Samenvatting blogtour: Foodtruck Fiësta

27-09-2021

Afgelopen zomer verscheen de e-only serie van Saskia M.N. Oudshoorn, Foodtruck Fiësta. Op 30 juli verscheen deel 1 In de ijskast, op 13 augustus  verscheen deel 2 Een ijskoude klus en op 27 augustus verscheen het derde en laatste deel Meisje met het ijsje bij uitgeverij Zomer & Keuning. We volgen in deze boeken Bertina -Tinus voor vrienden-. Zij besluit dat ze een sabbatical van haar studie wil en koopt een retrotruck van Marktplaats. Mats, Bertina’s ex, kan haar helpen met het opknappen van de ijstruck. Ongemakkelijk…

Benieuwd wat onze tien bloggers van Foodtruck Fiësta vonden? Lees dan snel verder.

Personages

In het eerste deel van de serie In de ijskast ontmoeten we Bertina -Tinus voor vrienden. Ze besluit dat ze een sabbatical van haar studie wil na de breuk met haar jeugdliefde Mats. Melanie (Bookstamel) vond dat je jezelf goed kon herkennen in de personages. ‘Er zijn heel veel types zoals Mats en Tinus. Dat heeft Saskia heel goed gedaan.’ Linsey (Boekenbeauty) was een van die types die Melanie (Bookstamel) omschrijft. Linsey (Boekenbeauty) vond het geweldig dat het verhaal zich afspeelt in deze tijd en dat ze dezelfde leeftijd heeft als de hoofdpersonages.

‘Voor de humor moest je zeker bij Luigi zijn, hij was verreweg ons favoriete personage, ’ vertelt Nina (The feelgood bookcorner). De twee kanten van de break-up tussen Tinus en Mats werden allebei uitgelicht vindt Nikki (Nikkileest). ‘De geschiedenis tussen die twee was een fantastische toevoeging.’ Perfecteburen genoot ook enorm van de twee perspectieven. ‘Je kan op deze manier de standpunten, ideeën en emoties ervaren van beide personages.’

‘De chemie tussen Mats en Tinus spat van de pagina’s af, je voelt het soms tussen de twee knetteren,’ vindt Ramona (Ramonaleest).

Verhaal

Perfecteburen vond het heel slim gedaan van Saskia om in het begin van de boeken de relatie tussen Mats en Tinus vaag te houden. ‘Wat eerst chaotisch lijkt, blijkt later een handig sprong te zijn om zo subtiel meer te weten te komen over het verleden.’ Ze heeft hardop gelachen bij sommige stukken. ‘De hilarische conversaties die de hoofdpersonen hebben, zijn geweldig.’

Patricia (Patries.nu) kon al snel niet wachten tot ze verder kon lezen. ‘De humor in dit verhaal en de personages zijn te leuk. Ik baal ervan dat het verhaal is geëindigd.’

Schrijfstijl

Ramona (Ramonaleest) heeft al eerder werk van Saskia M.N. Oudshoorn gelezen. ‘Haar schrijfstijl weet me iedere keer weer te pakken en dat was ook zeker bij dit verhaal.’ Jaimy (Eat Sleep Read) vloog door de delen heen. ‘In de Ijskast en Een ijskoude klus eindigen allebei met een cliffhanger. Het leest lekker door en maakt je zeker nieuwsgierig naar het slotdeel.’ ‘De schrijfstijl bleef in alle drie de delen lekker luchtig, fantastisch om even tussendoor te lezen,’ voegt Maya (Bookdragon) toe.

Leeservaring

‘Het verhaal zit logisch in elkaar, wel miste ik in de eerste twee delen wat meer de zogeheten festival vibes. Dit wordt in deel drie wel goed gemaakt door een groot knallend festival erin te brengen,’ vertelt Linsey (Boekenbeauty). Nikki (Nikkileest) vond het een fijne serie om op een lekkere zomerse dag te lezen. Het is zo leuk dat  het jammer is dat het alleen korte verhalen zijn.’ Als je alle drie de boeken achterelkaar leest is het wel net alsof je een heel boek leest. ‘Met elk deel werd het verhaal mooier en mooier. Ik werd er steeds verder ingezogen en moest en zou weten hoe het af ging lopen,’ vertelt Kristie (Kristieraaijmakers).

Na het lezen van deze zoete ijskoude serie had elke blogger enorm veel zin om een ijsje te gaan eten in de zon. Benieuwd naar de volledige blogs? Kijk dan op onze website.

In de ijskast

Foodtruck Fiësta #1

In het eerste deel van de serie Foodtruck Fiësta van Saskia M.N. Oudshoorn, In de ijskast, besluit Bertina – Tinus voor vrienden – dat ze een sabbatical van haar studie wil. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in het leren en ze is nu aan haar tweede studie bezig. Maar dat gaat allemaal in de ijskast als ze een foodtruck koopt op Marktplaats. Haar retro ijstruck geeft na een paar kilometer al de geest, en dan is het Mats die haar kan helpen met opknappen. Ongemakkelijk… In de ijskast is het sprankelende eerste deel van een nieuwe feelgoodserie die smaakt naar meer!

Een ijskoude klus

Foodtruck Fiësta #2

In het tweede deel van de serie Foodtruck Fiësta van Saskia M.N. Oudshoorn, Een ijskoude klus, draait het om het opknappen van de ijswagen. Tinus krijgt daarbij hulp van Mats en andersom helpt ze hem met zijn website en social media. Ze krijgen het gevoel dat ze elkaar nooit helemaal hebben losgelaten, maar Mats heeft een vriendin en Tinus heeft een collega die werk van haar maakt. De emoties en verwikkelingen lopen hoog op in dit tweede deel van de feelgoodserie Foodtruck Fiësta.

Meisje met het ijsje

Foodturck Fiësta #3

In het derde en laatste deel van de serie Foodtruck Fiësta van Saskia M.N. Oudshoorn, Meisje met het ijsje, maakt Tinus zich klaar voor haar eerste festival. Ze moet alle gedoe met Mats even vergeten en zich gewoon richten op haar ijstruck, dat lijkt haar veel beter. Haar wagen Meisje met het ijsje staat naast Sammies Saté en ze blijken hetzelfde festivalschema te hebben. Zo leuk! De eerste festivaldag is een groot succes. Voordat ze naar huis gaat, blijft Tinus nog even naar de muziek luisteren. En dan klimt er in haar ooghoek ineens iemand over het hek… Dit laatste deel van de feelgoodserie Foodtruck Fiësta is om te smullen!

>