Vandaag verschenen: ‘Het torentje van Adelheid’, ‘Verduisterd licht’ en ‘Kindlief’

07-09-2021

Vandaag zijn er maar liefst drie nieuwe boeken verschenen bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Dat zijn Het torentje van Adelheid van Marja Visscher, Kindlief van Greetje van den Berg en Verduisterd licht van Gerda van Wageningen.

Het torentje van Adelheid

In Het torentje van Adelheid bezoekt Johan Rudolf Thorbecke de weduwe gravin Henriëtte Solger in Dresden. Haar dan vierjarige dochtertje Adelheid wordt door hem voorgelezen en roept: ‘Later trouw ik met de professor en word ik koningin van Nederland.’ In 1831 bezoekt Thorbecke de familie opnieuw en wordt hij, tot teleurstelling van moeder Henriëtte, verliefd op de negentienjaar jongere dochter Adelheid. Het wordt Thorbecke niet gemakkelijk gemaakt. De toeziend voogden laten haar niet zomaar los. Na twee jaar wachten trouwen zij en leven een gelukkig leven waarbij Adelheid zeer geïnteresseerd is in zijn politieke carrière. Toch kent hun leven samen ook pikzwarte momenten en moeten zij vechten om die te boven te komen.

Kindlief

Tim en Aletta, de hoofdpersonen in Kindlief van Greetje van den Berg zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje, een meisje volgens de echo. Als Aletta bevalt, komen zij en Tim voor een verrassing te staan. Hun baby blijkt geen meisje, maar ook geen jongen te zijn. Noa, zoals ze hun kind besluiten te noemen, is interseksueel. Hoop en verwarring wisselen elkaar af, maar uiteindelijk groeit Noa op tot een prachtig jongetje. Zal hij in de gaten krijgen dat hij anders is dan anderen?

Kindlief van Greetje van den Berg is een aangrijpende familieroman over een jong gezin dat ondervindt wat er gebeurt als hun kind anders is dan anderen.

Verduisterd licht

 Vuurtorentrilogie #3

Het licht van de vuurtoren is gedoofd in Verduisterd licht, het derde en laatste deel in de Vuurtorentrilogie van Gerda van Wageningen. Het is oorlog, het vliegveld wordt gebombardeerd en het duingebied komt in de vuurlinie te liggen. De bewoners van Haamstede hebben een moeilijk leven. Zo ook Coby van Galen. Haar vader wordt tewerkgesteld in Duitsland en de schoonfamilie van haar zus heeft banden met de NSB. Wanneer de bezetters het eiland onder water zetten, moeten de bewoners noodgedwongen vluchten.

>