Vandaag verschenen: 5 e-books van Clemens Wisse

19-07-2021

Vandaag zijn er maar liefst vijf boeken van Clemens Wisse als e-book verschenen bij Uitgeverij Zomer & Keuning.

De Vlierhoeve

In De Vlierhoeve van Clemens Wisse heeft de rijke boerenzoon Joop geen besef van zijn hoge status. Hij vind het vreemd dat hij als kind niet mag spelen met Rietje, omdat zij niet van dezelfde stand zijn. Langzaamaan begint Joop de kloof tussen rijk en arm te herkennen en de gevolgen hiervan te ervaren. Wanneer Joop uiteindelijk valt voor de dochter van een daggelder is hij vastbesloten om hun relatie door te zetten, ongeacht hoe zijn familie daarover denkt.

Het erfrecht van de scheve

In Het erfrecht van de scheve van Clemens Wisse staat boerenzoon Gijs bekend als ‘de scheve’ nadat hij door een ongeluk gehandicapt is geraakt. Wanneer zijn zus Cobie een relatie krijgt met de bakkerszoon Wim, ziet vader De Wit Wim meer als de opvolger van zijn kapitale hoeve dan zijn eigen zoon. Maar Gijs is niet van plan om zijn recht op de boerderij door Wim te laten afpakken

Pachtboeren van Oud Woudenborgh

In Pachtboeren van Oud Woudenborgh van Clemens Wisse is de bankiersfamilie Van Schingen Overgouw de eigenaren van meerdere pachthoeven, waaronder het prachtige Oud Woudenborgh aan de rivier de Made. Als Arie van hoeve Woudzicht zijn huur niet kan betalen, wordt zijn dochter Sjaantje gedwongen om op Oud Woudenborgh te dienen. Govert van Schingen Overgouw is onder de indruk van Sjaantje en ze raakt zwanger. Hij belooft met haar te trouwen, maar voor hij deze belofte kan waarmaken, sterft hij. Niemand weet van het bestaan van Goverts zoon af, behalve zijn zus Mattie.

Boer op Velders' hoeve

Boer op Velders’ hoeve van Clemens Wisse gaat over de daggelder Ko, die na het overlijden van zijn vrouw met zijn twee kinderen achterblijft. Helaas krijgt Ko te maken met geldproblemen en kan hij het zich niet veroorloven om de scholing van zijn zoon Arjan te blijven betalen. Hij raakt zijn baan bij een invloedrijke boer kwijt, met armoede, honger en uitputting tot gevolg. Maar dan biedt een rijke fabrikant zich bij Ko aan die de dromen van de familie Bolting zou kunnen verwezenlijken.

Boerentrots

In Boerentrots van Clemens Wisse is vader Verbree vastbesloten om na het overlijden van zijn enige zoon een goede match voor zijn dochter Willie te vinden. Hij hoopt zo de hoeve in de familie te kunnen houden. Hij koppelt haar uiteindelijk aan Dirk, terwijl het hart van Willie uitgaat naar Leen, een van de knechten van de hoeve. Haar vader verbiedt de relatie tussen Willie en Leen. Lukt het Willie om de liefde te vinden?

>