Samenvatting blogtour: ‘Het familiehotel van Sapphire Bay’

22-05-2021

Afgelopen week zijn we het sombere weer in Nederland ontvlucht door met onze bloggers af te reizen naar het Britse eilandje Sapphire Bay. Hier leren we de zussen Aria, Clover en Skye kennen. Aria woont al haar hele leven op het eiland en werkt als manager in het familiehotel van haar ouders. Haar zussen, Skye en Clover, waren vertrokken maar komen terug op verzoek van hun vader.

Een jaar na hun vaders dood is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Ben je benieuwd wat de bloggers ervan vonden? Lees dan snel verder!

Personages

We maken al snel kennis met alle personages in het boek. ‘De personages worden door de auteur slim geïntroduceerd. Noah vraagt tijdens een gesprek met Aria of ze meer over haar familie kan vertellen. Op deze manier krijg je goed te weten wie iedereen is en hoe de verhoudingen liggen,’ schreef Akke Froukje (Bookaholic) in haar recensie. Veronique (Koukleum) was het daarmee eens en voegde hieraan toe: ‘De personages zijn goed uitgewerkt. Ondanks dat dit eerste boek om Aria draait, leer je ook de andere personages al goed kennen. Ik vond vooral Angel en de zussen Skye en Clover erg interessante personages.’

De volgende twee delen in deze serie zullen over de zussen van Aria gaan, Clover en Skye. ‘Clover en Skye, vind ik oprecht interessante personages. Ze hebben allebei een zeer eigen karakter dat heel duidelijk naar voren komt in hun doen en laten. Ik ben dan ook absoluut benieuwd naar de volgende twee delen waarin we hen beter gaan leren kennen,’ schreef Priscilla (BookaddictNL).

Verhaal

Paris (Books and Paris) werd vanaf het begin meteen in het verhaal meegetrokken: ‘Het eerste hoofdstuk in het boek speelt zich veertien maanden geleden af. Dit hoofdstuk trok me meteen in het verhaal, waar ik tot het einde in bleef.’ Kimberly (Bookchi) was even lovend als Paris en schreef: ‘Het verhaal bevat humor, romantiek, liefde, vriendschap en nog zoveel meer. Holly Martin heeft echt een heerlijke feelgood geschreven, wat mij betreft nog leuker dan haar eerdere boeken.’ En Melanie (Books and Scribbles) was ook betrokken bij het verhaal : ‘De verhaallijn is leuk bedacht, heeft originele elementen en wordt goed opgebouwd richting het einde. Steeds weer gebeurt er iets waardoor het verhaal een verrassende wending krijgt en je nieuwsgierig blijft naar wat er gaat komen.’

Schrijfstijl

Holly Martin staat bekend om haar heerlijke en fijne schrijfstijl. ‘De schrijfstijl is vlot en zit vol met humor. Door de vele dialogen vlieg je door het verhaal heen. Het verhaal kent weinig moeilijke woorden, maar die spreken wel tot de verbeelding,’ schreef Natasha (About my bookshelf) in haar recensie. Kamelia (Het boekenatelier) was het hiermee eens: ‘Holly Martin weet je in Het familiehotel van Sapphire Bay helemaal mee te nemen in het verhaal. Ze weet net als bij de Happiness-serie een gemoedelijke en liefdevolle sfeer neer te zetten.’

Nathalie (Books and Sparkles) schreef: ‘Holly heeft een heerlijke, vertellende schrijfstijl en bij het lezen van haar boeken, voelt het alsof je zelf op het eiland woont, onderdeel bent en erin meegezogen wordt.’

Leeservaring

’Dit is een feelgood die iedereen gelezen moet hebben. Je wordt van begin tot eind meegenomen in een prachtig familieverhaal. Je leest niet alleen over Aria en Noah, maar ook de andere bewoners en de vaste hotelbezoekers leer je goed kennen. Holly Martin liet mij vaak hardop lachen, het is heel beeldend geschreven waardoor je ook echt voor je zag hoe sommige gebeurtenissen gebeurden. Een prachtig verhaal, vol met humor, vriendschap en liefde, dat je het liefste in één ruk uitleest,’ schreef Femke (Femleest) over haar leeservaring.

Ook zin om even Nederland te ontsnappen en je op vakantie te wanen? Bestel dan Het familiehotel van Sapphire Bay hier!

Het familiehotel van Sapphire Bay

De zussen van Jewel Island #1

De heerlijke feelgoodroman Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Holly Martin, bekend van haar Happiness-serie, komt met een fijne feelgoodroman waar je helemaal bij weg kunt zwijmelen.

>