Prachtige nieuwe romans bij Zomer & Keuning

21-04-2020

Vandaag zijn er weer drie prachtige nieuwe romans verschenen bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Aller eerst is vandaag de historische roman De dame van het voorhout van Marja Visscher verschenen. Ook zijn er weer twee nieuwe boeken uit de Romanserie verschenen: Zo anders van Kirstin Rozema en Reis naar toen van Olga van der Meer.

De dame van het Voorhout

De dame van het Voorhout van Marja Visscher is een historische roman over een huwelijk in de hogere Haagse kringen van de achttiende eeuw.

De dame van het Voorhout in deze historische roman van Marja Visscher is Johanna van Coesvelt (1684-1768). Ondanks haar ietwat simpele komaf trouwde zij in 1726 met raadspensionaris Simon van Slingelandt. Ze werkt op dat moment als huishoudster in zijn paleis aan het Korte Voorhout. Wanneer Simons vrouw Suzanna sterft, vraagt zij Johanna voor hem te zorgen. Het huwelijk tussen de hooggeplaatste heer en zijn huishoudster doet veel stof opwaaien in het 18e-eeuwse Den Haag. Marja Visscher tekent Johanna’s leven op: waar kwam deze vrouw vandaan, hoe kwam ze hier terecht en wat heeft ze moeten achterlaten?

De dame van het Voorhout is een overtuigende historische roman, waarvoor Marja Visscher gedegen historisch onderzoek deed.

Bestel De dame van het Voorhout hier

Zo anders

Zo anders van Kirstin Rozema begint met een vakantie en eindigt met een zoektocht naar antwoorden.

Zussen Silke en Mirthe in Zo anders van Kirstin Rozema zijn absolute tegenpolen. Waar Mirthe een flierefluiter is die haar schouders vaak over zaken ophaalt, is Silke een piekeraar die maar blijft malen. Hun relatie escaleert na een gezamenlijke vakantie en Silke besluit het contact met Mirthe te verbreken. Dan belandt hun moeder plotseling in het ziekenhuis. Aan het ziekenhuisbed hoort Silke dingen die haar verrassen en die ze nooit had moeten horen.

Zo anders gaat over vragen waar geen antwoord op mag komen en over ontdekkingen die onontdekt hadden moeten blijven. Dit boek is Kirstin Rozema’s debuut in de Romanserie van Zomer & Keuning.

Bestel Zo anders hier

Reis naar toen

Olga van der Meer geeft in Reis naar toen het aangrijpende verhaal van de ongeneeslijk zieke Ellis, die samen met haar vriendinnen haar laatste wensen in vervulling laat gaan.

De ernstig zieke Ellis heeft in Reis naar toen van Olga van der Meer niet lang meer te leven. Haar beste vriendin Josta besluit haar te verrassen met een lang weekend naar Blanes, samen met hun vriendengroep van vroeger. Tijdens deze vakantie komt er van alles naar boven. De fijne herinneringen, maar ook de ruzies en ellende. Een voor een ontdekken ze tijdens die beladen vakantie wat er écht toe doet in het leven.

Reis naar toen van Olga van der Meer is een overtuigende roman over hoe je omgaat met het leven als dat bijna afgelopen is.

Bestel Reis naar toen hier

>