Vandaag verschenen: De zussen Verschoor en Paarse wolken, zwarte zon

25-01-2022

Vandaag verschijnen er twee nieuwe romans bij Uitgeverij Zomer & Keuning. De zussen verschoor van Gerda van Wageningen en Paarse wolken, zwarte zon van Ina van der Beek. 

De zussen Verschoor

Puttershoek, begin twintigste eeuw. Sinds het overlijden van haar moeder verzorgt Sija Verschoor het huishouden van het gezin. Als ze verkering krijgt denkt ze dat ze een beter leven krijgt, maar door een onverwachte gebeurtenis komt haar hele toekomst op losse schroeven te staan. De zussen Verschoor is het eerste deel van de Biezen en riet-trilogie van Gerda van Wageningen.

Paarse wolken, zwarte zon

Paarse wolken, zwarte zon van Ina van der Beek gaat over Marthe, die een verstandelijke beperking heeft en werkt op een sociale werkplaats. Daar ontmoet ze Erik en al snel bloeit er iets moois op tussen de twee. Marthes moeder ziet de relatie van haar dochter niet zitten, maar dan raakt Marthe onverwacht zwanger. Het jonge stel is dolgelukkig en besluit te trouwen, maar als de baby eenmaal geboren is, gaat het mis. Erik kan weinig prikkels verdragen en het nieuwe vaderschap valt hem zwaar, terwijl Marthe zich ontpopt toch een moederkloek. Van wie kan Marthe hulp verwachten?

Ina van der Beek schrijft al jaren familieromans, met herkenbare thematiek, sterke personages en verhalen die uit het leven gegrepen zijn, zo ook bij Paarse wolken, zwarte zon.

>