Samenvatting blogtour: Zuidenwind

23-08-2021

Op 10 augustus verscheen Zuidenwind van Brittainy C. Cherry bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Dit is het eerste deel van haar geweldige Kompas-serie, een emotionele rollercoaster in vier delen. In dit eerste deel volgen we jeugdvrienden Kennedy en Jax, die elkaar jaren later weer tegenkomen in een klein dorpje. Allebei hebben ze veel meegemaakt en ze zijn erg veranderd. Kunnen ze weer vrienden zijn? Of misschien zelfs meer?

Benieuwd wat onze tien bloggers van Zuidenwind vonden? Lees dan snel verder!

Personages

We maken in Zuidenwind kennis met de hoofdpersonages Kennedy en Jax. ‘Kennedy heeft een sprankelende persoonlijkheid, vol kleur en vrolijkheid. Jax is juist het tegenovergestelde. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om die twee bij elkaar te krijgen,’ omschreef Akke Froukje (Bookaholic) de twee hoofdpersonages. Judith (JudithBlogtSolo) voegde daaraan toe: ‘Ik vind het – naast de liefde – altijd mooi als karakters een diepere laag meekrijgen, dus bijvoorbeeld een verhaal dat hun heeft gemaakt tot wie ze nu zijn. En ik kan je vertellen: dat is deze keer dubbel aanwezig!’

Er zitten ook genoeg geweldige bijpersonages in het boek. ‘Er worden ook een aantal andere personages opgevoerd die ook een wezenlijk bijdrage leveren aan het verhaal. Hetzij met humor (Connor), hetzij met wijsheid (Joy), hetzij met liefde (Yoanna). Allemaal personages om in je hart te sluiten,’ schreef Ellen (Ellebelle.books) in haar recensie.

Verhaal

Beau (Cup of Books) zat vanaf de eerste pagina direct in het verhaal: ‘Vanaf de proloog had het verhaal mij in zijn greep; het is zo pakkend dat je wel door wilt lezen. In de eerste zinnen weet Brittainy C. Cherry al zoveel vragen op te wekken dat je op zoek wilt naar de antwoorden.’ Jennifer (Jenniferleest) schreef: ‘Zuidenwind wordt afwisselend verteld door Jax en Kennedy, door middel van flashbacks kom je stapsgewijs de geschiedenis van de karakters te weten. De nadruk in het verhaal ligt op de karakterontwikkeling.’ En Femke (Femleest) schreef: ‘Dit boek is moeilijk in woorden te omschrijven wat het met je doet. Ik kan dan ook alleen maar zeggen, lees het en ervaar het zelf. Door het verhaal en de prachtige quotes die aanwezig zijn in dit boek, waan je je even in een heel andere wereld.’

Schrijfstijl

De bloggers vinden dat Brittainy een fijne schrijfstijl heeft en zaten daardoor direct in het verhaal. Zo schreef Minca (My Winged Books): ‘De auteur weet de gevoelens en gedachten van Kennedy op spectaculaire wijze te verwoorden en haar tot leven te brengen.’ En Natasha (About my bookshelf) voegde daaraan toe: ‘De schrijfstijl van Cherry is prettig. Ze weet het boek vol te zetten met prachtige wijsheden waar ik nog lang over na kon denken.’

Leeservaring

Er komt natuurlijk veel romantiek in het verhaal voor. Maar ook de thema’s van rouw- en traumaverwerking waardoor het verhaal een diepere laag krijgt. ‘Wat een geweldig mooi verhaal. En dan heb ik het niet alleen over het romantische gedeelte. Het boek bevat veel meer dan dat. Het bevat de rauwheid van rouwen, de kritische opmerkingen van anderen en het beeld van jezelf dat je weer moet zien op te bouwen naar iets positiefs. Dit eerste deel in de Kompas-serie heeft me weten te fascineren,’ concludeerde Ramona (Ramonaleest).

Goed nieuws, het tweede deel verschijnt op 11 januari 2022. ‘Deel 2 gaat over de 18-jarige Connor die nauw samenwerkt met Jax en een echte ritselaar is. Geloof mij: aan het eind van Zuidenwind heb je Connor in je hart gesloten,’ schreef Marjolijn (Dream to read).

Benieuwd geworden en Zuidenwind nog niet in huis? Bestel hem dan vandaag nog!

Zuidenwind

Kompas #1

Zuidenwind van Brittainy C. Cherry gaat over Kennedy. Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist ze naar het kleine dorpje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp en vanaf hun eerste ontmoeting hebben de twee een hekel aan elkaar. Maar wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen. Zuidenwind van Brittainy C. Cherry is het eerste deel van haar geweldige Kompas-serie. Voor alle fans van Rebecca Yarros, Colleen Hoover en Roni Loren.

>