Valentijnprijs 2016 voor Dochter van de sterren

15-02-2016

dochtervandesterren.9789401903417De Valentijnprijs 2106 voor het beste romantische boek is gewonnen door schrijfster Reina Crispijn voor haar roman Dochter van de sterren. Crispijn kreeg de prijs vrijdag uitgereikt in het tv-programma Tijd voor Max.

‘Reina Crispijn heeft een prettige en vloeiende manier van schrijven en heeft prachtige zinnen neergezet die de verschillende sfeermomenten mooi weten te vangen’, luidt het oordeel van de jury.

Die stelde op verzoek van het Valentijngenootschap een shortlist samen met vijf genomineerden. Lezers kozen vervolgens het winnende boek.

Het is de tweede keer dat de Valentijnprijs wordt uitgereikt. De prijs bestaat uit een beeldje en twee kaarten voor het Boekenbal. De prijswinnares wordt zaterdag gehuldigd tijdens het Valentijnfestival in Ermelo, de afsluiting van de Week van het Romantische Boek. Die week is nog vrij nieuw.

Populair

‘Voor literatuur hebben we de Boekenweek, voor misdaadromans de Week van het Spannende Boek en voor dit enorm populaire genre hebben we sinds vorig jaar de Week van het Romantische Boek’, zegt een woordvoerder van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Onder romantische boeken vallen ook familie- en streekromans en historische romans. Ze liggen erg goed in de markt: bij de openbare bibliotheken beslaan romantische boeken een kwart van het totale uitgeleende aantal boeken.

>