Vandaag verschenen: Op zoek naar mijn zusje, Het omstreden erfdeel en Geen weg terug

20-04-2021

Vandaag zijn er maar liefst drie boeken verschenen bij Uitgeverij Zomer & Keuning!

Op zoek naar mijn zusje

Op zoek naar mijn zusje van Anne-Marie Hooyberghs vertelt het waargebeurde verhaal van twee zusjes. In 1940 worden Celien en Stien liefdevol opgenomen in een doktersgezin in Westerlo, Vlaanderen. De Tweede Wereldoorlog legt al snel een donkere deken over de Kempen en het leven van de zusjes wordt steeds zwaarder. Wanneer zus Stien met de familie wordt verraden en plotseling verdwijnt, besluit Celien haar zus te gaan zoeken. Haar wil en het vertrouwen op een hereniging is sterker dan het gevaar. Anne-Marie Hooyberghs vertelt in Op zoek naar mijn zusje aan de hand van waargebeurde feiten het verhaal van twee moedige Vlaamse zusjes.

Het omstreden erfdeel

Als Kee, de boerin op hoeve Zuidwijk, in het kraambed overlijdt, blijft boer Koos Nijdam achter met hun vijf jonge kinderen. Hij wordt verantwoordelijk voor meer dan hij had gewild, maar gelukkig krijgt hij veel hulp van zijn oudste dochter, van de meid en van Fie Delfos, een weduwe. De oudere kinderen trouwen met welgestelde partners en alles lijkt goed te komen, totdat jongste zoon Dirk – een vrijbuiter en een avonturier – zijn geluk wil beproeven in Suriname.

Clemens Wisse komt opnieuw met een meeslepende, heerlijke boerenroman. In Het omstreden erfdeel van Wisse staan keuzevrijheid, liefde tussen ouders en hun kinderen, avontuur en geluk centraal.

Geen weg terug

In het leven van Martha, de hoofdpersoon in Geen weg terug van Marleen Schmitz, is al jaren niets noemenswaardig veranderd. Als ze hoort over een nieuwe weg die wel erg dicht in de buurt van hun dorp wordt gelegd, voor sommigen zelfs reden om te gaan verhuizen, lijkt dat het begin te zijn van allerlei verschuivingen. Haar man Max neemt alvast een optie op een ander huis. Dochter Desiree zit op de havo en wordt verliefd op de oudere broer van een schoolvriendin. Collega Janey is ongepland zwanger van een man die zijn verantwoordelijkheid niet wil nemen. En zoon Dave komt in allerlei gedoe terecht. Is er nog een weg terug?

Geen weg terug is een aangrijpende en realistische roman over het accepteren van verandering en nieuwe wegen durven in te slaan.

>