Vandaag verschenen: ‘Vaders erf’ en ‘Bittere waarheid’

31-08-2021

Vandaag zijn er maar liefst twee nieuwe boeken verschenen binnen de Citerreeks van Uitgeverij Zomer & Keuning. Dat zijn Vaders erf van Jan W. Klijn en Bittere waarheid van Thea Zoeteman.

Vaders erf

Boer Arie Eijkelenboom, de hoofdpersoon in Vaders erf van Jan W. Klijn, runt in de jaren zestig met veel plezier boerderij De Wijde Blik in de Alblasserwaard. Maar zijn leven kent ook veel tegenslagen, zowel privé als in het boerenbedrijf. Eén gevoel blijft echter recht overeind staan: de trots van het boer-zijn en zijn liefde voor het boerenvak. Dit gevoel stopt gelukkig niet bij Aries generatie. Vaders erf van Jan W. Klijn is een mooie roman over een boerenfamilie en hun standvastigheid en sterke wil om door te gaan.

Bittere waarheid

Nicolet #2

Als Nicolet haar man Maarten in Bittere waarheid met een andere vrouw heeft gezien in de stad, stort haar wereld in. Ze confronteert hem, maar Maarten ontkent alles. Nicolet probeert haar gevoel los te laten, maar dat wordt moeilijk als Maarten zich steeds vreemder begint te gedragen. De spanningen lopen zo hoog op dat Nicolet een paniekstoornis ontwikkelt. Dit tweede deel van de Nicolet-trilogie van Thea Zoeteman is net zo hartverscheurend realistisch als het eerste, Trouw aan een belofte.

>