Samenvatting blogtour: Liefde in Milaan-serie

28-01-2021

De afgelopen twee weken zijn we met z’n allen afgereisd naar Milaan om het liefdesavontuur van Anneloes en Gianluca te volgen. Na de verschrikkelijk breuk tussen Anneloes en Emiel zat Anneloes een beetje in de put. Ze woonde in de ‘echtscheidingsflat’ en door haar enorme restschuld moest ze tot overmaat van ramp naast haar gewone baan ook nog eens werken in de snackbar. Het zat allemaal niet mee. Totdat haar vriendinnen haar op blind date stuurde met de Italiaanse zakenman Gianluca. Het klikte meteen tussen de twee en de vonken sloegen over. Voor Anneloes het wist, zat ze middenin een Italiaanse droom vol luxe, lekker eten en een lover om u tegen te zeggen.

Tijdens de blogtour voor de Liefde in Milaan-serie volgden onze bloggers tortelduifjes Loes en Luca op de voet. We waanden ons helemaal in het zonovergoten Milaan, wat in deze winterse lockdown geen overbodige luxe is. Benieuwd wat onze bloggers van dit warme liefdesverhaal vonden? Lees dan gauw de samenvatting van de blogtour!

Schrijfstijl

De delen in de Liefde in Milaan-serie zijn kort, waardoor je ze snel leest. Maar ook de schrijfstijl van Saskia zorgt ervoor dat je er als een trein doorheen gaat en niet meer wilt stoppen met lezen. Femke (Femleest) beaamt dit: ‘Saskia heeft een erg fijne schrijfstijl, het is grappig geschreven, maar ook heel herkenbaar. Eenmaal begonnen met lezen kon ik maar moeilijk stoppen.’ En ook Akke Froukje (Bookaholic) is het hiermee eens: ‘Saskia M.N. Oudshoorn schrijft met een vlotte pen, ik houd echt van haar schrijfstijl. Wanneer je begint te lezen, vergeet je de wereld om je heen en waan je je in het wereldje van Anneloes.’ De humor die Saskia in haar boeken verwerkt wordt door Samantha (Sam’s boeken) vergeleken met Marijke Vos en Lisette Jonkman.

Personages

Loes en Luca zijn twee personages waar alle bloggers zich goed mee konden identificeren. Ook al kunnen we niet allemaal daten met een rijke Italiaan, is Luca toch een personages om van te houden. En ook Loes, met haar bijbaantje en haar Spice Girls had zo een van onze vriendinnen kunnen zijn. Samantha (Sam’s boeken) vindt dit ook: ‘Gedurende het boek voelt het bijna alsof jij Anneloes bent, zo duidelijk is beschreven wat welke situatie met haar doet. Je kunt ook steeds beter inschatten hoe Anneloes reageert op obstakels en situaties.’ En ook Chelsey (Leesmeemetmij) herkent het dagelijks leven in de personages: ‘Saskia M.N. Oudshoorn zet de personages zo sterk neer en laat ze dagdagelijkse/realistische dingen meemaken waardoor de lezer zichzelf herkent in hun verhaal. De hele serie is absolute feelgood met een rauw randje aan, het is dan ook absoluut niet te cheesy maar de perfecte fluf-factor die ik zoek in dit genre.’ Daarnaast geeft Bianca (De boekenkast van Bianca) met Loes en Luca te hebben meegeleefd: ‘Ik heb zo meegeleefd met Anneloes en Gianluca. Bij Anneloes voelde ik haar twijfel en angst of zij wel de ware is voor Gianluca. Bij Gianluca het gemis en de liefde voor zijn overleden vrouw Elizabeth, maar ook de steeds meer groeiende gevoelens voor Anneloes.’ En Liliën (Perfecte Buren) heeft een heel duidelijk mening over Luca: ‘Oudshoorn heeft een leuke, goede feelgood geschreven over Loes en Luca. Je raakt erg betrokken bij ze en hoopt op een happily ever after. Oké, eigenlijk dacht ik dat als Loes hem niet wilde, ik Luca echt wel zou willen overnemen.’

Einde van de serie

Met Casa dell’ Amore sloot Saskia de Liefde in Milaan-serie af. Veel te vroeg, volgens sommige bloggers. Zo vond ook Veronique (Koukleum): ‘De ontknoping zorgt voor een geweldig einde en naar mijn gevoel kan Oudshoorn nog altijd besluiten om met deze personages een vervolg verhaal te maken. Waarbij de villa in Italië een mooie rol zou kunnen spelen. Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Ik heb de personages in mijn hart gesloten en ik zou het beslist erg leuk vinden om over een tijd een nieuw verhaal te lezen met Anneloes en Gianluca in de hoofdrol.’ En ook Eline (Eline wilde lezen) vond het jammer dat de serie afgelopen was: ‘Ik vond het einde verrassend leuk. Het is een heerlijke serie om je even af te leiden van het echte leven en je even in Milaan te wanen. Ik sloeg het laatste boek met een glimlach dicht en vond het oprecht jammer dat hij uit was.’ Al waren er ook bloggers die Casa dell’ Amore een goede afsluiter voor de serie vonden. Maartje (Maartje leest) schrijft over de serie: ‘Het eerste deel maakte direct nieuwsgierig naar de rest en het laatste deel is een goede afsluiter. Het einde heeft Saskia goed bedacht en paste precies bij het verloop van de serie. Ik heb hier een traantje moeten wegpinken omdat ik het erg mooi vond.’

Leeservaring

Met de Liefde in Milaan-serie waan je je even helemaal in Milaan. Saskia’s beeldende schrijfstijl, fijne personages en humor dragen bij aan een heerlijke leeservaring. Marloes (Reading.the.books) verloor zich helemaal in het verhaal: ‘Ik heb echt heel erg genoten van deze boeken, heerlijk op de bank met een kopje thee en je even helemaal verliezen in een goed verhaal. Het is lang geleden dat ik me echt helemaal in een boek kon verliezen maar Saskia heeft het laten gebeuren.’

Liefde in Milaan is een fijne serie om even de werkelijkheid te ontsnappen en even op reis te gaan naar het zonnige Italië. Wij hebben weer enorm genoten van deze blogtour en willen al onze bloggers bedanken voor hun bijdrage!

Nieuwsgierig geworden naar Liefde in Milaan? Bestel de boeken nu!

Toeval bestaat niet

Liefde in Milaan #1

Als Anneloes door haar vriend Emiel verlaten wordt voor een jonge vrouw, begint Toeval bestaat niet van Saskia M.N. Oudshoorn. In het begin van dit eerste deel van de serie ‘Liefde in Milaan’ is er nog lang geen sprake van Milaan: Anneloes neemt er naast haar werk op een reclamebureau een weekendbaantje in de snackbar bij om zo snel mogelijk van haar schuld af te komen. Verder hoeft het voor haar allemaal niet zo. Maar haar vriendinnen denken daar anders over en regelen een blind date. Anneloes gaat, met frisse tegenzin, om van het gezeur af te zijn. Dit wordt natuurlijk helemaal niks… Maar dan staat Gianluca tegenover haar. Charmant, grappig, en eigenlijk te knap en aardig om waar te zijn. Anneloes kan moeilijk geloven dat zijn interesse in haar oprecht is. Als hij haar uitnodigt om met hem naar Milaan te gaan en op het laatste moment niet zelf komt opdagen, maar zijn irritante PA Constance stuurt, wordt haar vermoeden bevestigd – denkt ze.

Toeval bestaat niet is een heerlijk wegdroomverhaal van Saskia M.N. Oudshoorn, winnaar van de #KoboTalent wedstrijd.

Loes, Luca & Liz

Liefde in Milaan #2

Het leven lijkt niet mooier te kunnen worden als Anneloes in Loes, Luca en Liz van Saskia M.N. Oudshoorn naast Gianluca wakker wordt in een hotel in Milaan. Wát een contrast met haar ex Emiel, die zo hoffelijk was als een pedaalemmer. Hem kan ze missen als kiespijn. Maar degene die Gianluca moet missen, is wel voelbaar aanwezig: zijn vrouw Elizabeth, die veel te jong is overleden. In dit tweede deel van de serie ‘Liefde in Milaan’ verdiept de relatie van Anneloes en Gianluca zich, en daarmee gaat ook zijn verleden met Liz een grotere rol spelen. Anneloes voelt zich verscheurd: ze is gek op deze man, maar ze kan zijn overleden echtgenote niet vervangen. Dat is ook nooit haar bedoeling.

In Loes, Luca en Liz neemt Saskia M.N. Oudshoorn je overtuigend mee in wat het betekent om verliefd te zijn op een weduwnaar.

Casa dell'Amore

Liefde in Milaan #3

Anneloes’ leven is compleet op zijn kop komen te staan sinds ze Gianluca heeft ontmoet. In Casa dell’amore, het derde en laatste deel van de serie ‘Liefde in Milaan’ door Saskia M.N. Oudshoorn, zet ze ook zélf alles op z’n kop om met hem te leven. Terug in Rotterdam meldt ze haar baas dat ze een sabbatical wil. Ze gaat naar Italië om samen met Gianluca een landhuis op te knappen, maar als het bijna zover is, vindt ze het toch best lastig: geen meidenavonden meer met haar vriendinnen, ver weg van haar familie… Het enige waar ze niet aan twijfelt, is de liefde tussen haar en Gianluca. Al kennen ze elkaar nog maar kort, ze zijn er zeker van dat ze in hun casa dell’amore het geluk zullen vinden. Maar dan verschijnt ineens de bloedmooie Gina op het toneel, Gianluca’s jeugdliefde. Is hun prille liefde hiertegen bestand of heeft Anneloes voor niks alle schepen achter zich verbrand? Je leest het in dit romantische verhaal van Saskia M.N. Oudshoorn. Dus ga mee naar Italië en geniet!

>