Samenvatting blogtour: Spijt van jou

09-06-2021

Op woensdag 26 mei verscheen de nieuwe CoHo bij Z&K! Velen waren al razend enthousiast en konden niet wachten. Spijt van jou is een prachtige roman over familie, eerste liefde, rouw en bedrog.

Benieuwd wat onze bloggers ervan vonden? Lees dan snel verder!

Personages

In Spijt van jou maken we kennis met moeder Morgan en dochter Clara. Het verhaal wordt vanuit beide perspectieven verteld. ‘Ik kreeg vanaf het begin van het boek al een connectie met de personages. Ze hebben veel diepgang en hun emoties kwamen ook heel puur en duidelijk over. Je kunt echt meevoelen met de personages,’ schreef Daphne (A Court of Nephilim) in haar recensie. Melanie (Bookstamel) was het met Daphne eens: ‘De personages in Spijt van jou zitten ontzettend goed in elkaar. Vooral Clara, de dochter, vond ik erg leuk om steeds wat beter te leren kennen.’ En Beau (Cup of Books) weet wel wie haar favoriete personage is: ‘Colleen Hoover weet weer sterke personages tot leven te brengen, Clara is mijn favoriet.’

Schrijfstijl

Veel bloggers hadden al eens iets van CoHo gelezen en zijn bekend met haar schrijfstijl: ‘Verder is de schrijfstijl van Hoover zeer herkenbaar en vlot. Je vliegt als het ware door het boek heen. Niet enkel doordat het verhaal je zodanig meesleept, maar simpelweg ook om de vlotheid van schrijven,’ zei  Anoeska (Anbookish). ‘Zoals we van Hoover gewend zijn staat ook dit boek vol met heftige thema’s die uiteraard heel erg goed zijn uitgewerkt,’ voegde Marleen (Favoritez) daaraan toe.

Verhaal

Natuurlijk willen we niet te veel verklappen over het verhaal, maar Fleur (La Bella Fleur) schreef: ‘Alles begint alsof het een hele gewone familie is en dat het is het in eerste instantie ook. Maar dan ineens, dan slaat de boel om. En dan wordt je meegezogen in een rollercoaster.’ Judith (JudithBlogtSolo) zat erg in het verhaal en moest weten wat er verder zou gebeuren: ‘Nu ga ik absoluut niet spoileren, maar er komt iets tussen de twee in te staan dat je haast naar je boek laat schreeuwen. Je wordt namelijk verscheurd als je leest vanuit Clara die zich na het ongeluk van haar vader schuldig voelt, terwijl jij vanuit het andere perspectief weet hoe het echt is gegaan en wat er nog meer gaande is.’ Minca (My Winged Books) schreef over de wisselende perspectieven: ‘Omdat het verhaal vanuit twee perspectieven wordt verteld, is het een divers en origineel verhaal.’ Hierdoor ga je als een speer door het verhaal heen en wil je weten wat er gaat gebeuren en hoe sommige personages gaan reageren op bepaalde gebeurtenissen.

Leeservaring

De bloggers hebben stuk voor stuk genoten van dit verhaal met heftige thema’s. ‘Spijt van jou is een boek dat vanaf het allereerste hoofdstuk binnenkomt. Colleen Hoover is een ster in het schrijven van verhalen die je diep weten te raken op een onbeschrijfelijke manier,’ zei Jennifer (Jenniferleest).

Valerie (Valerie’s boekenwereld) schreef over het boek in haar recensie: ‘Het is mooi om te zien dat Hoover de personages uiteindelijk een manier geeft om door te gaan nadat hun wereld in elkaar is gestort, maar dat dat niet onmiddellijk gebeurt, alsof het makkelijk is. Daardoor krijgt het thema rouw hier de ruimte die het verdient.’

We willen alle bloggers bedanken voor hun eerlijke mening! Ben je ook benieuwd geworden naar Spijt van jou? Bestel hem dan hier!

Spijt van jou

Morgan, de hoofdpersoon in Spijt van jou van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

>