Vandaag verschenen: Dubbel spel en De toekomst tegemoet

08-12-2020

Hoera! Vandaag zijn De toekomst tegemoet van Annemartien Berkelaar en Dubbel spel van Simone Foekens verschenen bij Uitgeverij Zomer & Keuning!

De toekomst tegemoet

De toekomst tegemoet van Annemartien Berkelaar gaat over Marieke, die opgroeit in de schaduw van kasteel Sinderen en er in 1860 ook gaat werken. Ze is een ambitieuze vrouw, die op het landgoed leert hoe je ook kan leven. Als dochter van een pachtboer en een moeder die zwaar huishoudelijk werk doet op het kasteel, kent ze alleen een eenvoudig leven van hard werken. Dan leert ze Berend kennen, een jonge man die een textielfabriek wil beginnen. De stoommachine is in opkomst en de wereld verandert, al verandert die in de Achterhoek niet zo snel mee. Marieke ontgroeit haar ouderlijk nest, maar kan haar weg in haar nieuwe wereld nog niet zo goed vinden.

Annemartien Berkelaars De toekomst tegemoet is een historische roman met een tijdloos thema.

Dubbel spel

In Dubbel spel van Simone Foekens werkt Marieke op de HR-afdeling van een foodproducent. Wat niemand behalve haar directe baas weet, is dat ze de vragenrubriek verzorgt in het bedrijfsblad. Marieke is nogal introvert en teruggetrokken, dus niemand vermoedt dat zij achter ‘Lieve Imke’ zit, maar door haar turbulente privéleven voelt Marieke meestal feilloos aan wat ze de vraagsteller moet adviseren. Als Marieke – of eigenlijk Imke – wordt gevraagd om een bijdrage te leveren aan een ochtendprogramma op de regionale omroep, doet ze dat. Ze vervormt haar stem om niet herkend te worden en zo komt het dat zelfs presentator Fred niet weet wie zij in werkelijkheid is als hij Marieke ontmoet via zijn kookclub. Hij vraagt zich af hoe het kan dat hij zich tot beiden voelt aangetrokken. Door een raar voorval durft zij echter niet te bekennen dat ze allebei ís.

Dubbel spel is een verrassende roman van Simone Foekens, met als bonus door het boek heen verschillende heerlijke recepten.

>