Vandaag verschenen: e-books van Henny Thijssing-Boer

28-06-2021

Vandaag zijn er maar liefst vijf e-books van Henny Thijssing-Boer verschenen bij Uitgeverij Zomer & Keuning! Thijssing-Boer staat bekend als de koningin van de streekroman.

En de akker werd geploegd

Wanneer Gerard en Maaike in ‘En de akker werd geploegd’ van Henny Thijssing-Boer trouwen, hebben ze zich voorgenomen om samen een gezin te stichten. Gerard heeft als bovenmeester van het dorpsschooltje regelmatig contact met kinderen. Maaike leeft er helemaal naar toe, want vaak zit ze overdag alleen in het grote meestershuis en weet ze met haar tijd en energie geen raad. Helaas verloopt het proces moeizaam en na enkele teleurstellingen beseft ze dat het leven waarschijnlijk niet zo zal verlopen als zij zich had voorgesteld. Zal het Maaike lukken om haar leven zinvol te doen zijn, mét of zonder kinderen?

Glimlach naar het verleden

In ‘Glimlach naar het verleden’ van Henny Thijssing-Boer trouwt Eefje, de dochter van Geertje uit ‘Als de grens vervaagt’, met de rijke boer Bart. Helaas is hun huwelijk geen gelukkig huwelijk en wanneer Bart door een tragisch ongeluk overlijdt, blijft Eefje alleen achter. Nu staat ze voor dezelfde keus als haar moeder Geertje. Lukt het Eefje om na jaren eindelijk het geluk te vinden? ‘Glimlach naar het verleden’ is onderdeel van de Geertje-trilogie van Henny Thijssing-Boer. Eerder verschenen al ‘In de schaduw van een kind’ en ‘Als de grens vervaagt’.

Hilde, mijn dochter

In ‘Hilde, mijn dochter’ wordt Hannah kort na haar huwelijk weduwe. Ze blijft alleen achter met haar dochtertje Hilde en beiden gaan ze een zwaar leven tegemoet. Zowel emotioneel als financieel staat Hannah er slecht voor, maar dat lijkt te veranderen wanneer Albert, de broer van haar overleden man, uit Brazilië terugkeert. Maar niets is minder waar. Wanneer ze nog maar kort getrouwd zijn, komt zijn ware aard boven. Lukt het Hannah om een gelukkig leven met haar dochtertje Hilde op te bouwen?

In de schaduw van de toekomst

In ‘In de schaduw van de toekomst’ hoort Jan op zesjarige leeftijd dat hij niet de zoon van het echtpaar Remminga is, maar de buitenechtelijke zoon van Jantje Houtman en een onbekende vader. Jan heeft het hier erg moeilijk mee en het verstoort zijn dierbare vriendschap met zijn voormalige nichtje Anneke. Hij verhuurt zich als molenknecht bij de zeventien jaar oudere weduwe Lieke met wie hij uiteindelijk trouwt. Helaas kan Jan na jaren nog steeds zijn identiteit niet vinden. Zal het Jan lukken om te accepteren wie hij is en zo zijn huwelijk met Lieke redden?

Schuld en schaamte

In ‘Schuld en schaamte’ is Gideon op een avond onderweg naar zijn vriendin Fleur wanneer hij plotseling een auto in de Damsterdiep ziet schieten. Hij bedenkt zich geen moment en redt de bestuurster Lotte van de verdrinkingsdood. Gideon weet niet dat dit het begin zal zijn van een ingewikkelde zoektocht en dat hun wegen zich opnieuw zullen kruisen. Jaren geleden is namelijk de man van Gideons moeder Martine met hun dochtertje spoorloos verdwenen. Een foto bij Gideon thuis zorgt ervoor dat de waarheid eindelijk boven water komt. 

>