Recap: ‘Alles is nu’ blogtour

26-11-2019

Ter ere van de verschijning van Alles is nu organiseerden wij samen met een aantal bloggers een blogtour. Tijdens deze blogtour schreven tien Nederlandse en Belgische bloggers over hun leservaringen en deelden ze hun mening over het boek. Hieronder hebben wij de meningen van de verschillende bloggers nog eens kort samengevat.

Het verhaal

Kelly (Bright Blue Books):De focus van het verhaal ligt dus niet op liefde, zoals vaak bij een New Adult wel het geval is, maar op het thema huiselijk geweld. Hadley wordt uitgescholden, gekleineerd, lichamelijk mishandeld en ontzettend streng gecontroleerd. Hadley mag dan ook niks voor zichzelf beslissen, haar vader kiest haar sport, hobby’s en toekomstige universiteit voor haar uit. Alles ligt al vast.”

Natasha (About my bookshelf): “Giles speelt met de tijd door te schrijven in ‘toen’ en ‘nu’. ‘Nu’ speelt zich af na het ongeval en ‘toen’ speelt zich af voor het ongeval. Je blijft doorlezen, omdat je wilt weten wat er TOEN is gebeurd waardoor Hadley NU is waar ze is. De ontknoping is heftig en verrassend. Alles is nu anders.”

De personages

Axelle (Axellesbooks): “Ik ben enorme fan van de ontwikkeling van Hadley in het boek. Ze begint als een bang en fragiel vogeltje, maar verandert in iets anders. De ontwikkeling daarvan is zo boeiend om te lezen. Je merkt ook hard dat ze nog in haar puberteit zit en de struggles die ze meemaakt zijn ook wel herkenbaar voor iedereen volgens mij. Misschien niet zo extreem zoals zij, maar dezelfde vragen blijven wel fundamenteel. Zoals bijvoorbeeld: “Hij zal het toch niet uitmaken?” En ze vindt de kracht, dat is heel mooi om te zien ontwikkelen.”

Jennifer (Jenniferleest): “Amy Giles weet met haar boek pijnlijk duidelijk te maken dat soms niets is wat het lijkt. Hoofdpersonage Hadley lijkt alles te hebben voor de buitenwereld, maar het gemis van een warm thuis is immens. Als ze dan eindelijk geluk heeft gevonden, komt haar vader hierachter. Haar vader besluit Hadley op de meest wrede manier terug te pakken. Niemand in haar omgeving lijkt door te hebben in wat voor nachtmerrie ze leeft. Ik had zoveel bewondering voor Hadley tijdens het lezen, ze is een ontzettend sterk, dapper en lief personage.”

De schrijfstijl

Willemijn (The Spine Breakers): “Wauw, wauw, wauw! ‘Insta auteur buyer alarm’! Vanaf nu wil ik álles van deze auteur gewoon meteen lezen. Nogmaals: wauw, wauw, wauw. Amy Giles is net zo goed als Colleen Hoover. Ik ben fan!”

Esmee (Lees mee): “Dat ik gek ben op Alles is nu, is denk ik wel duidelijk. Maar pas na het lezen van Amy Giles’ tweede boek, That night, kwam ik erachter dat ik  de schrijfstijl van Amy Giles ook fantastisch vond.”

Miriam (Thrillers and More): “Amy Giles heeft Alles is nu met een vlotte pen geschreven en is niet voorzichtig wat betreft het onderwerp. Hadley, en haar strijd om haar twee werelden angstvallig gescheiden te houden, wordt zorgvuldig neergezet. Enerzijds doet ze er alles aan om de woede van haar vader op haarzelf gefocust te houden en anderzijds probeert ze een weg te vinden op school, in de liefde en alles wat daarbij komt kijken.”

Gevoelens bij het boek

Judith (Judith Blogt Solo):Alles is nu van Amy Giles is een boek dat speelt met je gevoelens. Het is namelijk zo heftig om te lezen wat het personage Hadley dag in en dag uit weer moet meemaken, dat je niets anders kunt dan meeleven.”

Melanie (Bookstamel): “Ik leefde enorm mee met Hadley die thuis word mishandeld door haar vader. In het verhaal word langzaam steeds meer duidelijk over wat hij zijn dochter allemaal aan doet. Hadley daar in tegen doet er alles aan om haar jonge zusje te beschermen.”,/p>

Kwante (Kwante in Wonderland): “Alles is nu is mooi op zijn eigen manier, maar ook echt hartverscheurend en pijnlijk! Amy Giles heeft een ongelooflijk zwaar maar geweldig verhaal geschreven en ik ben heel benieuwd naar meer van haar hand!”

Alles is nu

Alles is nu is een heftig en aangrijpend verhaal over Hadley McCauley. Van buitenaf lijken de McCauleys het perfecte gezin, maar wat er zich binnenshuis afspeelt maakt oudste dochter Hadley langzaam kapot. Ze wordt mishandeld door haar vader. Ze doet er alles aan kom haar zusje Lila ditzelfde lot te besparen, maar als Hadleys verboden relatie aan het licht komt, wordt het huiselijk geweld nog erger. Totdat er een ongeval gebeurt waardoor alles veranderd.

Alles is nu is nu overal te koop als paperback, e-book en audioboek.

 

We willen alle deelnemers aan de blogtour bedanken. We hebben genoten van jullie reviews en kunnen niet wachten om in de toekomst weer met jullie samen te werken!

Zou jij ook eens mee willen doen aan een van onze blogtours? Stuur ons dan een mailtje waarin je jezelf voorstelt, je voorkeursgenres vertelt en linkjes naar jouw blog en social media kanalen meestuurt en wellicht nodigen we jou te volgende keer wel uit!

>