Vandaag verschenen: ‘Geef me de moed’, ‘Hotel Piek’ en ‘Sterrenkind’

25-05-2021

Vandaag zijn er maar liefst drie boeken verschenen bij Uitgeverij Zomer & Keuning! Dat zijn Geef me de moed van Simone Foekens, Hotel Piek van Marja Visscher en Sterrenkind van Catalijn Claes.

Geef me de moed

In Geef me de moed van Simone Foekens staan Jantine en Karel aan de vooravond van hun pensioen. Waar Jantine geniet van hun kleinkinderen en uitkijkt naar meer tijd samen, voelt Karel zich vaak gesloopt. Hij heeft een chronische ziekte, sarcoïdose. Zelf vindt hij dit lastig om mee om te gaan, maar Jantine heeft het er mogelijk nóg moeilijker mee.
De single Corné lijdt aan dezelfde ziekte. Hij is bewust vrijgezel omdat hij vindt dat hij een vrouw zijn ziekte niet kan aandoen. Als hij dan toch verliefd wordt, en het is wederzijds, wordt hij gedwongen om zijn overtuigingen te herzien.

Hotel Piek

Wanneer hun enige zoon aangeeft geen interesse in het overnemen van het familiebedrijf te hebben, staan Leendert en Neeltje Piek veel veranderingen te wachten. Wanneer ook zijn oogappel, oudste dochter Eva, haar dromen laat varen voor een ingekwartierde soldaat en zij zwanger wordt, belandt Leendert in een depressie. Als Neeltje een advertentie ziet waarin het deftige hotel-restaurant Van Dartel te koop wordt aangeboden, ziet ze dit als een mooie nieuwe kans. Lukt het hen om het hotel draaiende te houden? Zelfs wanneer de kinderen een voor een het nest verlaten en Leendert en Neeltje er alleen voor staan?

Sterrenkind

Het jonge meisje Dieuwertje wordt in het hele dorp gezien als abnormaal. Ze trekt zich hier niets van aan, maar haar ouders hebben hier wel moeite mee. Ook op school is Dieuwertje een buitenbeetje. De enige die haar wel begrijpt is Simon, een oude waddenvisser. Hij noemt Dieuwertje zijn Sterrenkind. Onverwachts krijgt Dieuwertje hevige hoofdpijnaanvallen, maar de dokters vinden niets tijdens hun onderzoeken. Wat is er toch met dit bijzondere meisje aan de hand? Catalijn Claes beschrijft het prachtig en invoelend in haar roman Sterrenkind.

>