Rowan over ‘Niemand zoals Zoë’

16-02-2022

Deel 2 van de sportschool serie gaat over trouwambtenaar Zoë. Zij woont samen met haar moeder en dochter Philomena. Samen met de Zumbies, haar zumbavriendinnen, maakt ze wat mee. Ze vindt eigenlijk dat er geen plaats is voor een man in haar leven, maar houdt ze dit vol?

Wat een fijne schrijfstijl heeft Renée Olsthoorn. Je hebt het boek zo uit, omdat het zo makkelijk leesbaar is. Hierdoor wil je het boek ook niet wegleggen. Er komen veel herkenbare situaties in het boek voor. Bijvoorbeeld een puberdochter die vindt dat haar moeder niet hardop mag zingen. Zo herkenbaar met allemaal pubers in mijn groep! Renée heeft het zo geschreven, dat iedereen zich makkelijk kan verplaatsen in Zoë. (Inclusief de blunders)

Ik ben nu erg benieuwd naar deel 1, en het volgende deel 3, Plankgas, Sabine. Tot slot hoort bij dit boek een leuke playlist op Spotify. Deze liedjes worden ook genoemd door heel het boek heen. Wat een origineel idee! Dit boek is echt een aanrader! Vooral als je graag wil lezen, maar een boek wil lezen, waar je niet te veel bij na hoeft te denken. Past prima in een drukke werkweek!

Bedankt Zomerkeuning dat ik dit boek mocht lezen!

>