Samenvatting blogtour: De zoete verleiding van Emerald Cove

08-10-2021

Op 14 september verscheen het derde deel van de Zussen van Jewel Island-serie van Holly Martin. Reis mee met Aria, Clover en Skye naar het prachtige Jewel Island.

Personages

We kennen Skye natuurlijk al van Het familie hotel van Saphire Bay en Een gouden gloed over Ruby Falls. ‘Ze kwam echt tot leven tijdens het lezen van dit boek,’ zegt Paris (Books and Paris). Ze kon zich heel goed in haar inleven omdat ze de personages zo goed beschreven vond. ‘Juist dat vond ik zo leuk aan deze serie, dat je elk boek leest vanuit een ander personage!’  Bryan (Koukleum) vertelt dat je als lezer een helicopterview hebt en dus meer weet dan de hoofdpersonages. ‘Soms denk je dan als lezer; kom op doe er iets aan. Maar aan de andere kant begreep ik beide personages heel goed.’ Hij vertelt dat dit komt omdat Holly Martin een fijne en duidelijke schrijfstijl heeft. ‘Hierdoor kan je je heel goed in de verschillende personages verplaatsen.’ Kimberly (Bookchi) voelde zich na het lezen nog meer verbonden met Skye en Jesse. Nathalie (Books and Sparkles) had een ander favoriete personage. ‘Bea is een ontzettend leuke meid, zo enthousiast, slim en lief.’ Ze vond dat Bea het verhaal speels en luchtig maakt, waar het nodig is.

Verhaal

De bloggers vonden het allemaal heel goed hoe Holly Martin in een luchtig verhaal serieuze onderwerpen verwerkt. ‘De afwisseling tussen luchtig en serieus was erg prettig om te lezen, omdat het dingen zijn die in het dagelijks leven ook voor kunnen komen,’ zegt Akke Froukje (BooksaholicNL). Bryan (Koukleum) voegt daaraan toe dat het een boek is dat je laat inzien dat bepaalde keuzen niet zo makkelijk te maken zijn als soms wordt gedacht. ‘Nergens wordt het verhaal zwaar.’

‘Jewel Island blijft een idyllische locatie waarbij grappige evenementen centraal staan,’ vertelt Natasha (About my bookshelf) De boeken van Holly Martin weten bij Kimberly (Bookchi) altijd een lach op haar gezicht te toveren. Priscilla (Bookadict) vond het heel leuk dat je de zussen individueel leert kennen, maar ook samen. ‘Je ziet duidelijke verschillen en overeenkomsten tussen de zussen.’

Schrijfstijl

De bloggers vertellen allemaal dat de schrijfstijl van Holly Martin heel fijn is. ‘Je vliegt door het boek heen, met hier en daar een stop om een snack in te slaan,’ vertelt Kamelia (Het Boeken atelier)Zij kon haar gedachten lekker op nul zetten en verdwijnen in het verhaal over de puddingparade. Femke (Femleest) heeft zelfs een aantal keer hardop zitten lachen door de beeldende schrijfstijl van Holly Martin.

‘Net als  in de eerste twee delen leest de schrijfstijl van Holly Martin weer heerlijk weg,’ zegt Melanie (Books and Scribbles), ‘het perspectief van Skye wordt afgewisseld met dat van Jesse, waardoor je van beiden weet wat er in hun hoofd omgaat e waarom ze bepaalde keuzes maken.’

Leeservaring

Door de heerlijke schrijfstijl, het leuke verhaal en de aandoenlijke personages hadden de bloggers de boeken snel uit. ‘Ik las het in één ruk uit. Ik kon het maar niet wegleggen. Ik móést weten hoe het af zou lopen,’ vertelt Paris (Books and Paris) Zij had echt het gevoel dat ze er zelf bij was op Jewel Island. Femke (Femleest) vond het een genot om weer terug te mogen keren naar Jewel Island. ‘Je moet je in dit boek lekker laten meeslepen door de sfeer van het eiland en de vriendelijke bewoners,’ voegde Melanie  (Books and Scribbles) daaraan toe.

Benieuwd geworden naar de volledige blogs? Kijk dan op onze site. 

De zoete verleiding van Emerald Cove

Jewel Island serie #3

Skye en Jesse in De zoete verleiding van Emerald Cove van Holly Martin kennen elkaar al jaren: ze zijn buren geweest, beste vrienden en ze waren zelfs kort getrouwd. Het contact is al een tijdje verwaterd, maar nu Skye met haar zussen het familiehotel op Jewel Island runt, komt ze Jesse weer tegen. Skye wil hem eindelijk vertellen wat ze voor hem voelt, maar durft ze haar hart weer open te stellen voor Jesse? De zoete verleiding van Emerald Cove is het derde en laatste deel van de heerlijke feelgood-serie De zussen van Jewel Island. Eerder verschenen in de serie Het familiehotel van Sapphire Bay en Een gouden gloed over Ruby Falls.

>