Vandaag verschenen: een oorlogsroman en een boerenroman

14-04-2020

Vandaag zijn er weer twee prachtige boeken verschenen bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Een oorlogsroman De viool van de vijand van Daphne van Rapenburg en de boerenroman Rentmeesters van Catalijn Claes.

De viool van de vijand

De viool van de vijand van Daphne van Rapenburgh laat zien dat oorlog soms een misleidend vriendelijk gezicht kan hebben.

Daphne van Rapenburgh brengt met De viool van de vijand een oorlogsverhaal over een gezin dat niets méér wil dan een prettig leven leiden. Wanneer twee jonge Duitse soldaten bij hen aankomen met een viool, denkt vader Van Maarsen dat ze weinig kwaad in de zin kunnen hebben. Ze hebben een viool bij zich, geen geweer! Hij ziet in deze jongemannen uitstekende toekomstige echtgenoten voor zijn dochters. Deze naïeve gedachte komt hen duur te staan als blijkt wat het ware gezicht is van de Duitsers die zo vriendelijk leken.

De viool van de vijand is een aangrijpend verhaal over heel gewone mensen die midden in de Tweede Wereldoorlog worden gestort, een oorlog waar geen ontkomen aan was. Daphne van Rapenburgh heeft als kind zelf deze oorlog meegemaakt en weet dus precies hoe dat voelde.

Bestel De viool van de vijand hier

Rentmeesters

Rentmeesters van Catalijn Claes, een roman over het moderne leven in het buitengebied. Dat is zo makkelijk nog niet!

Boer Zeger Limpers, de hoofdpersoon in de roman Rentmeesters van Catalijn Claes, is van de oude stempel. En dat bevalt hem prima. Maar hij merkt wel dat het voor een man als hij steeds lastiger wordt om zich te handhaven. Hoge hypotheeklasten, strenge regels uit Brussel, een zoon die een ander levenspad kiest dan hij zou wensen… Aan de hand van het verhaal van Zeger en de mensen om hem heen schetst Catalijn Claes een zeer realistisch beeld van hoe het vandaag de dag is om een boerenbedrijf te runnen en om in een kleine gemeenschap te leven waar de tijd in sommige opzichten heeft stilgestaan, maar waar de moderne tijd toch onverbiddelijk vat op krijgt. Zo is Rentmeesters een actueel verhaal waarin de menselijke maat probeert de vaart der volkeren bij te houden.

Bestel Rentmeesters hier

>