Samenvatting blogtour: ‘Winter in Cockleberry Bay’

13-01-2021

De kerst is alweer eventjes voorbij, maar buiten is het nog vol op winter! Het perfecte moment om je nog één keertje in het idyllische kustdorpje Cockleberry Bay te begeven. Rosa en co hebben het hier enorm naar hun zin en in het boek Winter in Cockleberry Bay is het, je raadt het al, hartje winter. Kerst staat voor de deur en nu het winkeltje en café in goede handen zijn, staat Rosa voor een nieuwe uitdaging. Ze besluit zich te focussen op Neds Nieuwe Kans, het goede doel dat is opgezet ter nagedachtenis aan Rosa’s overgrootvader. Om geld in te zamelen besluit ze een kerstconcert te organiseren voor het hele dorp. Maar nu Rosa zelf moeder is geworden is dat veel werk. Gelukkig staat ze er niet alleen voor. Onze bloggers gingen nog één keer samen met ons naar dit fijne dorpje dat we allemaal zo goed kennen en waar we zoveel van houden. Vandaag lees je hoe ze dit ervaren hebben.

Het verhaal

Dat Winter in Cockleberry Bay een echt winters kerstverhaal is, is voor niemand een verrassing. Volgens Bianca (Thrillers & More) past dit boek perfect in de tijd van het jaar: ‘Het is een verhaal dat je even alles om je heen doet vergeten en je laat genieten van de gebeurtenissen die zich afspelen in Cockleberry Bay. […] Het gaat om geluk, liefde en vooral betrokkenheid naar de medemens. […] Net als overal is het hier ook niet altijd rozengeur en maneschijn, maar er wordt veel goedgemaakt door een aantal positieve karakters die dit dorp rijk is.’ Ook Moon (Mustreads or Not) beaamt dit: ‘Winter in Cockleberry Bay is speels, romantisch en heeft een trekkende opbouw, een klein beetje spanning. De sfeer ademt gewoon alles uit wat een heerlijk dorpje nodig heeft. Kneuterig, romantisch en de dorpse karakters die alles van elkaar weten. Het is gewoon een heerlijke winterse roman waar je menigmaal om zal moeten glimlachen.’

De personages

Rosa, Josh, Titch en teckel Hot; allemaal waren ze er vanaf het eerste boek bij en we hebben vier boeken lang kunnen genieten van deze personages. Omdat we ze zolang kennen, hebben we ze zien groeien als persoon en hebben de lezers deze fijne personages in hun hart gesloten. ‘Het was zo leuk om te zien welke ontwikkelingen de karakters van boek 1 naar nu hebben doorgemaakt. Je bent als lezer namelijk van ze gaan houden en krijgt bij al hun vorderingen een grote glimlach op je gezicht. […] Al deze karakters (plus de honden natuurlijk!) voelen als familie, dus het was fijn om weer even “thuis” te komen.’ schrijft Judith (Judithblogtsolo) in haar recensie.

De schrijfstijl

Nicola May staat bekend om haar vlotte pen en humoristische schrijfstijl. Ze schuwt een flauw grapje of pikante opmerking niet en door de korte hoofdstukken lezen haar boeken als een trein. Priscilla (BookaddictNL) voegt hier aan toe: ‘De schrijfstijl is vlot en door de afwisseling tussen verschillende perspectieven lees je het boek in één adem uit.’ Veronique (Koukleum) is fan van het dorpse karakter van het boek: ‘Het ons-kent-ons zorgt er voor dat Cockleberry Bay als een knus en gezellig dorp overkomt. Door de beeldende schrijfstijl kun je je echt in Cockleberry Bay wanen en je ziet de verschillende personages en plekken echt voor je.’ Melanie (Bookstamel) voegt er nog aan toe dat de humor die we gewend zijn van Nicola May ook in dit deel volop aanwezig is.

Gevoelens bij het boek

Dat ook Winter in Cockleberry Bay heel wat losmaakt bij de lezers is niet onverwacht. Het is een warm en grappig boek en zorgt voor de nodige humor, ontroering en kneuterigheid. Patrice (Perfecte buren) wordt er in ieder geval heel erg vrolijk van: ‘Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de fase waarin we nu leven, denk ik. Feelgood is gewoon het meest ideaal voor mij om te lezen op dit moment en Nicola May schrijft daarbij gewoon erg lekker en luchtig weg. […] Heerlijk om je even helemaal te ontspannen.’ Melanie (Bookstamel) krijgt van dit boek een lekker winters feelgood-gevoel en ook Priscilla (BookaddictNL) bevestigt dat de fans van Cockleberry Bay zeker helemaal weg zullen zijn van dit laatste deel in de serie.

Het einde van de serie

Al met al is Winter in Cockleberry Bay een fijn slot van een heerlijke serie. Bren (The Book Dragon's Nook) vindt het jammer dat de serie ten einde is gekomen: ‘Aan de ene kant voelt dat echt ongelooflijk dubbel, want het liefste wil ik nog veel meer lezen over Rosa en alle andere personages. Maar toch heeft Nicola met dit boek er een absoluut mooi slot van gemaakt.’ Van ons had de Cockleberry Bay-serie nog minstens twee keer zo lang mogen zijn, want wij gaan Rosa en co zeker missen en ook Chantal (Magic of Books) is het hiermee eens: ‘Nicola May weet een hartverwarmend winters verhaal vol met drama neer te zetten.. Ik zeg het eerlijk, Cockleberry Bay en zijn bewoners zullen gemist worden!’

We willen al onze bloggers ontzettend bedanken voor hun inzet tijdens deze laatste blogtour en voor de mooie en fijne recensies die ze over die boek hebben geschreven. Wij hebben er enorm van genoten en we hopen zij en jij ook!

Winter in Cockleberry Bay

Het is winter in Cockleberry Bay. Nu het winkeltje en het café van het dorp in goede handen zijn, is Rosa op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze besluit zich te focussen op Neds Nieuwe Kans, het goede doel dat is opgezet in de nagedachtenis van Rosa’s overgrootvader. Om geld in te zamelen besluit ze een kerstconcert te organiseren voor het hele dorp. Maar nu Rosa zelf moeder is geworden is dat veel werk. Gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Alle favoriete personages én natuurlijk teckel Hot keren nog een laatste keer terug in dit feestelijke, hartverwarmende slot van de Cockleberry Bay-serie. Een heerlijke winterse feelgood!

>