Vandaag verschenen: E-books van Henny Thijssing-Boer

07-06-2021

Vandaag zijn er vijf boeken van Henny Thijssing-Boer als e-book verschenen bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Henny Thijssing-Boer staat bekend als de ‘koningin van de streekroman’. Van haar hand verschenen onder meer Toen de perenboom bloeide en Dwalen tussen licht en donker.

Als dauwdruppels op het land

In Als dauwdruppels op het land van Henny Thijssing-Boer is Anna niet gelukkig in haar huwelijk met Frederik. Ze houdt namelijk nog steeds van Barend, de jonge boerenzoon en vader van haar dochter. Barend is echter vlak voor hun huwelijk door een ‘ongeluk’ tijdens een jachtpartij met zijn broer Wilco om het leven gekomen. Wanneer het huwelijk met Frederik een hoogtepunt bereikt en Anna hem na een heftige ruzie verlaat, komt ze achter het geheim dat Wilco al jaren met zich meedraagt. Wanneer ze per toeval ene Egbert ontmoet, staat Anna’s leven op het punt om compleet te veranderen.

De gesloten cirkel

In De gesloten cirkel van Henny Thijssing-Boer heeft Koosje niet in de gaten dat haar man Bastiaan niet meer van haar houdt. Hij behandelt haar slecht en maakt haar leven zuur. Wanneer ze uitgenodigd wordt om naar de reünie in haar Groningse geboortedorp te komen, lucht het haar op om even weg te zijn bij Bastiaan. Later vertelt hij haar dat hij van een ander is gaan houden, maar niet van haar wil scheiden. Voor een korte tijd accepteert ze dat, maar wanneer Bastiaan voorstelt zijn nieuwe geliefde in hun huis te nemen, is voor Koosje de maat vol. Ze verhuist naar het noorden, waar ze Caesar leert kennen. Ze probeert met hem een nieuw leven op te bouwen, tot ze hoort dat het erg slecht gaat met Bastiaan. Lukt het Koosje om haar gevoelens jegens Bastiaan aan de kant te zetten?

De herinnering blijft

De herinnering blijft van Henny Thijssing-Boer gaat over Rick, die op jonge leeftijd bij een auto-ongeluk zijn tweelingbroer Patrick heeft verloren. De gebeurtenis blijft hem achtervolgen en zodoende verandert de eens zo spontane, vrolijke Rick in een stille, teruggetrokken man die worstelt met vragen waar niemand hem antwoord op kan geven. Wanneer hij Sabien ontmoet, lijkt hij de liefde van zijn leven te hebben gevonden. Zijn leven krijgt meer kleur en samen met Sabien krijgt hij twee prachtige dochters. Maar schijn bedriegt. Als hij iemand ontmoet die beweert hem met zijn onbeantwoorde vragen te kunnen helpen, is Rick bereid om er werkelijk alles voor op het spel te zetten. 

Als de grens vervraagt

Als de grens vervaagt is het tweede deel in de Geertje-trilogie van Henny Thijssing-Boer en gaat over Geertjes dochter Eefje. Zij is verliefd geworden op de jonge Abel, maar hij blijkt niet de persoon te zijn die ze dacht dat hij was. Wat Eefje niet weet is dat de vader van Abel ook haar vader is. Wanneer Geertje haar grote geheim met Eefje deelt, besluit zij haar relatie met Abel te verbreken. Maar met het breken van haar relatie, breekt uiteindelijk ook haar hart. Zal het Eefje lukken om de liefde weer te kunnen vinden?

Beschaamd vertrouwen

Beschaamd vertrouwen is het tweede deel in de dubbelroman Omzien van Henny Thijssing-Boer en gaat over Marjolein, die als klein meisje geadopteerd werd. Tot voorkort had zij geen weet van het bestaan van haar zusje Leonie, die in een ander gezin werd ondergebracht. Wanneer Marjolein haar zusje probeert te vinden, leert ze ook de waarheid over haar afkomst kennen. Ze ontwikkelt zich tot een zelfbewuste jonge vrouw, maar zal nog moeten ondervinden dat geluk niet vanzelf komt.

>