zitten, maar dan raakt Marthe onverwacht zwanger. Het jonge stel is dolgelukkig en besluit te trouwen, maar als de baby eenmaal geboren is, gaat het mis.

Paarse wolken, zwarte zon verschijnt op 25 januari 2022 als gebonden boek en e-book.

Korenhalmen in de wind-trilogie

De romans in deze trilogie van Gerda van Wageningen spelen zich af aan het begin van de twintigste eeuw op Schouwen en nemen de lezer mee in het Zeeuwse leven, dat soms hard en meedogenloos kon zijn, maar waarin de liefde altijd een weg vindt. In deze trilogie staan verboden liefdes, standsverschillen en sociale verwachtingen centraal. Maar vooral de vraag: in hoeverre moet je hierdoor je leven laten bepalen?

Korenhalmen in de wind-trilogie verschijnt op 26 oktober 2021 als paperback.

>